Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Nemzetközi könyvszalon újra

Október 15-én nyitja meg kapuit a negyedik Győri Nemzetközi Könyvszalon. Idén száz négyzetméterrel nagyobb és az előző évekhez képest sokkal jobban feldíszített sátorban várják a látogatókat. Híressé-gekben és könyvbemutatókban sem lesz hiány.
Négy esztendővel ezelőtt a colmari példa nyomán kezdte el szervezni Győr kulturális irodája az első nemzetközi könyvszalont. Akkor még csak remélni lehetett, hogy egy ilyen jellegű esemény nem csupán befogadásra, de alkotásra is serkenti majd a megyeszékhely kulturális életét. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nyugodtan kijelenthető, a szalon beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt, talán még túl is szárnyalta azokat.

A főszervező iroda vezetője, Tóth Nándorné nyugodtan és elégedetten beszél az idei programról. Csaknem egyéves munka után vannak, s ha nem is dőlhetnek nyugodtan még hátra, de látják, minden sínen van, s az idei szalon még nagyobbnak, még színesebbnek, még jobbnak ígérkezik, mint az előzőek. Győr kulturális életének kiemelkedő eseménye lesz.

„ A szalon egyik nagy eredményének tartom – mondja Tóthné –, hogy a helyi szerzőket is megmozgatta. A győri könyveknek híján voltunk az elmúlt évtizedben, most évről évre egyre többen jelentkeznek kötettel, idén már több mint egy tucat új művet mutathatunk be a szalonban." A szerzők jelenléténél talán csak a közönség és a kiadók a fontosabbak. Az idei szalonon minden nagyobb magyar kiadó szeretné egy standdal képviseltetni magát.

Ez pedig óriási eredmény és óriási elismerést is jelent. Ha a kiadók úgy érzik, ott kell lenniük valahol, mert különben lemaradnak, az már önmagáért beszél. A IV. Győri Nemzetközi Könyvszalonnak otthon adó sátrat ismét a Bisinger sétányon építik fel. Igaz, ez egy kicsit kiesik a gyalogosok útvonalából, de tavaly is eltalált ide a közönség. A sokezernyi látogatót idén díszesebb sátor, még több élményt, író-olvasó találkozót ígérő helyszín várja.

A szervezők, mint azt Tóth Nándorné elmondta, nagy gondot fordítottak a kísérő programokra. Ezek a háromnapos esemény szinte minden percére ígérnek valami érdekeset, izgalmasat a látogatóknak, legyenek kicsik vagy nagyok.

Hírességek is szép számmal látogatnak majd el a szalonra. Esterházy Péter közvetlenül egy rangos nemzetközi díj átvételéről utazik majd Győrbe, mert úgy érzi, a nagy könyvünnepen neki is ott a helye.
A Kisalföld a győri könyvszalon támogatója. A szalonról rendszeresen hírt adunk, a részletes programmagazint és kiállítókat bemutató mellékletünket október 9-i számunkban találják meg olvasóink.
A Kisalföld újságírói is könyvvel készülnek a szalonra, a Kisalföldi anekdotikumból sok érdekes, a lapból kimaradt szórakoztató történettel ismerkedhetnek meg majd olvasóink.

Kapcsolódó cikkek >>

A könyvszalon nem könyvhét (2002-10-29) >>
A szellem és a betűk bűvöletében (2002-10-25) >>
Esterházy a könyvszalonon (2002-10-08) >>
Győri könyvünnep gazdag kínálattal (2002-10-11) >>
Kertész fényéből mindenkinek jut (2002-10-26) >>
Kisalföld, a könyv (2002-10-24) >>
Könyv, kultúra, élmény (2003-10-08) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágább lesz a tüzelnivaló

Kellő mennyiségű tüzelőanyag van a telepeken, egyelőre még a „tavalyi" áron, ám számítani… Tovább olvasom