Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

MSZP: a kormány az európai közvéleményt is meg akarja téveszteni

A Magyar Szocialista Párt sajnálattal értesült róla, hogy a magyar kormány által az Európai Bizottságnak megküldött, az utóbbi hetekben" világbotrányt kavart" médiatörvény angol fordításából jó pár paragrafus kimaradt.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője szerdai közleményében különösen annak fényében tartotta ezt szomorúnak, hogy a kormány képviselői a napokban jórészt azzal igyekeztek hárítani a külföldről érkező, a médiatörvényt illető súlyos kritikákat, hogy a bírálók arra sem vették a fáradtságot, hogy az elejétől a végéig elolvassák a jogszabályt.

Szerinte a kérdés a kormány által okozott újabb szégyen után már az: vajon az uniós elnökség idejére odáig süllyedt a magyar államapparátus, hogy képtelen egy jogszabályt korrektül lefordítva megosztani az EU-val, avagy arról van szó, hogy "a Nemzeti Átverés Kormánya" a hazai közvélemény után immár az európait is meg akarja téveszteni?

Úgy vélekedett, hogy az egyik verzió rosszabb, mint a másik, utóbbi esetben azonban "a Nemzeti Átverés Kormányát immár úgy hívják: a Nemzetközi Átverés Kormánya" - zárta állásfoglalását Kormos Kata.
A médiahatóság szerdán az MTI-vel azt közölte, hogy a médiatörvény angol nyelvre fordítását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kezdeményezte, először a jogszabály lényegi részét fordíttatták le, a hiányzó paragrafusok fordítása folyamatban van.

Az NMHH közleményében azt írta: az átmeneti, ideiglenes rendelkezéseket, illetve a hatályukat vesztő jogszabályokról szóló paragrafusokat nem fordíttatták le, mert ezek nem befolyásolják a médiatörvény megértését. Hozzáteszik: a jogszabály fordításának célja az volt, hogy az európai társhatóságok minél hamarabb megismerjék a törvényt, amely alapján a magyar médiahatóság dolgozik.

Az NMHH kedden publikálta honlapján a médiaszolgáltatásokról és tömegkommunikációról szóló jogszabály angol nyelvű verzióját, amelyből azonban több paragrafus hiányzik. Így a többi között az is, amely a digitális átállás elhalasztásáról rendelkezik.

Nagy Anna kormányszóvivő kedden közölte: a kormány a médiatörvény angol nyelvű fordítását továbbította a Budapesten működő külképviseleteknek és Magyarország külföldi nagykövetségeinek. Egy tizenegy oldalas összefoglalóban a jogszabályt ért vádakra is reagáltak.

Olvasóink írták

 • 10. borsodi 2011. január 06. 11:35
  „-Emlékeztetőül...
  37. ,,Cenzúrát!"
  2005. július 5. 10:49

  Gyurcsány Ferenc: Az előző kormány alatt növekedett az adóterhelés és mégis hónapokon keresztül lehet mondani ezt a butaságot anélkül, hogy akár a Magyar Rádió, akár más ezt megcáfolná és azt mondaná, hogy többet ezt a butaságot nem engedjük itt hangoztatni a köz rádiójában.

  Gadácsi János: Nem az én vagy a Magyar Rádió bátorságán múlik ez. Hétfőn Orbán Viktorral beszéltem, most önnel beszélek minden szereplőnek lehetőséget adunk természetesen, mivel közszolgálati rádió vagyunk, és szakértőket is, elemzőket is rendszeresen meghallgatunk, és ők elmondják, ők hogy látják ezeket a számokat.

  Gyurcsány Ferenc: Nem javasolnám, hogy a ma reggeli beszélgetést elvigyük a magyar értelmiség, a magyar kulturális, gazdasági, média elit felelősségének irányába. Egy mondatot hadd mondjak. Közmédiának nem az a felelőssége, hogy visszhangozza a politikusok szavait, hanem az a felelőssége, hogy keresse az igazságot, és ha úgy látja, hogy valaki nem mond igazat, akkor azt mondja, hogy többet hazugsághoz nem adok teret.

  (Magyar Rádió, 2005. július 5.)”
 • 9. Cloeon_dipterum 2011. január 06. 11:05
  „MSZ(M)P? Meg mer szólalni egy bukott brancs?”
 • 8. igazszó 2011. január 06. 10:28
  „Büszkék egyáltalán nem lehetünk "vezető(in)kre"! Egy világ előtt lejáratják a tiszteséges, becsületes MAGYAR népet! Bárcsak emberségben, TISZTESSÉGBEN lenne annyi bennük, mint amennyi időt azzal töltenek, hogy hol mit lehet kijátszani, megszerezni.Összejátszás, korrupció, eltusolás, összezárás- arcnélküli, aljas törvénysértések terén.
  Ha az az energia mind a tényleges pozitiv változtatásra lenne fordítva, akkor soha nem kellene arra figyelniük mit is hazudtak előtte! Nem kellene a népet hülyének nézni, és a helyzeteket kihasználni, főleg azoknál, akik kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, pontosan a korrupció, és az azokat támogatók miatt! Fejétől büzlik a hal, tehát a legfelsőbb szinteken kell elkezdeni a rendet tevést, és az önkormányzatoknál, lakásmaffiózóknál, mert a városba a hivatalokba is évtizedek óta beköltözött a lakásmaffia ! Ideje lenne büntetni, és váltani, mert csak szégyene a városnak is!”
 • 7. Stickers 2011. január 05. 21:45
  „Jobb lenne, ha a fidesz-hívők csak lapítanának. Hol voltatok abban a 8 évben ingyenélők? Hazugság, ha azzal jöttök, hogy mindent lesöpörtek az asztalról, mert ez hazugság. Dolgozgatok volna abban a 8 évben. Így könnyű másokat szapulni. Kíváncsi lennék, ha egy munkahelyen vannak balos és jobbos dolgozók, a jobbosok nem dolgoznak, akkor ők majd talán béremelést kapnak? Úgy repülnek ki az utcára, mint a huzat, csak a parlamentben lehet 0 munkával az adófizetőket legombolni <moderálva>”
 • 6. Csetneky 2011. január 05. 21:39
  „Az Mszp ugat a hazudozásról? He-he-he.. Hát ez világcsúcs! A fő hazudozók pofáznak? Nevetséges és egyben siralmas. Mármint azok részéről, akik beveszik.”
 • 5. gabmaster 2011. január 05. 21:26
  „A vakítást már a maszop elvégezte az elmúlt 8 esztendőben.”
 • 4. vikri 2011. január 05. 20:36
  „Kedves Julianusz! Nem vagyok elvakult MSzP hívő, de jó lenne, ha az ilyen Fidesz hívők tisztábban látnának: A Magyar Nemzet 2010. január 19-én ,,Ezermilliárdos hazugságok" címmel megjelent írással kapcsolatban a bíróság jogerős ítélete azt bizonyítja, hogy Magyarországon sem az államháztartási adatokban, sem az államadósságról készített adatokban 2003 óta semmiféle eltitkolás nem történt. - Ennek alátámasztásául a napokban jelent meg a "Magyar Nemzet"-ben egy jól elrejtett helyen és méretben egy kötelező helyreigazítás is. A témával kapcsolatban pedig remélem, nem jutunk el oda, mint annak idején, hogy hadat üzenünk Amerikának is...”
 • 3. pancser 2011. január 05. 20:16
  „Amilyen nagy a hűhó külföldön annyira csend van itthon, nem téma az emberek között, vagy ha igen bigott ellenzékieken kívül inkább mindenki helyesli. Lehet, hogy a külföldi felháborodás sem igaz? Gyanítom így van. Magukat igaznak, istennek képzelő firkászok mindenhol vannak. Nem nagyon szeretjük őket sem itthon sem külföldön.”
 • 2. Julianusz 2011. január 05. 19:58
  „Hazudtunk reggel deélben és este, meghamisítottuk az adatokat a IMF hitelekért.
  Ha üvöltenek meghallják őket...talán..... mást hál Istennek már nem tudnak.”
 • 1. nüs 2011. január 05. 19:08
  „hehe az mszp kárál a megtévesztésről....

  Nem nehéz észrevenni, hogy a média törvény körüli "pánik" csak ürügy.
  - IMF, hess p.csába.
  - Különadók fő érintettjei: német, osztrák, francia, angol érdekeltségek.
  - MNYP kassza körüli csemegék: ugrott.
  Ez itt az igazi baj! Megtelt a hócipő, tűnőben a szabad rablás környezete.

  Sajtó szabadságot védeni viszont nemes, hősies, demokrata.... tett. A ricsajt tehát ide kell koncentrálni, a cél persze egész más.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTV: betartották a kormány és az ellenzék arányát a híradóban

A Republikon Intézet szerint az MTV hírműsoraiban a Fidesz-KDNP "rendkívüli túlsúlya" érvényesül. A köztévé szerint ez nincs így. Tovább olvasom