Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Nagygyűléseken buzdított szavazásra az MSZP és a Fidesz

Gyurcsány Ferenc a kormánypártok közös sikeréről, egymás tiszteletéről és a közös hitről beszélt az MSZP és az SZDSZ kampányzáró nagygyűlésén a Városligetben. Orbán Viktor szerint reális esély van a kormányváltásra, és a Fidesz győzelméhez szükséges, hiányzó 70 mandátum megszerzésére.
A miniszterelnök szerint az MSZP nem engedte, hogy az ország beleroppanjon a kampányba, és az tartotta fontosnak, hogy a fő hangsúly az építkezésen valamint a lehetőségeken legyen.

Magyarnak lenni közös felelősséget jelent, össze kell fogni, mert ez közös sorsunk - hangsúlyozta az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Gyurcsány Ferenc szavai szerint a nemzet egyesítése az egymás iránti tiszteletet és a kinyújtott kéz elfogadását jelenti. Az MSZP és az SZDSZ összefogását méltatva úgy fogalmazott: el kell menni szavazni április 23-án a cselekvő és bátor koalícióért, a remény és a hit koalíciójáért.

Kuncze Gábor is az összefogást, és az együttműködési készséget hangoztatta a rendezvényen. A szabad demokrata pártelnök kiemelte: a választás első fordulóján kiderült, megerősödött az SZDSZ és a párton múlik, hogy milyen kormány alakul Magyarországon.

Az SZDSZ elnöke beszédében hangsúlyozta: a két forduló között be kellett mutatni, ezen az oldalon meg van az együttműködési készség annak érdekében, hogy azt amit a választóik akartak kiteljesíthessék és elősegítsék a koalíció győzelmét, a négy éve megkezdett munka folytatását.

Hiller István, az MSZP elnöke azt mondta, hogy világos a különbség a két politikai irányzat között: a jobboldalon se program, se miniszterelnök-jelölt, se összefogás, míg a baloldalon van program, van jelölt és összefogás is van.

Az országgyűlési választások második fordulóján való részvételre buzdított a főpolgármester, a gazdasági miniszter és a szocialisták budapesti elnöke is.

Orbán: A kolíció saját szavazóit is becsapta

Orbán Viktor szerint reális esély van a kormányváltásra, és a Fidesz győzelméhez szükséges, hiányzó 70 mandátum megszerzésére. A Fidesz elnöke a párt budapesti nagygyűlésén kijelentette: a választások első fordulójában a kormány szándékosan megtévesztette a saját szavazóit azzal, hogy nem hozta időben nyilvánosságra az államháztartási hiányról szóló adatokat.

Orbán Viktor ismét hangsúlyozta, hogy ha marad az MSZP-SZDSZ koalíció, elszabadulnak az árak, megszorításokra, elbocsátásokra lehet számítani és fizetős lesz az egészségügy.

A rendezvény kezdetére, öt órára egyébként teljesen megtelt a Műszaki Egyetem előtti tér, sőt sokan a Gellért téren táboroztak le, és nagy kivetítőn kísérik figyelemmel a színpadon történteket.

Elsőként Szájer József, az Európai Néppárt frakcióvezető-helyettese lépett színpadra, és mint az unióban dolgozó képviselő elmondta, Európában sokan nem értik, miként lehet, hogy Magyarország az utóbbi években jócskán lemaradt az uniós országok között, holott néhány éve még az élvonalban volt. Nem értik az uniós politikusok és állampolgárok azt sem, hogyan lehet, hogy ha négy év áldozatos munkájával 1998 és 2002 között sikerült kimászni a rossz gazdasági helyzetből, miként csúszhatott vissza az ország a szocialista kormány alatt a '80-as évek végéhez hasonló helyzetbe. Hatalmas füttyel fejezte ki helyeslését a közönség, amikor Szájer József arról beszélt, hogy 16 évvel a rendszerváltás után a '80-as évek figurái bújnak elő. Európában - folytatta a néppárti politikus - értetlenül fogadták azt is, hogy a kormány a valódi gazdasági helyzet eltitkolásával akar választ nyerni. Mindennek nem mi magyarok, hanem a szocialista-szabaddemokrata kormány az oka, mondta Szájer József. Ezért el kell mondani mindezeket azoknak is, akiket sikerült eddig félrevezetni.

Hegedűs Zsuzsa szociológus, aki a kettős állampolgárságról szóló népszavazásnál hallatta hangját, azt mondta, hogy egyáltalán nem dőlt még el, hogy mi történik április 23-án. A döntés nem a politikusok kezében van, hanem azokon a szavazópolgárokon múlik, akiknél még lesz második forduló. Ezért a legfontosabb szerinte, hogy mindenki adja le szavazatát lelkiismerete szerint vasárnap.

Szabad György, az Országgyűlés rendszerváltozás utáni elnöke lépett ezt követően színpadra és egy reformkori idézettel nyitott: borúra derű. Hangsúlyozta, hogy a Fidesz programjával fő vonalában teljesen egyetért, azt jó programnak tartja, mert azt akarjuk, hogy Magyarország alkotmányos jogállam legyen, és a demokratizmusra épüljön a jövőnk.

Azután Bod Péter Ákos beszélt, aki azt hangsúlyozta beszéde elején: nem az a fontos, hogy mit mondanak a kormányoldalon, hanem, hogy mi a valóság. Hiába mondják, hogy dübörög a gazdaság, a valóságban rossz a helyzet és a gazdasági mutatók is ezt tükrözik.

Krónika Hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csiga, a leggyorsabb úszónő

Szél Friderikát nem kell bemutatni senkinek. Most mégis megpróbálkozunk vele. A 18. évében járó,… Tovább olvasom