Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nem lehet ott a vb-n a pucér futó

Legnagyobb bánatára nem lehet ott a németországi futball-világbajnokság egyetlen mérkőzésén, sőt a záróünnepségen sem a sportpályák leghíresebb pucér futóbajnoka.
Legnagyobb bánatára nem lehet ott a németországi futball-világbajnokság egyetlen mérkőzésén, sőt a záróünnepségen sem a sportpályák leghíresebb pucér futóbajnoka, akit legutóbbi látványos performansza után öt évre kitiltottak az európai stadionokból.

Mark Roberts 41 éves liverpooli épületfestő, háromgyermekes apa ezúttal kénytelen lesz televízión követni a világbajnokság zárómeccsét, pedig, mint mondja "akárcsak a legnagyobb játékosoknak, nekem is a döntő lett volna a legszebb meccsem". De nem mehet, mert bírósági döntés alapján, minden jelentősebb külföldi sportesemény előtt le kell adnia az útlevelét a kerületi kapitányságon, így nem utazhat el Nagy-Britanniából.

Roberts a leghíresebb "streaker", azaz a sportviadalok helyszínén meztelenül rohangászó futó, több mint tíz éve hódol különös szenvedélyének. A kezdőlökést 1993-ban Hongkongban kapta, egy stadionban szemtanúja volt annak, amikor egy nő ruháit lehányva magáról őrült iramban körbenyargalt a pályán. Úgy érezte, ezt neki is meg kell próbálnia. S azonnal rákapott az ízére. Azt mondja: "Szenzációs érzés, amikor minden szem rád szegeződik"

Azóta 400-szor szerepelt szerény Ádám-kosztümjében a legkülönbözőbb sportesemények színhelyén. Fellépett futballmérkőzéseken, tenisztornákon, golfversenyeken, kaszinókban, sőt olyan jeles alkalmakon is, mint a Mister Univers és a Miss World eredményhirdetése. A világ leghíresebb stadionjaiba látogatott el, köztük Wimbledonba és a Roland Garossra is. A közönség mindenütt lelkes tapssal, biztatással díjazta a különös produkciót.

A legnagyobb dobását a 2003-as sevillai UEFA kupadöntőn követte el. Futballbírónak öltözve jutott be a pályára, s több tízezer néző előtt kapkodta le magáról a ruháit, majd a játékosok közé futott, s kicsin múlt, hogy Ronaldótól megkaparintsa a labdát. Aztán még egy kis fogócska a rendőrökkel, majd rövid úton az utcán találta magát - anyaszült meztelenül. Ezzel betelt a pohár, öt évre angliai "szobafogságra" ítélték.

Mark Roberts azóta sem érti a döntést: "Senkinek nem okozunk kárt. Kizárólag azért üldöznek bennünket, mert ha sikerül az akciónk, akkor kiderül, hogy a biztonságiak nem voltak a helyzet magaslatán. Egyébként elég kevesen vannak olyanok, mint mi, akik képesek nevetésre fakasztani egy csapásra akár 70 ezer embert".

Erősen bízik benne, hogy a németországi vb-n lesz, aki helyette előadja a pucér produkciót. És különben is, az idő neki dolgozik. "Már csak két évem van hátra a tilalomból. A 2010-es dél-afrikai vb idején már szabadon utazhatok megint..."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland győzelem a szerbek ellen

Hollandia szokásos labdatartó játékát kiválóan játszva gyors szélsőinek köszönhetően legyőzte a… Tovább olvasom