Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Nem is fontos ügy az ügyészségnek a brutális állatkínzás?

A Baranya Megyei Főügyészség a vádemelés elhalasztásáról döntött az év elején nyilvánosságra került brutális pécsi állatkínzás ügyében. Az ügyben Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez. A képviselő szerint ugyanis a döntés vélhetően azt jelenti, hogy az ügy nem olyan súlyú, amiben gyorsan dönteni kellene. A kérdések lényege, hogy kiderüljön, hogy egyedi, hibás döntésről van-e szó, vagy ez az ügyészségi gyakorlat.
Brutális állatkínzás történt Pécsett, ami 2009 elején került nyilvánosságra. Az állatkínzó fiatalok videóval rögzítették, ahogy három kismacskán megmutatják az ölési technikákat. A fiúk a felvételeken kötélre akasztják a macskákat, késsel a szemüket kiszúrják, nyakukat metszik, vascsővel verik, egyéb módszerekkel kínozzák őket. A fiatalokat elfogták a rendőrök, állatkínzással gyanúsítják őket. Tettükre nem tudtak magyarázatot adni a fiatalok. Bárándy Gergely szocialista képviselő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a megyei ügyészég elhalasztotta a vádemelést. Ez vélhetően azt jelenti, hogy nem tartják olyan súlyúnak az ügyet, hogy vádat kelljen emelni benne. Ha ez igaz, akkor ez a döntés elfogadhatatlan és kíváncsi arra, hogy milyen brutalitás kell ahhoz, hogy az ügyészség komolyabban elbíráljon egy-egy ilyen esetet - mondta a képviselő. Bárándy Gergely elmondta, hogy írásban fordult kérdéseivel a legfőbb ügyészhez az eset kapcsán. Egyebek mellett arra kíváncsi, hogy a legfőbb ügyész egyetért-e a Baranya megyei döntéssel és ha nem ért egyet, lát-e lehetőséget a megváltoztatására. Azt is tudni szeretné, hogy a döntést hozó ügyészt alkalmasnak tartja-e arra, hogy ilyen ügyekben a jövőben is eljárjon. Tudja, hogy az ügyészek és bírák nagy része elkötelezett az állatvédelem ügye iránt, ezért nem szeretne általánosítani - mondta a képviselő. Tudni szeretné azonban azt is, hogy a Baranya megyei döntés egy egyedi, hibás döntés, vagy ez az ügyészségi gyakorlat hasonló eseteknél.

Olvasóink írták

 • 3. AranyKözépút 2009. június 12. 12:51
  „Elkötelezett állatvédőként érdemes lenne egy tüntetést szervezni a pécsi ügyészség előtt!
  Messze van, de bízom a pécsiekben!”
 • 2. LiamDevlin 2009. június 11. 14:32
  „<moderálva sértő>”
 • 1. Vercsy 2009. június 11. 11:21
  „Na vegre egy normalis kepviselo aki meri hangoztatni amit gondol es kiall az ugyer!!!!ki mas ha nem ok tudnanak valamit tenni ,hogy az ilyen degeneraltak elnyerjek buntetesuket!!!mindent bele kepviselo ur,nehagyja annyiba a dolgot!!!koszonjuk”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes állapotban a szétmarcangolt kislány

A nyolc éves kislányt kedden délután marcangolt szét egy kutya a Baranya megyei Hegyhátmarócon. A lány életéért órákig küzdöttek az orvosok. Azt még egyelőre a kerületi főállatorvos sem tudja, hogy a kutya miért támadta meg a kislányt. Tovább olvasom