Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Napi harminc vonat közlekedik Budapestre

Vasárnap lépett életbe az új vasúti menetrend. Horváth Attila olvasónk több módosítást nehezményezett, aminek lapunk utánajárt.

A Polónia és a Venezia nemzetközi vonatok kiesésével miért közlekedik kevesebb vonat Győr és Budapest között, ezek belföldi részét miért nem pótolták? – kérdezte. „Az új menetrendben Győrből Budapestre naponta csaknem harminc vonat közlekedik átszállás nélkül, Budapestről Győrbe pedig naponta több mint harminc. A Venezia megszüntetését az osztrák vasúttársaság kezdeményezte az alacsony kihasználtság miatt. A közvetlen Budapest–Velence kapcsolat megtartásáért a MÁV más irányba, Szlovénián keresztül közlekedteti ezt a vonatot. Mindemellett a szombatig Győrből 10 óra 8 perckor Budapestre induló Venezia helyett vasárnaptól Budapestre 9 óra 25 perckor személyvonattal, 10 óra 5 perckor a Veneziához hasonló Wiener Walzer EuroNight vonattal, 10 óra 24-kor intercityvel, 10 óra 50-kor gyorsvonattal lehet eljutni. Budapestről a Venezia szombatig 17 óra 10 perckor indul, vasárnaptól 16 óra 25 perckor intercity, 17 órakor nemzetközi gyors, 17 óra 50 perckor Wiener Walzer EuroNight vonat, 18 óra 5 perckor gyorsvonat indul Győrbe. A Polónia nemzetközi vonat szerelvényét a lengyel vasúttársaság közlekedtette, amely úgy döntött, hogy az alacsony kihasználtság miatt nem közlekedteti tovább. A Polóniával azonos menetrendi fekvésben közlekedik belföldi vonat” – így a MÁV ZRt. kommunikációs igazgatóságának válasza.
Horváth Attila arra is kíváncsi volt, Győr és Pozsony között miért szűnnek meg a személyvonatok, így vasárnaptól nem lehet egy nap alatt Pozsonyból megfordulni. A MÁV arról tájékoztatta lapunkat, hogy eddig a szlovák vasúttársaság közlekedtetett saját szerelvényeivel Győr és Pozsony között két pár személyvonatot, s a nagyon kevés utas miatt úgy döntött, hogy jövőre nem kívánja tovább közlekedtetni ezeket. Ezeket Győr és Rajka között magyar szerelvénnyel pótolta a MÁV ZRt.
Olvasónk azt is kérdezte, miért nincs Budapestről Győrbe vonat 20 óra 25 perc után, mondjuk 22 óra körül. A kommunikációs igazgatóság válaszából kiderült, hogy az előzetes elemzések és az idén nyáron elvégzett reprezentatív felmérés azt mutatják, hogy alacsony kihasználtsággal közlekedne egy ilyen késői vonat. Ugyanakkor egy, csak hétvégén közlekedő járat forgalomba állításának lehetőségeit, igényeit megvizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaúd-Arábia a WTO tagja

Szaúd-Arábia tegnap hivatalosan a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 149. tagországa lett. A WTO… Tovább olvasom