Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Nem kíván változtatni gyűlése időpontján a Fidesz

Rogán Antal elismerte, hogy a Fidesz március 10-én jelentette be a rendezvényt a rendőrségen, és hozzátette: nem volt tudomásuk arról, hogy az MSZP is aznap tart nagygyűlést. A Fidesz nem kívánja nagygyűlésének sem a helyét, sem az időpontját megváltoztatni.
Az MSZP elnöke előzőleg arra kérte Orbán Viktort, hogy egy nappal hozzák előbbre a Fidesz április 2-ára tervezett budapesti nagygyűlését. Hiller István emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc szombaton, Orbán Viktor pedig vasárnap jelentette be, hogy nagygyűlésre hívja Budapestre az embereket.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott: az elemi udvariasság, a józan ész nevében és Magyarország nyugalma iránti felelősségérzetből arra kérik a Fideszt, hogy egy nappal előbb rendezze meg összejövetelét.

Mikola István nem lát biztonsági kockázatot abban, hogy a két nagy párt Budapesten ugyanazon a napon, április 2-án tart politikai rendezvényt.

A Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje korábban a közszolgálati televízióban azt mondta, nem tudja, hogy ki szervezett rá a másikra, de semmiféle kockázatot nem lát, mert, mint fogalmazott, a Fidesz társasága fegyelmezett társaság.

Az MDF elnöke a Tisztelet Társaságának fővárosi rendezvényén mintegy 13 ezres közönség előtt április 2-ra utalva azt mondta:töltse ezt a napot mindenki a családja körében.

Kuncze Gábor azt kéri a kormányfőtől és Fidesz elnökétől, hogy ne tartsák meg az április 2-i rendezvényeket, mivel szerinte csak a választási kampány hiszterizálására alkalmasak. Az SZDSZ elnöke ezt hétfőn fogalmazta meg nyílt levelében.

Az MSZP jelentette be korábban, hogy nagygyűlést tervez

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az MSZP jelentette be korábban, hogy április másodikára nagygyűlést tervez a fővárosban. A rendőrség szóvivője azt közölte a Magyar Rádióval, hogy a szocialista párt február 21-én, a Fidesz pedig március 10-én jelentette be az április 2-i programot. Mivel választási gyűlésekről van szó, a törvény szerint nincs előzetes bejelentési kötelezettség, praktikus okokból azonban a bejelentés célszerű - mondta a szóvivő.

Hozzátette, hogy a rendőrségnek az egész naposra tervezett rendezvény biztosítása a feladata, ezért egyeztetések folynak a szervezőkkel a helyszínekkel és a várható létszámmal kapcsolatban.

Krónika Hírszolgálat/hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel hajították be Tőkés László ablakát

Tenyér nagyságú betondarabbal betörték Tőkés László királyhágómelléki református püspök… Tovább olvasom