Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Nemzetközi alapítvány

a fiatal művészeknek

Esterházy Melinda hercegnő a közelmúltban, burgenlandi tartózkodása alatt írta alá az „Esterházy Melinda hercegnő, Zürich” elnevezésű alapítvány okiratát. A cél az ifjú tehetségek támogatása.
A hercegnő úgy döntött, hogy a karrierje és a férje emlékére létrehoz egy közhasznú alapítványt zürichi székhellyel. A cél az volt, hogy a közép-európai térség fiatal, reményteli tehetségeit támogassák a balett, a zene és a színház területén.
Az alapítványt ötmillió svájci frankkal hozták létre, ami évente kétszázezer eurót jövedelmez. Az összegből ösztöndíjakat osztanak és fiatal művészek nemzetközi fellépéseit valósítják meg. Földrajzilag arra figyelnek, hogy mindig fennálljon egy kapcsolat Svájccal és legalább egy közép-európai országgal. Azt tervezik, hogy a támogatott művészek rendszeres fellépési lehetőséget kapnak Zürichben és Kismartonban (Eisenstadt).
Az Esterházy Melinda művészi alapítvány, Zürich 2006 utolsó negyedévében kezdi meg tevékenységét. A hercegnő kívánságának megfelelően a fiatal művészek már jövőre megkaphatják az első díjakat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet tejelne a Parmalatnak

Raktárat építene, létszámot is bővítene az alföldi – köztük Csongrád megyei – termelők… Tovább olvasom