Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

MSZP: több mint arcátlanság Selmeczi nyugdíjvédelmi kinevezése

Az MSZP szerint a Fidesz arcátlanságát mutatja, hogy miután elvette kétmillió ember magánnyugdíjpénztári befizetését, nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottat nevezett ki a kormányfő Selmeczi Gabriella személyében.
Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombaton az MTI-nek azt mondta: a kinevezés több mint arcátlanság. Mint fogalmazott, cinikusnak tartják, hogy a kormány előbb "ellopta" a ma 20-as, 30-as, 40-es korosztály majdani nyugdíját, majd a nyugdíjak védelmére Orbán Viktor miniszterelnöki biztost nevez ki.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz már nem csak a ma nyugdíjasaitól, hanem a jövő nyugdíjasaitól is elvesz. Mint mondta, nem csodálkoznak ezen, mert a korábbi tapasztalatok alapján is úgy látják: "a Fidesz, amikor teheti, ráront a nyugdíjra és a nyugdíjasokra". Az 1998-ban felálló első Orbán-kormánynak is első intézkedése volt, hogy a nyugdíjasoktól elvett átlagosan 19 ezer forintot - fűzte hozzá. Török Zsolt szerint a mostani Fidesz-kormány a nyugdíjasokkal úgy akar "kitolni", hogy 1,1 százalékos nyugdíjemelés helyett csak 0,6 százalékos emelést akar adni nekik, ezzel pedig elveszi jogos jussukat.

A párt szóvivő szerint a Fidesz a leendő nyugdíjasokat is meglopja, amikor elveszi a befizetéseket a magánnyugdíjpénztáraktól. Nem csak az érintett korosztályoktól, hanem azok gyerekeitől is elveszik a jussukat, hiszen a befizetések örökölhetők - magyarázta. Arra a felvetésre, hogy a kormány megígérte, el fogja ismerni a magánnyugdíjpénztári befizetéseket, Török Zsolt azt mondta: "ha garanciát adnak arra, hogy 20-30 év múlva tuti, hogy meglesz a pénz, akkor lehetne hinni". Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Orbán Viktor nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki Selmeczi Gabriellát. Mint elmondta, Selmeczi Gabriella feladata az lesz, hogy összehangolja azokat a tevékenységeket, amelyekkel a magyar emberek nyugdíja biztonságba kerül, "és el tudjuk hárítani azokat a kockázatokat, veszélyeket, amelyek a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra azért leselkednek, mert a magánnyugdíjpénztárak válságba kerültek".

Selmeczi Gabriella a tájékoztatón hangsúlyozta: mindenki szabadon dönthet majd arról, hogy visszalép-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy marad a magánnyugdíjpénztárban. Közölte, készül egy javaslat, amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter két héten belül terjeszt a kormány elé. Eszerint a magánból az állami nyugdíjkasszába való átlépés esetén az állam el fogja ismerni az érintett befizető veszteségeit. "Senkit nem érhet kár a jövőben" - jelentette ki.

A politikus rámutatott, az állami nyugdíjrendszer biztonságot garantál a nyugdíjasoknak, a nyugdíj pedig indexált, azaz nem veszít az értékéből. Ezzel szemben a magánnyugdíjpénztárak működése - mint mondta - rendkívül kockázatos.

Olvasóink írták

 • 12. janika 2010. október 19. 12:31
  „Egyébként, ha a nyugdíjasokat annyira védeni akarnák akkor, azt a törvényt szüntetnék meg amelyikkel két lábbal rúgják ki a meglopott panaszost a Tábla és a LB. elől, ha nem tud ügyvédet vinni tolmácsnak!”
 • 11. janika 2010. október 19. 12:27
  „Vigyázz "Jerry" mert jön Tom!- a cenzor.”
 • 10. Jerry 2010. október 18. 14:50
  „a kormány előbb "ellopta" a ma 20-as, 30-as, 40-es korosztály majdani nyugdíját, majd a nyugdíjak védelmére Orbán Viktor miniszterelnöki biztost nevez ki. Hát ezért kellett a selmeczi, hogyaz elopott nyugdíjakat megvédje, nehogy a jogos tulajdonosai visszakapják. Mint tudjuk, ő nagyon tud arról gondoskodni, hogy eltüntesse a pénzeket nyom nélkül,akár fürdőszobára,akár grippen gépekre.Ami kezébe kerül,az már el is tűnt.Rég történet, mikor bevitte a gyerekét a parlamentbe, szólt neki hogy köszönjön minden képviselő bácsinak,mert nem tudni melyik az apukád.Büszkén mondta is, hogy őt korábbi parlamentben az egész fidesz frakció szerette, volt aki többször is.”
 • 9. nagyfulesbagoly 2010. október 17. 19:21
  „MILYEN arcátlanok ezek a fideszesk
  bezzeg mi mszp -sek
  mi csak pofátlanok voltunk(lennének most is)”
 • 8. poorman 2010. október 17. 18:25
  „Szenátor Selmeczi.... Muhahahahahaha

  Ismerjük már ezt a luvnyát!”
 • 7. janika 2010. október 17. 13:56
  „Hát persze, hisz ez a zsidó politika!naná, hogy előre látja, hisz ezek dirigálnak a mi vezéreinknek is már megint!”
 • 6. SC 2010. október 17. 12:53
  „meir a legnagyobb zsidó orákulum,a prekognició mestermágusa,a kabbala legfőbb védelmezője... :-))))
  Ha mindent ilyen jól látsz előre,miért is volt olyan hánytatott életed?
  Vagy csak a sivatagban működik a 6. érzéked?
  Fejezd be ezt az előre láttam dumát,esetleg hasznosisd otthon,lenne mire!:-)”
 • 5. fortuna54 2010. október 17. 12:48
  „Az állami nyugdijrendszer biztonságosabb,a magánnyugdijas pénztárak müködésére,kissé ráfizettünk ,itt hollandiában.Jelenleg nyugdij befagyasztás,késöbb kevesebb nyugdijjal biztatnak.Minden biztositónál,más a hejzet.”
 • 4. Boli 2010. október 17. 12:45
  „http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=140012&is=1 Nekem mindenesetre ezek kevésbé tűnnek komcsinak, mint jelenlegi PÁRTUNK ÉS ÁLLAMUNK. Végül is vagy a kormány, vagy a portfolio.hu van tele komcsikkal... Valaki HAZUDIK!”
 • 3. meir 2010. október 17. 12:30
  „mint azt elore megmondtam mar a valasztasok elott!!
  megszijatok a "hosszucicit" az OV alatt!!
  Na?? ugye hogy ugy lesz az?!”
 • 2. knifemaster 2010. október 17. 11:58
  „"A politikus rámutatott, az állami nyugdíjrendszer biztonságot garantál a nyugdíjasoknak"
  Maga az állam sem garantál biztonságot semmilyen téren,pont a nyugdíjrendszer lenne kivétel?
  Ugyan már...”
 • 1. janika 2010. október 17. 05:44
  „Ebben az országban mindegy melyik párt van hatalmon . Mindegyik a vétlen nyugdíjasokat fosztogatja! Meg is látszik mennyire töketlen, semmire kellők a nyugdíjasok "vezérei"! Most igazolódik be a "Három kenyér legendája". valóban mire a harmadik kenyér a nyugdíjasokhoz kerülne addigra a politikusoki kirágják a besejét és csak is a héja marad nekik. A bűnüldözés meg mint mindig csak tátja a mafla pofáját!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktor és motorkerékpár ütközött - egy halott

Traktor és motorkerékpár ütközött szombaton a 63-as főúton a bodakajtori lehajtónál; a motorkerékpár vezetője a helyszínen életét vesztette. Tovább olvasom