Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Nem vagyunk elégedettek az egészségüggyel

Eddig több mint 400 telefonhívás és 500 e-mail érkezett az egészségügyi Zöld könyvvel kapcsolatban, a telefonos hozzászólók közül eddig 150 állampolgárral sikerült beszélgetni az elképzeléseikről. Az Egészségügyi Minisztérium a Szigeten is gyűjti a véleményeket, eddig több mint másfél száz kérdőívet töltöttek ki a fiatalok – mondta Horváth Ágnes, a tárca államtitkára tegnap a fesztiválon tartott fóruma után.
„ Nem elégedettek az emberek az egészségügyi rendszerrel, mást akarnak. (...) Már csak az életkori összetétel miatt is persze vannak különbségek, hogy ki mire helyezi a hangsúlyt. Ettől függetlenül vegyes mindenhol a kép, hiszen főleg telefonban volt olyan, aki azt mondta, hogy minden jó így, ahogy van és volt, aki azt mondta, hogy végre itt a Zöld könyv” – összegezte a társadalmi vita eddigi tapasztalatait az államtitkár.
A Szigeten tartott fórumon Horváth Ágnes kiemelte, hogy Magyarországon 800 ezren nem fizetnek egészségügyi járulékot, a kormányzat célja pedig az, hogy minél több embert vonjon be a fizetők körébe. Az államtitkár ismételten hangsúlyozta, hogy háromszintűvé kell tenni az egészségügyi ellátást, amelyben az állampolgárok a szerint lennének jogosultak a szolgáltatások igénybevételére, hogy fizetik-e a járulékokat vagy nem, illetve magánbiztosítót választanak-e. A szakpolitikus hozzátette, hogy szerinte vevőként kellene kezelni a betegeket.
Horváth Ágnes elmondta: a tárca gondolkodik a rokkantsági nyugdíj rendszerének átalakításán, a tervek között szerepel, hogy egyes esetekben tartós táppénzzel helyettesítenék a jelenlegi juttatást. Az egészségügyi Zöld könyvet július végén mutatta be a kormányzat. A tervezett lépésekről augusztus végéig tart a társadalmi vita. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző lakodalom

Háromnapos lakodalmi vigasságot rendeztek a hétvégén Fertőhomokon. A lakodalomról film is készült,… Tovább olvasom