Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Nagy sikerű győr-szigeti búcsú

Az elmúlt évtizedben Győr-Szigetben a baráti kör szervezésében tartják meg az augusztus 16-hoz, Szent Rókus napjához kapcsolódó ünnepet.

Az idei megemlékezésen bevezetőt a baráti kör elnöke, dr. Schmidt Péter mondott, majd a Hazai Dallamok Kórus, az Akkordeon Harmonika Zenekar és a közelmúltban megalakult Győr-szigeti Márvány Dalkör lépett fel. Ezután a résztvevők a Bercsényi ligettől a Simor térig a Rába-fúvószenekar kíséretével tették meg a közel egy kilométeres utat.
Az ünnep zárásaként Zsebedics József győr-szigeti plébános mutatott be ünnepi szentmisét a szigeti templomban. A kanonok homíliájában Szent Rókus életét állította példaképül a nagy számban megjelent résztvevők számára.
Zárszavában dr. Schmidt Péter alpolgármester, a Győr-szigetiek Baráti Köre elnöke méltatta az ünnep jelentőségét, s külön megköszönte Verebics Ibolya Stuttgartban élő győri származású operaénekesnek, hogy dalaival a szentmise ünnepélyességéhez hozzájárult.
Kálinger József, a Győr-szigetiek Baráti Köre társelnöke
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jóindulatú méhizom daganatokról

A méhben igen gyakran előforduló, nem rosszindulatú daganatot myomának (leiomyoma, fiboid) hívjuk. A méh falának különböző részeiről indulhat ki, általában izom- és kötőszövetből épül fel. Természetesen a fájdalom és a vérzészavar nem csupán myomával (méhizomdaganat) függhet össze. A korrekt diagnózis felállításában a tapintó kéz mellett szerepük van a különböző képalkotó eljárásoknak is. Tovább olvasom