Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

MSZP: egy újabb illúzió végét jelenti a megyékről szóló terv

Az MSZP szerint a megyéket érintő tervek egy újabb illúzió végét jelentik, a megyei önkormányzatok legyengítését, központosítást és államosítást.

A szocialista Kolber István így értékelte a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) keddi tájékoztatását a tervezett változtatásokról, amelyek szerint a megyei önkormányzatok átszervezése nyomán az állam - a kormányhivatalokon keresztül magához vonná a közigazgatási feladatokat, ám a területfejlesztési döntéseket helyben hoznák meg. Az átalakuló önkormányzati rendszer nem jelenti sem a megyék kiüresedését, sem a feladatok elvonását - mondta Szűcs Lajos MÖOSZ-elnök.

Kolber István MSZP-s országgyűlési képviselő erre reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, a Fidesz a megyék profiltisztításáról, újjáépítéséről beszél, de ez nem más, mint a megyei önkormányzatok legyengítése. "A megyék alkonya következik" - írta a politikus, aki szerint az elképzelések ütköznek a Helyi Önkormányzatok Európai Chartájával is.

A szocialisták ellenzik, hogy a szociális és kulturális intézményeket, a szakképzést a megyei kormányhivatalok vegyék át - közölte az ellenzéki párt szakpolitikusa.

A területfejlesztési teendők ellátását Kolber István elképzelhetőnek tartja a megyéknél, kivéve az európai uniós támogatások menedzselését, ahol szerinte "kihagyhatatlan a régiós szemlélet".

Olvasóink írták

  • 2. asvel 2011. július 19. 23:21
    „Érdekes, én úgy emlékszem az MSZP teljesen meg akarta szüntetni a megyéket!! Akkor most mi a gondjuk?”
  • 1. rommel 2011. július 19. 20:51
    „AZ ILLÚZIÓ AZ , HOGY AZ MSZP MÉG MINDIG LÉTEZIK !
    A VALÓSÁG MEG AZ , HOGY NEM SOKÁIG !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyjával, nagyanyjával és barátnőjével végzett a valkói ámokfutó!

A 27 éves férfi kedden délelőtt három családtagját késelte halálra, aztán öngyilkos lett. Tovább olvasom