Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

MSZP: politikai hangulatkeltés Budai Gyula célja

Az MSZP elnöke szerint a politikai hangulatkeltés volt Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos célja, amikor szerdán közölte: 2008 és 2010 májusa között megfigyelték.
A szocialisták vizsgálják annak lehetőségét, hogy a kormánybiztosnak bíróságon kelljen felelnie állításaiért.

A fideszes politikus azt mondta: a Benedek Fülöp volt államtitkár ellen folytatott büntetőeljárás keretében egy házkutatás során a személyére vonatkozó megfigyelésre, telefonbeszélgetéseinek lehallgatására utaló és politikusokkal való kapcsolattartásával összefüggő iratokat foglaltak le.

Budai Gyula úgy fogalmazott: az iratokból kitűnik, hogy a megfigyelését titkosszolgálati, vagy korábban a titkosszolgálatnál dolgozó szakemberek hajtották végre, megfigyelése pedig akkor gyorsult fel, amikor Szilvásy György volt titokminiszter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz került humánpolitikai főigazgatóként (Benedek Fülöp ugyanott vezérigazgató-helyettes volt).

Mesterházy Attila közleményében úgy reagált: Budai Gyula eddig is megalapozatlan vádakkal támadta az előző kormánypártot, most azonban el akarja terelni a figyelmet "saját zűrös ügyeiről", valamint az igazságtalan, az alacsony jövedelmű társadalmi csoportokat sanyargató költségvetésről és adóváltozásokról.

A szocialista pártelnök szerint eddig Budai egyetlen vádja sem igazolódott be, most pedig - írja - olyan kijelentésekre ragadtatta magát, amelyek elveszik a közemberek államigazgatásba, a titkosszolgálatok és a rendőrség hazafiasságába, politikai semlegességébe vetett hitét amellett, hogy számos volt vezető MSZP-s politikust rágalmaznak meg.

Mesterházy Attila ezért visszautasít "minden elvtelen, igaztalan, bizonyítékok hiányában tett támadást", amely politikustársait éri, valamint elvárja, hogy az elszámoltatási kormánybiztos bizonyítékokkal igazolja állításait.

Az MSZP jogászai egyúttal vizsgálják annak a lehetőségét, hogy Budai Gyulának mondataiért a bíróságon kelljen felelnie - közölte a pártelnök.

Szilvásy György korábbi titokminiszter ugyancsak cáfolta és rágalomnak nevezte, hogy bármilyen köze lett volna Budai Gyula állítólagos megfigyeléséhez, ezért jogi úton próbál elégtételt szerezni igazának - közölte az MTI-vel.

Olvasóink írták

  • 1. Valaki 2010. november 18. 07:52
    „Mi az, ébredeznek a lenin-zsurficsúrok ? Elvtársak, a rabolt tízezer milliárdok előkerültek már? :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztújító közgyűlés - dr. Szakács Imrét a MÖSZ Elnökségének tagjává választották

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2010. november 16-án, Gödöllőn megtartott tisztújító közgyűlésén… Tovább olvasom