Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

Nemzetközi biztosok kiállnak az internetes szólásszabadság mellett

A szólásszabadság az összes többi kommunikációs eszközhöz hasonlóan az internetre is vonatkozik - állapították meg nemzetközi szervezetek véleményszabadsággal foglalkozó különmegbízottai szerdán Budapesten ismertetett közös nyilatkozatukban.

Az internetes szólásszabadság korlátozása csak nemzetközileg elfogadott előírásoknak megfelelően, bizonyos érdekek védelmében lehetséges - foglalt állást az ENSZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ), valamint az Emberi Jogok Afrikai Bizottságának biztosa a Nyílt Társadalom Archívumban (OSA) tartott sajtótájékoztatón.
Frank La Rue, az ENSZ különmegbízottja megjegyezte: a szólásszabadság vonatkozásában visszalépésnek tartja az új magyar távközlési szabályozást, az értékelése szerint "valójában nem független médiahatóság" működését.

Olvasóink írták

  • 1. csompi1 2011. június 01. 11:21
    „Teljes mellszélességgel támogatnám az internetes szólásszabadságot, amennyiben a hozzászóló vállalná a személyét, az általa leírtak valódiságáért felelősséget vállalna. Személytelenül bármit leírhat bármilyen elmebeteg, és bizony egy nagyon széles réteg agyatlanul benyal mindent, amit olvas, ami furcsa irányba viheti el az emberek gondolkodását, cselekedeteit. Személyes tapasztalatom, hogy pld. a neten küldözgetett okosságokat úgy továbbítják az emberek ismerőseiknek, hogy fel sem fogják tartalmukat, nem gondolnak másodpercig sem bele a realitásába.
    Talán ha a nyugati vérdemokrata urak is jobban figyelnék a netes forgalmat, a polgárok védelmében megelőzhető lenne egy-két lövövldözés az iskolákban, egy-két szektavezér ámokfutása az öngyilkos szektáknál, vagy pánikkeltés a legkülönfélébb dolgokban....és akkor még nem beszéltünk a szándékos manipulálásról.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér: internetet mindenkinek

Mindenki számára elérhetővé kell tenni az internetet - mondta Kövér László házelnök szerdán, az… Tovább olvasom