Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Napi kétmillió euró büntetés

Ennyire büntetheti az EU a Microsoftot, mivel az nem felelt meg a 2004-ben hozott trösztellenes törvénynek.
A szoftvergyártónak olyan információkat kellett volna konkurenseinek biztosítania, melyek segítségével azok kompatibilisebbé tudják tenni programjaikat a Windows-zal.


A cégnek az előírások szerint jobb dokumentációkat kellett volna biztosítania a többi szoftvergyártónak annak érdekében, hogy azok programjai jobban futhassanak az olyan gépeken és szervereken, amelyeken a Windows operációs rendszer található. Az EU trösztellenes bizottsága január 25-ig adott haladékot Bill Gates cégének, hogy válaszoljon a vádakra. Ha a céget bűnösnek találják, - ami igen valószínű, mivel a dokumentációk az ellenőrző testület szerint használhatatlanok - akkor december 15-ig visszamenőleg kell a kétmillió eurós büntetést kifizetnie - írta a New York Times.

Az EU-nak a cég 2004-ben egy 497 millió eurós büntetést fizetett, mert olyan Windowsokat szállított, melyek tartalmazták a cég média lejátszó szoftverét, így monopol helyzetben volt a konkurensekkel szemben. Az év folyamán már többször fizetett különféle trösztellenes büntetést a Microsoft. A legutóbb 30 millió dollárt fizetett egy megállapodás értelmében a dél-koreai Daumnak - írta korábban az mfor.hu.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér a Vasas edzője

labdarúgás

A Vasas vezetősége megállapodott Pintér Attilával, így a jövőben ő lesz… Tovább olvasom