Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

MSZP: a kormány tehet a romló gyermekvállalási kedvről

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP-kormány "alapvetően elhibázott" társadalom- és gazdaságpolitikájáról tanúskodik a romló magyarországi gyermekvállalási kedv is.

A Központi Statisztikai Hivatal szerdán azt közölte: kevesebben születtek és többen haltak meg Magyarországon 2011 első négy hónapjában mint az elmúlt év ugyanezen időszakában.
Kormos Kata, a szocialisták szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, "a Fidesz-KDNP-kormány alapvetően elhibázott társadalom- és gazdaságpolitikájának eredménye a vészesen romló hazai gyermekvállalási kedvről szóló KSH-jelentéséből is feketén-fehéren kiolvasható".
Növekvő árak, csökkenő bérek, szociális válság és jogbizonytalanság - szerinte ez a Fidesz-KDNP-kormány első évének "fantasztikus négyese", amely amellett, hogy a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek helyzetét kilátástalanná tette, a demográfiai mutatókra is rányomja a bélyegét.
Az MSZP szerint a születésszám emelkedéséhez a mainál jóval erősebb szociális hálóra, valamint kiszámíthatóbb gazdaság- és társadalompolitikai döntésekre lenne szükség. Ez ügyben az MSZP minden segítséget megad a kormánynak - áll a közleményben.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. gjozsi88 2011. június 24. 23:29
  „Sagittarius!
  Most vagy bizonytalan, mikor mindenki dolgozni fog.....mint az átkosban büntetik a közveszélyes munkakerülést?
  Egyébbként már emlitettem, hogy a cigányokat nem nagyon zavarja, hogy lesz e segély vagy nem....legfeljebb romlik a közbiztonság!
  Azaz valószinú, hogy a romló adatokon belül a nem cigányok száma csökkent, a romák szerintem ezzel nem foglalkoznak!”
 • 29. Sagittarius 2011. június 24. 23:07
  „28. gjozsi88 2011.06.24. 21:57
  "A szoci kormányok minden elmúlt 8 évében több gyerek született, mint a családi adózás során "

  Ebből én messzemenő következtetéseket még sem vonnék le, hiszen gondolom szelektált kimutatás nem készült, hogy C-típusúak, vagy dolgozó típusúak milyen arányban születtek a Fidesz családi adózás, és a Szoclib ingyentámogatásos időszaka alatt! Pedig a lényeg ebben rejlik! Mint tudjuk C-típusúakkal nem sokra megyünk, inkább bukunk, sőt még a hajunkra sem tudjuk kenni őket mert büdik!”
 • 28. gjozsi88 2011. június 24. 21:57
  „Sagittarius!
  A baj az, hogy a helyzet ennél komolyabb....

  A szoci kormányok minden elmúlt 8 évében több gyerek született, mint a családi adózás során az első Orbán kormány idején, mint a példa igazolja a mostani családi adózás sem váltja be az igéreteket!
  Azaz a családi adózás nem életképes!
  Egyébbként a demográfiai robbantásra maga a Viktor kötelezte el magát, ugyanis a magánnyugdíj pénztár felszámolásával szüksége lesz minél elöbb 1 millió új adófizető munkahelyre (azaz a közmunka nem lesz elég) és ehhez ...szintén őt idézem....1 millió gyerekre!
  1év után csökkent a munkahelyek száma.....csökken a gyerek is!
  A szocik a most megszüntetett öngondoskodásra épülő nyugdíj rendszert támogatta, mely nincs kiszolgáltatva a demográfiai helyzetnek......Viktor kiszolgáltatta a gyerekszületésnek!
  Mint látjuk eredmény nincs!!!!!!
  EZ TÉNY!”
 • 27. Sagittarius 2011. június 24. 20:47
  „26. gjozsi88 2011.06.24. 18:58
  "Megpróbálok a Te szintedre a keszon veszélye nélkül leereszkedni!"

  Ez tényleg jó volt! Tetszett, és nevettem nagyokat! :-))))))))) :-))))))”
 • 26. gjozsi88 2011. június 24. 18:58
  „Sagittarius!
  "Azért igyekezz úgy fogalmazni, hogy még én is meg tudjam érteni, ha már egyszer velem van olyanod társalogni!"

  Megpróbálok a Te szintedre a keszon veszélye nélkül leereszkedni!
  De azért kösz, hogy megvilágitottad mi az oka annak, hogy Viktor képes elhitetni veletek valamit, majd másnap annak az ellenkezőjét is!”
 • 25. Sagittarius 2011. június 24. 18:13
  „23. gjozsi88 2011.06.24. 07:24
  "Látom nem tudsz teljes szöveget értékelni´

  Az értelmezés még csak menne, de értékelni valóban nem szándékozom. Nem vagyok a zsűrid! :-)) Nem is tudtam, hogy ilyesmiket vársz el tőlem. :-))
  Azért igyekezz úgy fogalmazni, hogy még én is meg tudjam érteni, ha már egyszer velem van olyanod társalogni!”
 • 24. gjozsi88 2011. június 24. 08:28
  „még annyit:
  """A baj, hogy pont a magyar nem születik több.....!"

  Mielött félreérted, a különbséget Goldmund tette.....én csupán a erre reagáltam!
  Azaz gyerekszám változásának szerkezeti feltételezhető arány változásokról beszéltem, amivel goldmund szerintm tévedését igyekeztem alátámasztani....ha végig olvasod ...érvekkel!”
 • 23. gjozsi88 2011. június 24. 07:24
  „Sagittarius!
  Látom nem tudsz teljes szöveget értékelni, csak ahogy az öszödi beszédnél is egy-egy mondatot-ezért segítek!

  ""A baj, hogy pont a magyar nem születik több.....!"
  Ez nem a hazafiságról szól, hanem Goldmund felvetésére reagálás....ugyanis számomra az itt élő kisebbség is magyar állampolgár, mert viseli döntései következményét!

  A szoci kormányok minden elmúlt 8 évében több gyerek született, mint a családi adózás során az első Orbán kormány idején, mint a példa igazolja a mostani családi adózás sem váltja be az igéreteket!
  Azaz a családi adózás nem életképes!
  Egyébbként a demográfiai robbantásra maga a Viktor kötelezte el magát, ugyanis a magánnyugdíj pénztár felszámolásával szüksége lesz minél elöbb 1 millió új adófizető munkahelyre (azaz a közmunka nem lesz elég) és ehhez ...szintén őt idézem....1 millió gyerekre!
  1év után csökkent a munkahelyek száma.....csökken a gyerek is!
  A szocik a most megszüntetett öngondoskodásra épülő nyugdíj rendszert támogatta, mely nincs kiszolgáltatva a demográfiai helyzetnek......Viktor kiszolgáltatta a gyerekszületésnek!
  Mint látjuk eredmény nincs!!!!!!
  EZ TÉNY!”
 • 22. Sagittarius 2011. június 23. 23:06
  „21. gjozsi88 2011.06.23. 19:18
  "A baj, hogy pont a magyar nem születik több.....!"

  Most hirtelen olyan okosak és hazafiak tudtatok lenni! Ne magyarkodjatok! - hogy a saját szóhasználatotokkal éljek! Hiteltelenek vagytok így 8 év után!! Volt 2x4 évetek miért nem léptetek ez ügyben??? Ennyi idő alatt igazán felduplázhattátok volna a lakosságot, ha adósság helyett inkább "gyereket csináltok", csináltattok! Viktortól már elvárjátok, hogy 1 év alatt demográfiai robbanás következzen be. Ti 8 év alatt xarra sem jutottatok. Akkor is és most is csak a pofázás megy, cselekvés helyett!”
 • 21. gjozsi88 2011. június 23. 19:18
  „Goldmund!
  Hidd el, hogy akikre gondolsz ők tartják a szintet....!
  Ugyanis a szocpolitikát most készült átalakítani a kormány és ők nem annyira előrelátóak, ráadásul ők lesznek akik nem fognak kétségbeesni....legfeljebb több rendőr kell, hogy ne lopjanak!
  A baj, hogy pont a magyar nem születik több.....!”
 • 20. gjozsi88 2011. június 23. 18:49
  „Muki81!
  Több, mint egy éve tudjuk, hogy családi adózás lesz, mely ösztönzi a gyerekvállalást ...több, mint két éve tudjuk, hogy a Fidesz fog kormányozni családbarát politikával!
  Ez mindegyik több, mint a 9 hónap!!!!!”
 • 19. gjozsi88 2011. június 23. 18:47
  „Turabakancs!
  Szerinted ki mondta az embereknek 2000-ben, hogy merjetek álmodni, 3 gyerek, négy kerék, öt szoba?
  Ki inditotta el a 400 ezer lakáshitelprogramot???,
  Ki emelte Jegybank elnökként 8Járai Zsigmond) 2003-ban duplájára az alapkamatot, amitől mindenki a devizahitelek felé fordult?????
  Miről beszélsz?????”
 • 18. öröksoproni 2011. június 23. 17:57
  „17-hez
  Uramisten, gyerekmunkát akar a fidesz???”
 • 17. annobon 2011. június 23. 11:50
  „Nekem még a fülembe cseng a Fidesz egyik választási jelmondata: "egymillió új munkahely, egymillió új gyerek"”
 • 16. öröksoproni 2011. június 23. 11:26
  „Hülyeség a pénzre fogni mindent. A háborúkban és utána is születtek gyerekek, rettenetes lelki traumák és iszonyú körülmények között és mégis majdnem átlagos volt a 3-4 vagy annál több gyermek. Valljuk be, nőttek az igényeink, nem szívesen hozunk még több áldozatot - és biztos, hogy van, aki már nem is tud miből újabb áldozatot hozni egy újabb gyermekért.

  Ha már az állam elkezdte a szociális gondoskodást a gyermekválaló családokról, anno az 50-es években, akkor ezt illett volna az utóbbi 20-25 év kormányainak is úgy alakítani, hogy az stabil és kiszámítható maradjon, de ne a "segélyért szülést" teremtse meg.”
 • 15. Goldmund 2011. június 23. 10:44
  „Kevesebb gyerek születik a KSH szerint.

  Óóóóóó, már megint a statisztika!
  Csak nem azok között születik kevesebb gyerek, akik az előző 8 évben a gyedre és a szoc. segélyre alapozva vállaltak gyereket? Ahol egy kereső sem volt, a munkát hírből sem ismerték, adóztak 0 azaz nulla forint után, de 8-10 gyerek után kaptak gyedet, gyest, ilyen-olyan segélyeket???
  Tényleg olyan nagy baj, hogy nem születik több belőlük????
  :-)))))))”
 • 14. Sagittarius 2011. június 23. 09:16
  „13. KissLaszlo 2011.06.23. 08:37
  "Núr érdekel a politika, hogy mi folyik e szép HAZÁBAN."

  Még is itt kommentelsz politikai dolgok kapcsán. Ebből kifolyólag láthatóan komoly identitásbani problémákkal küzdesz. Segítek rajtad, és megfejtem mibenlétedet. Tehát. Idézett állításod, és cselekedeted között összeegyeztethetetlenség áll fenn. Így kijelenthető nagy biztonsággal, hogy hazudsz. Szolzsenyicin által deklaráltakat alapul véve csak is szoclib érzelmű, ám megcsömörlött, megkeseredett elvtárs lehetsz, aki dühében nem hajlandó véreire szavazni, ám születésileg útál minden más pártot, ezért inkább nem szavaz.
  Ááááh, nem nem kell megköszönnöd, hogy kibogoztalak.”
 • 13. KissLaszlo 2011. június 23. 08:37
  „Muki81
  Most 2011. júniust írunk. Visszaszámolva a 9 hónapot, az annyi, mint 2010. október. Akkor kik voltak hatalmon? És előtte még 5 hónapig? Mennyi ideig kell tervezni egy gyereket? Van, aki nem is tervezi. Egyébként nem vagyok szocialista, meg fideszes sem. Núr érdekel a politika, hogy mi folyik e szép HAZÁBAN.”
 • 12. amalfi 2011. június 23. 07:58
  „A létbizonytalanság, amihez nagyonis hozzájárult ennek a kormánynak a tevékenysége, nem tesz jót a gyerekvállalási kedvnek. Gondolkodjatok már egy kicsit! Mi biztos itt ebben az országban? Semmi! Még visszamenőlegesen se semmi!”
 • 11. Muki81 2011. június 23. 07:38
  „Ez vicces. Az eddigi tanulmányaim alapján úgy tudtam, hogy a gyerek vállalás és szülés azért nem öt perces tevékenység. minimálisan is 9 hónapot vesz igénybe /kedves szocialisták javítsatok ki ha ez már nem így volna./ Szóval akiknek most született gyerekük, azoknak a tervezés időszaka mindenképp a szoci kormány ideje alatt történt meg.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatóbarát főváros

Együttműködési megállapodást írt alá Nagy Dávid, a HÖOK elnöke és Tarlós István, Budapest… Tovább olvasom