Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Nemzeti feszültség a szlovák kampányban

Plakátbotrány Szlovákiában, két nappal a választások előtt. Maga a pozsonyi kormány - amelynek tagja a magyar kisebbséget képviselő MKP is - szítja a nemzeti ellentétet, állítják az MKP képviselői.
Erősödik a nemzeti feszültség a szlovákiai választási kampányban, a magyar-ellenes hangulat szításához maga a kulturális tárca asszisztál - jelentette ki a sajtó képviselői előtt Gyurovszky László, az MKP kampányfőnöke. A kulturális minisztérium figyelmeztette a pártot, hogy plakátjaival, amelyeken magyarul és szlovákul szól a választóihoz, megsértette a szlovák nyelvtörvényt, mert a szlovák szöveg kisebb, mint a magyar.

Az MKP visszautasítja a vádat, és nem írja alá azt a jegyzőkönyvet, amelyet a kulturális tárca fogalmazott meg, és amelyben a párt kötelezettséget vállalna arra, hogy a jövőben betartja az államnyelv védelméről szóló jogszabályt. Mi a törvényeket betartjuk és ismerjük - hangsúlyozta Gyurovszky. A rossz hírű meciari időkben született szlovák nyelvtörvény ugyanis úgy kezdődik, hogy ez a norma nem vonatkozik a kisebbségek nyelvhasználatára.

Az MKP az idevágó keretegyezmény alapján kommunikál magyarul és szlovákul választóival, amely nemzetközi keretegyezményt egyébként Szlovákia is ratifikálta, ez csak ürügy a nyílt magyarellenességre, amelynek célja, hogy elbizonytalanítsa az MKP választóit - tette hozzá Gyurovszky László kampányfőnök.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülhető az osztrák adóhátralék

Az új osztrák adójogszabályok szerint az Ausztriában dolgozó, de ott lakóhellyel nem rendelkező… Tovább olvasom