Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Navracsics: véget ért a kormányzás első, bevezető, megalapozó szakasza

A kormányzás első, bevezető, megalapozó szakasza véget ért - közölte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az Orbán-kormány első hatvan napját értékelve.

Navracsics Tibor a hétfői kormányszóvivői sajtótájékoztatón leszögezte: soha nem kértek száznapos türelmi időt, már a választások előtt azt mondták, hogy a lehető legrövidebb időn belül a lehető legnagyobb mértékű átalakítást akarják végrehajtani.
Az elmúlt hatvan nap kormányzása alatt lezártunk egy régi, az elmúlt nyolc év kudarcos korszakát és megnyitottunk egy újat - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes. A korszakzáró lépésekről azt mondta: elintézetlen ügyeket és elmérgesedéssel fenyegető társadalmi konfliktusokat oldottak meg; az új korszak kapcsán pedig kiemelte, hogy annak meg kell hoznia a bővülést, a felelős gazdaságpolitikát, és az állampolgárok számára a kisebb, átláthatóbb, fegyelmezettebben működő államot.
Navracsics Tibor a régóta húzódó, most megoldott ügyek közé sorolta a kisebb parlament és a kevesebb önkormányzati képviselő ügyét. Hozzátette: az elsők között fogadták el azt az alkotmánymódosítást, amely maximum 200 főben határozza meg az Országgyűlés létszámát és a ciklus második felére olyan választójogi törvény születhet, amely eredményeként 2014-ben egy 200 fős parlament ülhet össze.
A kevesebb önkormányzati képviselő kapcsán megjegyezte, ha nem hozzák meg az önkormányzati választások előtt az erről szóló törvényt, akkor a kormányoldalt kapkodással, agresszióval vádoló ellenzéki pártok ez ügyben "teszetoszasággal, mamlaszsággal, böszmeséggel" vádolták volna meg őket.
Az elmérgesedéssel fenyegető, de most megoldott társadalmi konfliktusok közé sorolta a miniszter a kettős állampolgárság ügyét és a 2006. augusztus 20., október 23-a áldozatainak kártérítését. Szerinte mind a két ügyet az elmúlt nyolc évben rendezni lehetett volna: a kedvezményes honosítást most konszenzussal fogadták el, de megtehették volna ezt korábban is, ha az akkori kormánypártok, miniszterelnök nem folytatott volna gyűlölethadjáratot a határon túli magyar közösségek ellen, ha azt nem veszélyként, hanem lehetőségként jelenítették volna meg.
A kártalanításról a miniszter úgy vélekedett: már 2006 őszén léphetett volna az akkori kormány, amely titokban tudta, felelősség terheli, ezt azonban nem merte vállalni.
A miniszter korszak szimbolikus lezárásának nevezte a nemzeti összetartozásról szóló törvényt, és a trianoni emléknapról szóló döntést. Navracsics Tibor szerint korszakos fontosságú az elnevezés is, hiszen Trianon kapcsán nem a gyógyíthatatlan veszteségre utal, hanem a nemzeti összetartozásra, kifejezi azt a reményt és hitet, hogy a magyar nemzet a közép-európai összefogás révén, a saját hagyományaira támaszkodva ismét talpra tud állni.
A politikus a megoldott konfliktusok közé sorolta, hogy szeptember 1-jétől ismét lesznek megyei közigazgatási hivatalok.
Az új korszakról szólva a miniszter kiemelte: annak alapdokumentumaként elfogadták a nemzeti együttműködés nyilatkozatát, és gondoskodtak arról, hogy azon állampolgárok, akik érdeklődnek a nyilatkozat tartalma iránt, a kormányhivatalokban megismerhessék azt.
A kormány beindította a közbiztonsági reformot - sorolta.
A gazdasági reform kapcsán pedig aláhúzta: az két nagy elemből áll, adóreformból és növekedést serkentő lépésekből. Előbbiről annyit mondott: arra a korábbi kijelentésükre támaszkodtak, miszerint a gazdasági válságból nem a megszorítások felé vezet az út, hanem az adórendszert kell megreformálni úgy, hogy minél több pénz jusson a termelőszférába. Ennek eredményeként, az első akcióterv részeként megszűnik tíz kisadó, a társasági adót pedig 19-ről 10 százalékra csökkentik, január 1-től pedig fokozatosan bevezetik az egykulcsos adórendszert.
Az adórendszer radikális átalakítása a nyáron megkezdődik és lépésenként elérhető, hogy pár éven belül a magyar adórendszer segítse az ország versenyképességét - hívta fel a figyelmet a miniszter.
Navracsics Tibor a gazdasági növekedést szolgáló lépésekről szólva bejelentette: az héten meghirdetendő új Széchenyi-terv keretében újabb forrásokat csoportosítanak át a kis- és középvállalkozásoknak.
Az állam átalakításával kapcsolatban pedig kitér arra, hogy cél a versenyképesebb közigazgatás megteremtése.
Ősszel törvényt terjesztenek elő a közigazgatási eljárások egyszerűsítéséről, ezt követően pedig az Országos Igazságszolgáltatási Tanács javaslataira támaszkodva a büntető- és polgári eljárásban egyszerűsítéseket iktatnak törvénybe.
Hozzátette: ősszel készítik elő a jogszabályi alapjait, hogy január 1-jétől megyei szintű kormányhivatalok jöjjenek létre.
Kérdésre válaszolva a miniszter megismételte: január 1-től megkezdik az egykulcsos adó bevezetését, és azért fokozatosan lépik ezt meg, mert a versenyképesség erősítése mellett fontos a társadalmi biztonság is, az, hogy senki ne legyen vesztese az adórendszer átalakításának.
A Navracsics Tibor vezette minisztériumból való elbocsátásokat firtató kérdésre a miniszter azt mondta: a tárca állományának több mint 90 százaléka állományban marad, ha van cserélődés, az minimális. Megjegyezte: soha nem csináltak titkot abból, hogy ha a közigazgatáson belül a munkahelyi elöljáró elégedetlen valaki szakmai munkájával, akkor elbocsáthatja, és abból sem csináltak titkot, hogy ha valaki politikai munkát végzett, az előző kormányhoz kötődött, akkor a kormányváltás során cserélődik.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. gjozsi88 2010. augusztus 02. 17:31
  „nasi12!
  Kupa nem baloldali miniszter volt!

  A bedühödött ember attól vált dühössé, hogy nem talált semmit, amiről a kampányban beszéltek!
  Ugyanis azt az ellentmondást kellene feloldani, hogy a választásokig mindenben utolsók voltunk a FIDESZ kommunikáció szerint, majd bedöntötték a forintot a görög válsághoz hasonlitással eközben minden adatunk negativba fordult, azután a Viktor kiállt és azzal indokolta az IMF szükségtelenségét, hogy a hiányunk európa legjobbjai közt van, az adósságunk középmezöny..., a piacról is tudjuki finanszirozni magunkat nem kell az IMF!
  Kérdés:
  Mikor nem mondott igazat a fidesz?
  A hiányról:
  A mi hiányunk 2006 óta 3% felett van, majd a válság kitörésekor a Gyurcsány nem a Viktor által javasolt európai modellel kezelte a válságot, mellyel az általad hivatkozott országok a gazdasági válságot áttolták a saját hiányuk terhére az állami szektorra és ezután keletkezett az ö hiány növekedésük!
  Azaz az a javaslat az orbáni út megbukása igazolodni látszik!
  A magasabb hiányú országok 2009 től növelték a hiányukat és most kénytelenek megcsinálni azokat a megszorításokat, amit a Gyurcsányék, aminek a Viktor keresztbe feküdt!
  Ugye óriási a különbség!

  A Kuncze videót keresd ,ha lehet ne a Hír Tv manipulált felvételei közt!
  Az viszont tény, hogy ha ez igy lett volna, akkor nem kellene keresgélned, mert minden kis ügyet, ami a baloldalt sárossá teheti hetekig, hónapokig közli a jobboldali média vezető hirként ( lásd a Zsuchlag 21 milliója évekig vezető hir volt)
  Egyébként köztartozást felhalmozó cégek tüntek el, büntetlenül, ez tény!”
 • 34. nasi12 2010. augusztus 01. 16:22
  „Tisztelt gjozsi88!
  Én azt hallottam anno, hogy az olajügyekben volt egy nagyon komoly mellékszál is.
  Mesélték, volt egy dunántúli, talán győri csoport is, és ennek az irányításában hathatósan segédkezett a Kupa a lánya is. Mikor ez a győri vonal bebukott, és az érdekeltek dutyiba kerültek, azt nem hallottam, hogy ezt a hölgyet, vagy a tatáját is elszámoltatták volna.
  Nem ezt kevered a Fideszes vonallal?
  - - - - -
  Én úgy gondolom, hogy az IMF azzal hibázott, hogy eltűrte, tudomásul vette, hogy az előző kormány átpalizza, sőt lehet, hogy össze is játszott velük, csupán azért mert ők szolgai módon, vakon végrehajtották a kapott nyomorgató utasításokat.
  Mikor a Fidesz számára kiderült, hogy a bevallottnál is sokkal nagyobb gödörben vagyunk, ami hosszú évekre megbénítja minden lehetőségüket, begőzöltek, és tették, amit tettek, és mondták, amit mondtak a sajtónak.
  Én egy rászedett, dühös ember, meggondolatlan kijelentésének tekintem én is.
  Ekkor kapták az oktatást, hogy a pénzpiaci szereplőkkel, még ha bűnösök is, nem lehet mindazt megtenni, mint a politika szereplőivel, ezért kezdték el billegetni a forintot is, noha semmi nem utalt most arra, hogy gond lenne a gazdaságunkkal, csupán figyelmeztetésnek szánták.
  Ezek után jött a váratlan asztalborítás a részünkről, ami lehetett egy sarokba szorított ember reménytelen védekezése, ám lehetett a karanténból kitörni vágyó politikus ügyesen megtervezett manővere is.
  Mindenesetre én nagyon furcsának tartom azt, hogy amíg az EU vezető országainak a hiánymutatója 8-9% körül mozog, Romániának pedig most fogadták el a kb. 7%-os hiányát, addig velünk azon hadakoznak, hogy menjünk 3% alá!
  Nekem ez azt sugallja, hogy vagy nem igazak a Magyar statisztikai adatok, amiért az IMF is bűnös, és előfordulhat, hogy 6-7% körül állhatunk mi is, és csak a pénzpiacok megnyugtatása végett, tiltották meg a valós adatok nyilvánosságra hozását, vagy pedig csupán példát akarnak statuálni, hogy ha azt teszitek, amit parancsolunk, akkor minden jó lesz, különben hatalmas nehézségekkel fogtok szembe nézni.
  EZ AZ IGAZI ELLENTMONDÁS!
  - - - -
  A Kaya Ibrahim ügyben már keresem azt a videót, ahol a Parlament folyosóján Kuncze kijelentette, hogy ezt csupán ők találták ki, és semmi nem volt igaz belőle!
  Bevallotta, hogy hazugság volt az egész, de a siker érdekében kénytelenek voltak ehhez a trükkhöz folyamodni.
  -sorry-”
 • 33. gjozsi88 2010. augusztus 01. 08:36
  „még annyit:
  A Kaya Ibrahim ügyekben köztartozásokat felhalmozó cégeket vett meg egy fiktiv személy!
  Büncselekmény volt, mert ezek a közpénzek eltüntek, csak az eladó rosszhiszeműsége nem volt bizonyítható a vevő fiktiv személy volt! Eljárás nem volt, csak eltünt közpénz büntetlenül!
  Azaz akkor volt következmények nélküli ország!
  Az olajügyekről óvatosabb lennék, mert még a fidesz vezetésben is megkérdőjeleződik emiatt Pintér mostani kormányzati szerepvállalása, bár én jelenleg egyedül őt tartom szakmailag alkalmas miniszternek az Orbán kormányban! (Talán nem véletlen, hogy az ö területén nem volt tisztogatás, csupán átrendezés, hogy befogják a szátokat, mindenki hasonló, vagy komolyabb státuszt kapott a rendőrségnél, aki eddig tisztségben volt)”
 • 32. gjozsi88 2010. augusztus 01. 08:31
  „nasi12!
  Azt az ellentmondást nem sikerült feloldanod, hogy ha az IMF azzal zsarolta volna a kormányt hogy ne hozza nyilvánosságra a rossz adatokat, mert bedöntheti a bizalmat!
  A bizalom bedöntésének elkerülése a kormány érdeke, ugyanis a bizalom elvesztése kiszolgáltatottá teszi az IMF nek!
  Ha az IMF érdekét nézzük, akkor neki az az érdeke, hogy a rossz adat nyilvánosságra kerüljön, hogy az ö támogatására legyen szükség és ne tudjuk piacról finanszirozni magunkat!

  A szoci kormány egy konszolidált gazdaságot, költségvetést adott át, mondta Varga Mihály csontvázkereső, miután a Kósa és Szijjártó elvtársak az addig 265 alatti euró árfolyamot 290 re lökte és az onnan azóta sem jött vissza 280 alá!
  Az addig stabil hitelminősítésünk negativra rontják, a befektetői bizalom megingott a kamat kockázati felárunk emelkedik junius óta!
  Ha rossz örökséget vett át a Fidesz, akkor mitől javult meg a helyzet két hónap alatt, miközben elöbb emlitettem, hogy minden adatunk a kormányváltás óta romlásnak indult, oly mértékben, hogy az IMF bukta után ( talán emlékszel a Matolcsy elöbb leakarta hívni a 6 milliárdos maradványt és arról beszélt hogy ujabb 10-20 milliárd is kellene) azzal indokolta a Viktor, hogy nincs szükségünk az IMF re, mert a hiányunk a legjobbak közt van európában az adósságunk is középmezönyben van...!?
  Mikor nem mondott igazat a Fidesz???”
 • 31. nasi12 2010. július 31. 19:47
  „A jelenlegi játék az, hogy megpróbáljátok áttolni, az előző kormány hibáit, a jelenlegire, tegyük őket hibássá mindenért.
  Azt gondoljátok, ha ezt sokan, sokat szajkózzák, akkor egyszer talán a hazugság is igazsággá válik majd, és a bűnösök (bűnözők) is megdicsőülhetnek!
  Remélem láttad azokat a felvételeket, ahol Kuncze Gábor a bukásuk után távoztában a parlamentből kijelentette:
  "Az-az igazság, hogy a Fidesz olajügyeiből, meg Kaja Ibrahimból, és a Joszif Toth-ból egy szó sem volt igaz, ám akkor ez nagyon hatásos fegyvernek bizonyult, és mi nagy sikerrel alkalmaztuk ellenük. Ilyen a politika."
  Kérdés:
  Jó lesz-e az nekünk, ha az előző kormány által a szakadék széléig tolt ország szekerét, a jelenlegi szeretné onnét elkormányozni, és mi ebben folyamatosan meggátoljuk?
  Jó lesz-e az nekünk, ha meg se várjuk, hogy a jelenlegi kormány dolgozzon, máris kerékkötőként útjukba állunk?
  - - - -
  Az IMF figyelmeztette a jelenlegi kormányt, hogy ha kibeszéli, hogy az előző kormány hazudott, az adatokat meghamisította, és ők (IMF) ehhez még titokban asszisztáltak is, semmi jóra nem számíthatnak.
  A pénzügyi felszabadítási mozgalom megkezdődött.
  Szabad-e nekünk, ezeknek a törekvéseknek az útjába állni?
  - - - - -”
 • 30. gjozsi88 2010. július 31. 10:48
  „még annyit:
  Ha azért ment el az IMF ,mert a Viktor nem dölt be a diktátumnak, akkor miért nincs nyilvánosságra hozva az a bizonyos adat, ami bedöntheti a bizalmat?
  Ha bedöntheti a bizalmat, akkor azt nem a kormánynak érdeke nyilvánosságra hozni, hanem az IMF-nek a saját álláspontja érdekei, javuló tárgyalási potenciái miatt!
  Itt komoly ellentmondásokat fogalmaztál meg!”
 • 29. gjozsi88 2010. július 31. 10:45
  „nasi12!
  még annyit:
  Ha ezen IMF diktátumnak álltunk ellent, akkor miért nincs még más adat nyilvánosságra hozva?
  Ugyanis az IMF már rég elment!”
 • 28. gjozsi88 2010. július 31. 09:09
  „nasi12!
  Az ország gazdasága és a költségvetés konszolidáltága a Fideszes Varga szerint, az IMF tárgyalások elött még, rendben volt!
  Uniós tagországként, az eurostat által is jóváhagyott adatok szerint az ország adatai nyilvánossak!
  Ugyanis az IMF csak ugy adott pénzt, hogy teljesen átvilágitotta a költségvetést és a gazdasági folyamatokat elemezte, mert nem karitativ szervezet, hanem a pénzét vissza akarja kapni!
  Az adósság állomány ismert!
  A GDP közel 80%-a!
  Azaz kb 21 000 milliárd forint, ebből kb 8 000 milliárd lakossági, kb ugyanennyi a vállalati szektoré és a maradék az állami szektor adóssága, melyben a Fideszes önkormányzatok közel 1000 milliárdos kötvény kibocsátásai és a pazarló, népszavazással átalakítani nem engedett ellátórendszerek költségei is bennt vannak!
  Arra kérdésre érdemben nem sikerült válaszolnod, hogy miben voltunk utolsók a választásokig, miközben az azóta eltelt időszakban minden adatunk romlott (árfolyam, hitelminősítés, befektetői bizalom, kockázati felár), most mégis arra hivatkozik a Viktor, hogy jó a hiányunk, az adósságunk is stabilan középmezöny.., ezért nem kell az IMF!
  A kérdés amire válaszolnotok kellene, hogy MIKOR HAZUDOTT A VIKTOR?
  A kampányban, vagy most, amikor közvetve elismerte a "lakáj kormány" eredményeit???”
 • 27. nasi12 2010. július 30. 23:05
  „Szerintem, az IMF diktátumot adott, a magyar kormánynak, hogy ha nyilvánosságra merik hozni az államadósság valódi állapotát, és az előző lakáj kormány elhibázott lépéseit, és emiatt a pénzemberek bizalma meginog hazánkkal szemben, vagy zavargások törnének ki az országban, akkor minden hibát a jelenlegi kormány nyakába fognak varrni.
  Ezért aztán kénytelenek voltak lenyelni a békát.
  -sorry-”
 • 26. gjozsi88 2010. július 29. 19:29
  „nasi12!
  A baj az, hogy Viktor a saját csapdájába került!
  Elöször :
  Akart ő egyezkedni az IMF -el!
  A Matolcsy szerint le akarta hívni az utolsó, szocik által le nem hivott 6 milliárdot, sőt további 10-20 milliárdról is beszélt...!
  Csak miután a felvázolt gazdasági konszepciót nem találta alkalmasnak az IMF, ugyanis ők nem pártszimpatizánsok, és a befektetőik pénzét nem dobják ki az ablakon ész nélkül, azt mondták gondoljátok ujra...,mert erre nincs pénz!
  Ezután hirdette meg a Viktor a szabadságharcot..!
  Ez egyrészt kockázatos, mert nincs mögöttünk védőháló egy gazdasági krizis kapcsán, melynek szelei láthatóak az unión belül (ha gyorsan kell segítség a mostaninál rosszabb lesz az alkú poziciónk, mert az IMF fog jobban diktálni) másrészt azt állitja a Viktor, hogy a gazdaságunk, melyet áprilisi választásokig katasztrófálisnak tartott, hirtelen megjavult!
  Azzal érvelt az IMF elutasítása kapcsán, hogy a hiányunk európában a legjobbak közt az adósságunk a középmezönyben van....!
  Miben voltunk utolsók a választásokig, ha a kormányzása alatt ,csak gyengült a forint,növekedett a kockázati felárunk, lerontották a hitelminősítésünket és a befektetői bizalom csökkent...?”
 • 25. Tabornok 2010. július 28. 08:39
  „"nasi12 2010.07.27. 23:07
  A bűnöket fel kell tárni, a bűnösöket meg kell büntetni," Egyetértek.
  Akkor hiszem el, hogy rendetcsinálnak, ha majd az olajügyeket nyilvánosságra hozzák, addig duma az egész!
  "Most persze az IMF és lakájaik tovább mesterkednek, a hazai talpnyalóik pedig rémülten lázítganak, bizony a vége még messze van." Ebben is sok igazság lehet, de nem az a baj, amit az IMF-el megbeszélt, hanem az amit utána nyilatkozott. Remélem, érted a problémát!
  Ugyan olyan hülyeséget csinált, mint az Antall, amikor kimentek az oroszok.
  Ez az Antalli örökség(ökörség)!”
 • 24. Tabornok 2010. július 28. 08:31
  „"Primax 2010.07.27. 22:37
  természetesen a pozitív hatások később fognak érvényesülni.
  Ezt hallom/hallgatjuk cca. 1980 óta..."
  Azért, 1980 óta, mert fiatal vagy. A 60-as évek óta hallgatom, ezt a sódert. Akkoriban, azt mondták, majd a következő ötéves tervidőszakban, jobb lesz. Kb. 1983-85-ig javult is minden. Később, folyamatosan egyre hülyébb lett a magyar vezetés. Amikor bevezették az iskolák alsó tagozataiban a képolvasásos tanítást, akkor tudtuk, hogy meghülyült a magyar értelmiség, hatalomban tevékenykedő része.
  Ide juttattak bennünket.”
 • 23. nasi12 2010. július 28. 01:08
  „A nyugati sajtó egy része szimpatizáll Orbán Viktorral és kormányával, a bátor kiállásukért.
  Egész egyszerűen párhuzamot voltak, az 1956-os események és a jelenkor nemzet felszabadítást szorgalmazó törekvései között.
  Az ország nagy része, és Európa nagy része mellettünk van.
  Most persze az IMF és lakájaik tovább mesterkednek, a hazai talpnyalóik pedig rémülten lázítganak, bizony a vége még messze van.”
 • 22. load 2010. július 28. 00:23
  „21. nasi12
  "Nem kell félni, nem fog fájni!"
  Látom, téged már megnyugtattak.”
 • 21. nasi12 2010. július 27. 23:07
  „A fidesz megkezdte a nyolc év alatt elrontott gazdaság rendbetételét, és a nemzet talpra állítását.
  A lopósok begyűjtése folyamatban van, alakul a top100-as lista is, hiszen Demszky kihallgatása is megkezdődött a mai napon.
  A bűnöket fel kell tárni, a bűnösöket meg kell büntetni, ám az agymosott fórumozóikat nem szabad bántani, legfeljebb egy könnyített psichiátriai kezelést javasolnék gyógymódként.
  Nem kell félni, nem fog fájni!”
 • 20. Primax 2010. július 27. 22:37
  „"...csak a gyakorlatban természetesen a pozitív hatások később fognak érvényesülni." ( 19. hozzászólás Túrabakancs )
  Nos, ez a lényeg.
  Ezt hallom/hallgatjuk cca. 1980 óta...
  Nem akar ez a narancsos társaság sem - ismét - egyebet, csak jól megtömni a zsebe(i)ket.
  Úgy, mint az összes eddigi kormány és a hozzájuk csapódó "híveik".
  Közben pedig ezerrel megy a nagy süket duma, hogy : még pár húzós év, aztán...
  Aztán ? ! ? ! ?”
 • 19. Túrabakancs 2010. július 27. 22:17
  „Ahogy olvasom a kommenteket sok szoclib érzelmű emberke nem tudja elviselni, hogy a felmérések szerint a lakosság még mindig kétharmada támogatja a jobboldali kormány intézkedéseit. Emiatt érzik úgy, hogy írni kell pár fikázó sort, hátha fordul a kocka. Hát nem fog! Két hónap alatt igenis többet tettek, mint az előző ciklusban a szocialisták, csak a gyakorlatban természetesen a pozitív hatások később fognak érvényesülni. Ne legyetek türelmetlenek mert az vérnyomásproblémát okoz, és a végén még nem tudjátok élvezni a várt jóléti hatásokat. :) Csak türelem...”
 • 18. Primax 2010. július 27. 20:08
  „" Navracsics: véget ért a kormányzás első, bevezető, megalapozó szakasza "
  264,- Ft/EUR 2010. március 24.
  287,- Ft/EUR 2010. július 27.
  Remek alapozás.
  Szép "házunk"/hazánk lesz...
  Dilettánsok.
  Nagyképűek.
  Hazudozók.”
 • 17. passuth 2010. július 27. 18:49
  „Egypártrendszerről,diktatúráról van fogalmunk,sokan szidták,most megszavazták,csak Kádár boldog volt,ha paprikás krumplival kínálták,nekik is elég ennyi ?”
 • 16. Tabornok 2010. július 27. 13:45
  „"stb 2010.07.27. 13:22
  de egyuttal amator part." Ne hozzuk őket az amatőrök színvonalára az nekik magas!
  Pancserek!”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázcsonk csapját akarták ellopni a gyerekek

Egy gázcsonk rézből készült csapját akarta ellopni három gyerek egy nyírbátori gyárudvarról, a letört szerkezetből viszont ömleni kezdett a gáz. Tovább olvasom