Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Művészettörténeti előadások

Rövidebb-hosszabb földi életünk során félünk a sötéttől és a haláltól, a bizonytalanságtól és a sors csapásaitól. Némely civilizációk varázslattal és mágiával próbálták ezen érzéseket legyőzni. A kereszténység megalkotta az ördög figuráját, és ösztönös félelmeinket rávetítette. Hogyan válik a fény angyala a rossz megtestesítőjévé? – erről szól Szirbek István művészettörténész ma este 19 órakor kezdődő előadása a Liszt Szalonban.

A középkori várak, reneszánsz paloták és kastélyok a francia történelem nagy és híres eseményeinek színhelyei. Csaták és gyilkosságok, romantikus szerelmek vezetnek bennünket Franciaország egyik legnagyobb folyója partján. A történelem e színhelyeiről Szirbek István művészettörténész tart vetített képes előadást holnap este 19 órától a Liszt Szalonban.
Vasárnap 19 órai kezdettel az ókori Egyiptom nagy királynőit mutatja be Szirbek István. Szó lesz Hatsepszutról és életéről, titkos szerelmeiről és munkásságáról, rejtélyes haláláról és eltűnéséről, Nefertitiről, valamint

Kleopátráról és Antoniusról is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás hétfőtől

Dunaremete. Az önkormányzat márciusban pályázaton nyert pénzt az Ady Endre utca felújítására,… Tovább olvasom