Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Négy évtized

az egészségügyben

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház két főnővére is a napokban ment nyugdíjba. Mindketten négy évtizedet töltöttek el az egészségügyben.
Csiszár Lászlóné a belgyógyászat vezető főnővéreként, Hári Józsefné pedig a röntgenosztály vezetőasszisztenseként negyven, az egészségügyben eltöltött év után vonult nyugdíjba. A búcsúztatón megjelent a város polgármestere, a képviselő-testület egészségügyi bizottságának elnöke, valamint az intézmény főnővérei.
Csiszár Lászlóné a belosztály főnővéreként hagyta el az egészségügyet. A kapuvári kórház az első munkahelye volt. A közel fél évszázados munka legfontosabb tanulságaként azt vonta le, hogy – a legnehezebb intézményi osztály élén – egész életében az embereken tudott segíteni. Áldozatos munkáját több kitüntetéssel jutalmazták.
Az állami elismerésekből szintén többet mondhat magáénak Hári Józsefné, aki Veszprém megyéből került a Rábaközbe. Főnővérként 1998-tól dolgozott a röntgenosztályon. Mint hangsúlyozta: legfontosabbnak a lelkiismeretes munkát tartotta egész pályafutása alatt.
A két nyugdíjba vonuló főnővér úgy érzi: a kollégák már most hiányoznak nekik. Nyugdíjasnapjaikat az évek során eddig sokszor halogatott olvasással töltik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lépéselőnyben az Arsenal

Az Arsenal Thierry Henry góljának köszönhetően nagy lépést tett a továbbjutás felé. A nap másik… Tovább olvasom