Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Nagy a választék akciós tanszerekből

Bár az augusztus éppen csak elkezdődött, a nagyobb boltokban máris talál- kozhatunk az iskolakezdéshez szükséges füzetekkel, írószerekkel. A hátralévő egy hónapban még ki-ki beszerezheti az igényeinek és pénztárcájának meg- felelő irkákat, melyek között kínait éppúgy találunk, mint magyar gyártmányt.

Egy hónap az évnyitóig

A nagyobb üzletek akciós polcain – egyikben közvetlenül a napolajak mellett – már hatalmas számban láthatók a különböző füzetek. Bár az évnyitóig még egy hónap hátravan, a kínálat teljesnek tűnik, van csíkos, kockás, franciakockás, spirál, hagyományos, minden színben és sok méretben. Megtudtuk, a nagyon olcsót nem ajánlott választani, mert azon valószínűleg átüt a tinta, a spiráloknál pedig arról is győződjünk meg, hogy hatvan- vagy nyolcvanlapos füzetről van-e szó.

A mintás borító drágább

A hipermarketekben a hagyományos hatvanlaposért 149, a nyolcvanlaposért pedig 239 forintot kérnek. A borító mintázata úgy tűnik, drágító tényező, aki supermanes vagy Hello Kitty-s spirálba szeretne jegyzetelni, annak legalább kétszeres árat kell leszurkolni a kasszánál. Ezek ára – az ízléses és kevésbé ízléses minta függvényében – 369 és 549 forint közötti. A sima A5-ös füzet 29, a mintás borítójú 99 forint. Az A4-es, azaz a nagyalakú 59 forintért kapható.
– Az általános iskolások elsőseinek tíz füzetet javasolunk – tudtuk meg az egyik soproni kis írószerbolt üzletvezetőjétől. – Általában öt-hatot írnak elő, de úgyis hamar betelnek, érdemes párral többet venni. Ötödikeseknek már körülbelül kétszer ennyi kell a tanév során.

A minőség is fontos

A kisboltokban az A5-ös füzet 28 forint körül kapható, a nyolcvanlapos spirálfüzet 205 forintért. Az A4-es 65 forint, ugyanebből a mintás 145. Mint kiderült, ezekben az üzletekben – mivel a multik áraival nehéz versenyre kelni – a minőséggel próbálják meggyőzni a vásárlót. – Korábban ha füzet kellett a gyereknek, a papírboltba jöttek vásárolni az emberek, ma már csak augusztus végén érzékelhető némi forgalomemelkedés – tette hozzá az üzletvezető. – Sajnos az összes városi forgalom több mint a felét a nagyáruházak viszik el. A vásárlóknak azt ajánlom, hogy mielőtt füzetet vennének, győződjenek meg annak minőségéről, a lapok vastagságáról, és ha tehetik, magyar, és ne távol-keleti gyártmányút válasszanak. Ezek lapjai ugyanis többnyire olyan vékonyak, hogy átüt rajtuk a tinta.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét feljelentik Duray Miklóst

Ismét feljelenti Duray Miklóst a szlovák kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS),… Tovább olvasom