Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

MSZP választmány: húszasával vitatják meg az országos listát

Az MSZP választmánya tömbönként vitatja meg és részletekben szavaz a párt országos listájáról - közölte Simon Gábor, a testület elnöke szombaton délelőtt az ülés kezdetekor.
Elmondta: mivel a választmány az országos elnökséggel közös javaslatot terjeszt a jövő heti kongresszus elé, a két testület a szavazások végéig folyamatosan ülésezik. Arra a kérdésre, számít-e vitára, azt válaszolta: azért vannak itt, hogy vitázzanak. "Vannak olyan szervezetek, ahol a listát átadják, és arról egy gombnyomással, vagy egy kézfelemeléssel szavaznak, és van ahol vitát is tartanak" - fogalmazott Simon Gábor.

Tájékoztatása szerint a választmány a párt költségvetési irányelveinek megvitatásával kezdődik, majd utána térnek át a lista tárgyalására. A választmányi ülésén a párt szinte összes vezető politikusa részt vesz, többek közt Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is. Az MSZP elnöksége pénteken készítette el a párt országos listájára vonatkozó javaslatát.

Az MTI úgy tudja, az első húszban van - akikről egy csomagban szavazhat a választmány: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uniós biztos, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő, Botka László Csongrád megyei elnök, Szekeres Imre elnökhelyettes, Kiss Péter alelnök, Simon Gábor választmányi elnök, Lamperth Mónika elnökhelyettes, Ujhelyi István alelnök, Hiller István oktatási miniszter, Puch László pártigazgató, Simon Gábor, a párt etikai bizottságának elnöke, Juhász Ferenc, Vadai Ágnes, Veres János és Bárándy Gergely elnökségi tagok, Varga Zoltán önkormányzati miniszter, Szabó Imre környezetvédelmi tárcavezető valamint huszadikként Szűcs Erika választmányi elnökhelyettes.

A lista két meglepetése, hogy Szili Katalin volt házelnök visszautasította az ötödik helyet, Szilvásy György korábbi titokminiszter pedig a 75. helyen szerepel. Feszültség lehetett volna abból, ha Donáth László - aki helyett az egyéni körzetében másik szocialista politikus indul jövőre - és Vitányi Iván, a választmány egykori elnöke, "a párt nagy öregje" nem kap befutó helyet, de végül mindketten ilyen helyre kerültek. Az MTI úgy tudja, a lista készítői azzal számolnak, hogy az országos lista 75. helyéről még be lehet kerülni a parlamentbe.

Olvasóink írták

 • 6. jánosi 2009. december 05. 19:51
  „5.
  lehet, hogy ne pontos de :
  listás hely 200 körül van. Ebből fele megyei listás ! 100 ból ( de legyen 150 ) 75 az 75% ( 150 -ből 50%)
  mszp eredmény ???? No az erősen kétséges ..................
  Ha a Fidesz nem tartja ígéreteit, akkor valóban újaknak kell jönni !”
 • 5. LAZA 2009. december 05. 19:26
  „jánosinak!
  Szerintem pedig még akár a századik hely is fontos lehet.......
  Persze ha Viktor szokásától eltérően nemcsak hadovázik hanem betartja a sokszor hangoztatott igéretét!
  A Fidesz kétharmada meg tudja akadályozni,hogy ez a garnitura szépen ki dekkolja a parlamentben az elkövetkező négy évet.
  Jogerős birósági döntések után ez a dicstelen rangsor valószinüleg sokszor fog változni!
  Egyébként pedig ha maradnak akkor a kővetkező választásokon követik a hü partnerüket a szadeszt!”
 • 4. szocdem 2009. december 05. 17:35
  „Csak így tovább elvtársak!

  Elő a múmiákat a szekrényből és be a parlamentbe veleük! A hazug, a fehérgalléros, a hamis, a sunyi, a szociális ügyér népnyomorító, olyan bizalomkeltő arcot fog nektek csinálni, hogy aki eddig tétova volt, aztán hanyatt homlok fog rohanni, hogy a jobbikra szavazzon!

  De télleg: Szili atinka? Büdös lett mert nyílvánosan köpött rátok, hogy a neoliberális rablótőkénak adtátok ki gebinbe a saját hazátok és népetek????”
 • 3. Reális 2009. december 05. 16:16
  „Teljesen hülyének nézik az embereket!Ezt nem lehet elhinni!Megújulásról,fiatalításról hadoválnak, a nevek meg ugyanazok!Na ezért fognak nagyot bukni!”
 • 2. jánosi 2009. december 05. 13:51
  „Az első húsz után megállhatnak ..............”
 • 1. uribe 2009. december 05. 13:18
  „A dátum is nagyon illik a bűnszövetkezethez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion és személygépkocsi ütközött, egy ember maghalt

Kamion és személygépkocsi ütközött szombaton kora reggel a Pest megyei Nyáregyháza külterületén, a… Tovább olvasom