Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Nemzetközi adomány a szeretetszolgálatoknak

Mintegy 33 millió forintos - 165 000 amerikai dollárt kitevő - nemzetközi adományalapból részesül a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és négy családsegítő központ a General Electric (GE) Foundation jóvoltából.

Az alapítvány vezetése a United Way Magyarországot kérte fel, hogy működjön közre a rendelkezésre álló pénzalapnak az érintettekhez való eljuttatásában. Az adomány a gazdasági válság által sújtott több száz család életét segíti majd.

Az Élhető Életért projektben a Magyar Vöröskereszt egyebek mellett fűtési eszközökkel, számlák rendezésével támogatja a rászorultakat - mondta el Habsburg György, a szervezet elnöke szerdán a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatón Budapesten. Azoknak az Észak-Magyarországon élő családoknak akarnak segítséget nyújtani, akiknek fűtéssel kapcsolatos kiadásaik annyira megemelkedtek, hogy az adott szolgáltatás kikapcsolására vagy lakásuk, házuk elhagyására kényszerülnének támogatás nélkül. Terveik szerint 10 családnak tűzhelyet, mintegy 20 családnak tüzelőanyagot, 40 családnak fűtéstámogatást biztosítanak.

Az emberek nincsenek tisztában a jogaikkal - a kilakoltatást is beleértve -, és gyakran a támogatási források is kihasználatlanul maradnak a tájékozatlanság miatt. A szervezet honlapján formalevelek is megjelennek, amelyek eligazítják az érdeklődőket - közölte Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, hozzátéve: ezzel a lehetőséggel több tízezren élhetnek majd. Megítélése szerint ha valaki ügyes, akár számokban, gazdasági szempontból is ki tudja mutatni, miért érdemes megmenteni a hátrányos helyzetben lévő a családokat.

A két szeretetszolgálaton kívül a budapesti Híd Családsegítő Szolgálat, a Józsefvárosi Családsegítő Szolgálat, a XI. kerületi Humán Szolgálati Központ Gyermekjóléti Módszertani és Családsegítő Szolgálat és a IX. kerületi Családsegítő Központ részesül támogatásban.

Magyarországon az elkerülhető balesetek a gyerekek és a fiatalok körében a vezető halálokok közé tartoznak. Hetente több mint öt gyermek hal meg, több mint 460 pedig kórházba kerül. A United Way célja, hogy ezeket a baleseteket megelőzze - mondta el Steven R. Greimann, a United Way Magyarország ügyvezető igazgatója.

Mint hangsúlyozta, az adományok kezelésében való jártasság, a helyi tapasztalatok és a megfelelő kapcsolatrendszer biztosítja, hogy a forrás ténylegesen a rászorulókhoz jusson el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bujtor-emlékkiállítás nyílt Veszprémben

Bujtor István tavaly elhunyt színművész filmszerepeit megidéző fotókiállítás nyílt szerdán,… Tovább olvasom