Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

MSZP: Szijjártó számoljon el a vagyonával!

Az MSZP válaszokat vár Szijjártó Pétertől, a Fidesz szóvivőjétől vagyongyarapodásával kapcsolatban - jelentette ki szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján Varga László, a párt országgyűlési képviselője.Kérdőjelek merültek fel a Fidesz szóvivőjének vagyonosodásával kapcsolatban - mondta el szombaton Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője.

Szijjártó Péter vagyonnyilatkozatában három nagy értékű ingatlan és 50 millió forintnyi megtakarítás is szerepel. Varga Szijjártó Pétert idézte, aki a héten azt nyilatkozta, hogy a pénzt és az ingatlanokat nagyszüleitől kapta.

A szocialisták most arra várják a választ, hogy Szijjártó valóban a rokonaitól kapta-e a vagyontárgyakat, és ha igen, befizette-e az ajándékozási illetéket, ami ebben az esetben akár tízmillió forint is lehet. Varga László arról az autóról is kérdezte a sajtón keresztül Szijjártót, amelyet a szóvivő használ.

A Fideszes politikusnak ugyan nincs saját autója, de biztosít neki egy gépkocsit a győri kosárlabdacsapat egyik szponzora. Varga László arra kíváncsi, hogy Szijjártó Péter szerint etikus-e az, hogy egy olyan járművel közlekedik, amely után semmilyen közterhet nem fizet, és egy olyan sportegyesület szponzorától kapta, amely az utóbbi időben százmilliós önkormányzati támogatást kapott.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. MiltallerJudit 2009. november 02. 08:37
  „Az nagyon jó lenne, ha nyilvánosságra kerülne sok politikus meggazdagodásának eredete. Én 42 évet dolgoztam, 2000-ben mentem nyugdíjba az egészségügyből, 2 gyereket felneveltem egyedül, illetve a szüleim segítségével, mert elváltam. Most 65 éves vagyok egyedül élek, de sajnos nem sikerült akkora vagyonhoz jutnom, hogy akárcsak egy lakást is tudtam volna venni. Sok évi munkám után a nyugdíjam éppen arra elég, hogy ki tudjam fizetni az önkormányzati (panel) garzon rezsijét, a gyógyszereimet. Azért én is kiváncsi lennék arra a 80-90 év körüli nagyszülőre aki ekkora vagyont tud az unokájának adni. A nyugdíjuk sem lehet magasabb mint az enyém (65 ezer). Lehet, hogy a demokrácia első éveiben akkora kártalanítást kaptak, hogy abból sikerült az unokának ekkora vagyont biztosítani, no meg azért a havi jövedelme is bizonyára besegített. Én megelégednék azzal is, ha az éves költségtérítésével emelnék a nyugdíjamat nem havonta, évente.”
 • 26. fióka 2009. szeptember 11. 14:28
  „Ezt a MAMUT fejű idióta barmot kötözném a palánkra azt mehet a játék.A vak is lássa miféle maffia módszerekkel nyúlják le a pénzt csak az emberek ébrednek lassan mert nem esik le nekik ,hogy az az ő pénzük amiből élnek mint marci hevesen.”
 • 25. ungi 2009. február 12. 18:36
  „Miert nincs nekem is egy ilyen nagymamam? Mit dolgozott a Nagyi, hogy ennyit tudott ajandekozni? Talan politikus volt?”
 • 24. Bekavölgy 2009. február 12. 17:01
  „Nem is tudom, ha ilyen adakozó a Nagyi mi készteti a Szijjártó fiút arra, hogy nem éppen szimpatikus stílusú
  politizálást folytasson. Eddíg azt hittem, hogy a pénz .
  Gratulálok a vagyonosodásához.
  Mi lenne, ha még dolgozna is és nem csak a száját tépné.”
 • 23. gjozsi88 2009. február 09. 15:54
  „Jockey!
  Még annyit:a Fidesz számtalanszor feljelentette a Gyurcsányt,pedig nem hatóság!Morvai Krisztike,aki szintén nem hatóság az egész világot,most nem rég az izraeli vezetőket a HAMASZ elleni harcért Magyarországon,pedig Ő sem hatóság....!”
 • 22. gjozsi88 2009. február 09. 15:40
  „jockey!Hát ez elég hiányos tudás,ez állampolgári kötelesség! Hogy mégsem büntetik,azért van,mert nehéz egyértelmüen bizonyítani,hogy tudsz róla! De attól ez még bünpártolás,legfeljebb nem bizonyitható!A szokás nem jogi kategória!”
 • 21. jockey 2009. február 08. 22:51
  „19.
  gjozsi88

  A hatóság tagjainak van feljelentési kötelezettsége, ha bármilyen bűncselekmény jut a tudomására, de én nem vagyok az. Civileknek legfeljebb olyan bűncselekmények esetében lehet feljelentési kötelezettsége, mint például a terrorcselekmény. A lopás, csalás, hazudozás nem tartozik ebbe a körbe.”
 • 20. Zaraki_Kenpachi 2009. február 08. 18:29
  „Megdolgozott érte, a nagymamája, ja persze :) Azért vannak sokan abból az időből, akik mikor nyugdíjba mentek sírtak rítak, hogy nincs meg a szolgálati idő, mert ott csaltak el adót, ahol csak tudtak :) Ez megdolgozott valaha is valamiért, jó vicc. Olyan sci-fi mű, mint cigánynak a munkarend”
 • 19. gjozsi88 2009. február 08. 15:29
  „Jockey!Alkotmányos kötelesség,ha büncselekmény jut a tudomásodra akkor köteles vagy feljelentést tenni,ellenkező esetben bünpártoló vagy és a törvény büntetni rendeli!Erről a bérlésről nem értek semmit,de az utolsó része,hogy a végén ingyen lesz az övé az feltételezés!A szerződést hallomásból ismered,vagy tévedek?”
 • 18. jockey 2009. február 08. 15:14
  „17. gjozsi88

  Szerinted az komolyan becsületes dolog, hogy valaki kapcsolatai révén megvesz a kormánytól részletfizetésre egy épületet, majd egyből visszabérelteti, pont annyiért, amennyi a részlet. Közben a kormány felújíttatja - nem kevés pénzért - a végén pedig ingyen az illetőé lesz az egész. Gondolom azt azért tudod, ki volt ez a valaki. Elqurónak is becézik manapság.Hogyha ez szerinted valóban becsületes üzlet, akkor nincs miről beszélnünk.

  Azt egyébként hol olvastad, hogy az embereknek állampolgári kötelezettsége mindenért feljelentést tenni? Ez Magyarországon legfeljebb a Rákosi rendszerben lehetett így, de még az sem biztos. Oda azért remélem nem jutunk vissza, bár ahogy a kormány teljesítményét elnézem, sajnos van esélyünk.”
 • 17. gjozsi88 2009. február 08. 11:40
  „jockey! Ha úgy gondolod törvénytelen állampolgári kötelességed feljelentést tenni,de mivel a Fideszesek kinjukba már megtették és nagy bánatukra nem sikerült törvénytelenséget megállapitani Gyurcsány,Veres Kapolyiékkal szembe,szerintem ez egy lerágott csont!A Zuschlagékról azt láthatjuk,aki törvénytelen az ül is,de bizonyára tudsz említeni a polgári kormány idején olyat,aki kötödött a jobboldalhoz,gazdasági büncselekményért ülne?Tudom hiszel a mesékbe,akkor minden patyolat tiszta volt!A sok Széchenyi terv,amiből a haverok részesültek,amiről keveset tudunk mire lettek költve,ugyanis egy komoly beruházást nem tud az Orbán kormány bemutatni!A Szijjártó mosdatásából egyértelmüen látszik,hogy vezethető vagy és vezetnek!Az etikus,hogy kiáll és ész nélkül fröcsög,bort iszik és vizet prédikál!?”
 • 16. jockey 2009. február 08. 11:07
  „12. creat

  Teljes mértékben igazad van! Valóban gyalázatos dolog a kettős mérce! Éppen ezért vizsgálni kellene az összes politikus vagyonosodását. Szíjjártónak az autót az egyesület bérli, a pénzt meg az ingatlanokat a nagyszüleitől kapta, tehát ő tiszta. De ha mindenkit vizsgálni kell, akkor mi a helyzet Gyurcsánnyal, Veressel, Kapolyival és a többiekkel? Zuschlagról meg a budapesti ingatlanmaffia tagjairól nem is beszélve!”
 • 15. sailor 2009. február 08. 10:19
  „Megdolgozott érte!
  Minket etet,mi meg megesszük.
  Tehát a munkát elvégezte,ezért jár a bér.
  Csak mi maradtunk éhesek.”
 • 14. Zaraki_Kenpachi 2009. február 07. 22:50
  „Egy valami tény, aki itt most már támad, hogy nem ezt kéne firtatni, az jobban teszi, ha elhallgat. Mióta van az, hogy mindent szabad a jobboldalnak? Miért vegye a nép természetesnek, hogy a fidesz szabadon csinálhat bármit?

  És sok bamba ember meg nem veszi észre, hogy a legnagyobb csalás pont az orra előtt, pont a favorit véresszájú fröcsögése által történik. Nem az van, hogy orsós mondja: számoljon el a fletó! Hanem az van kis fonnyadt narancspárt, hogy a nép mondja bammeg, hogy politikus! számolj el a népnek! Aztán, hogy melyik oldal az le van szarva. Aki meg kivételezni akar valamelyik oldalnak, azt meg jól seggberúgni!”
 • 13. bunda 2009. február 07. 21:51
  „Ha el akarnak érni valamit mutassanak példát.
  Egyébként arra lennék kiváncsi a nagyszülők mivel keresték meg a 3 lakás és az 50 milla értékét? Gondolom nem csak egy unokájukat segítettek meg ezzel hanem a többit is.
  Csak nem a szocializmusban harácsoltak??
  Az én felmenőim csak egy étkészletet tudtak összehozni . Nem lehetne, hogy örökbe fogadjanak?? Nekem csak 1 lakás kellene.”
 • 12. creat 2009. február 07. 19:11
  „Én örülök, hogy a kereszténység nevében egyesek ( pl Judytka, load, pancser, ...) meg tudnak bocsátani a botló embereknek. A bajt csak abban látom, hogy mindig csak egyes embereknek. Ugyanakkor a nem azonos nézeteket vallok, csalók, böszmék, meg hasonló jelzőkkel illetett emberek. Nem tudom megérteni őket. Micsoda fröcsögés volt nemrég, bizonyos ügyben, amikor is a bíróság megállapította, hogy jogi értelemben nincs vétség, csak jó erkölcsbe ütköző eset.
  Egyetértve miracle-vel, próbáljuk meg azonos mércével mérni a dolgokat.
  (Hirtelen a te kommunistád meg az én kommunistám eset jutott eszembe. Bocs)”
 • 11. miracle 2009. február 07. 17:38
  „Mi van pancser, kettős mérce?
  Ha fideszes csinálja neki szabad, mert hát a másik is csinálja, ha MSZP-s akkor meg fröcsögünk? Az első sorból ráadásul mindjárt Szijjártó papa az erkölcsi magaslatáról, ami leginkább persze csak egy kis szemétdombocska.”
 • 10. Judytka 2009. február 07. 17:35
  „Durva szentségtörés Varga úr etikáról beszélni!!Kihalt az már a politikusokból..”
 • 9. pancser 2009. február 07. 17:10
  „Egy fideszes legyen szegény, éljen minimálbéren. Egy MSZP-és képviselő az természetes, hogy gazdag. Törvényesen és becsületesen gyarapodnak, csupán munkájuknak és tehetségüknek megfelelően. Csak nekik szabad valamit úgy megvenni egy ingatlant, hogy az árát összevezetik a visszabérlés díjával, igy az a Böszmének ingyenbe van. Fideszesnek ez nem jár, sőt nekik semmi sem. Mindenki egyenlő, de a szocialisták, különösen I.Böszme Ferenc uralkodó a legegyenlőbb!”
 • 8. reális 2009. február 07. 17:05
  „Szomorú, hogy ennek ellenére van az arcán bőr és naponta hazugnak nevezi Magyarország Miniszterelnőkét.Belenevet az emberek szemébe és mondja , hazudja a tanult szöveget. Kérem,hogy szólaltassa már meg a főnőkét , mert úgy tünik, hogy ő meg mint egy néma ül a parlamentben, ha van kedve bemenni. Egyébbként , csak ,úszítja, úszítja az Isten adta népet.”
27 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Budakeszinél - mentőhelikopter ment a sérültért

Autójába szorult egy ember, miután lehajtott a Budakeszit Telkivel összekötő útról szombat délelőtt… Tovább olvasom