Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

Négyen osztoznak idén a három Bolyai-díjon

Négyen kapták meg idén a Bolyai János Alapítvány három díját, amelyet főként hazai közgyűjtemények vezetőinek, különleges kiadványok projektjeinek ítélnek oda.
A 2009-es díjazottak között van Dr. Egyed Ákos akadémikus, az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöke, Dr. Rozsondai Marianne, az MTA Könyvtára Kézirattár és Régi Könyvek Gyűjteménye osztályvezetője, valamint Dr. Vesztergombi Katalin és dr. Pelikán József matematikusok, akik közösen kapták meg az elismerést.

A Bolyai János Alapítvány díja különbözik a Bolyai János Alkotói Díjtól, amelyet minden év májusában olyan magyar állampolgárságú vagy magyar származású személynek adományoznak, aki nemzetközi szinten is kimagasló eredményt ért el a tudományos kutatás, fejlesztés, utánpótlás-nevelés területén, valamint ezek eredményeinek a társadalmi-gazdasági életben való hasznosítása terén. Ezt az elismerést idén Ritoók Zsigmond, ókorkutató kapta meg.

Az alapítvány Bolyai-díjának korábbi díjazottjai között található Oláh György kémikus, Lovász László Wolf-díjas matematikus és Teller Ede fizikus, aki posztumusz kapta meg a díjat 2004-ben. Továbbá Gazda István tudománytörténész, Szögi László professzor, az ELTE Egyetemi Könyvtár Főigazgatója és Dr. Monok István, az OSZK főigazgatója is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhúzódhat a gazdasági válság?

Az Egyesült Államokban az elhúzódó gazdasági pangás veszélye fenyeget, Európában pedig újabb állami… Tovább olvasom