Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Morvai Krisztina és Brüsszel - online interjú

Morvai Krisztina Brüsszelből válaszolt a kisalfold.hu olvasóink kérdéseire. Szó volt gazdaságról és cigányügyről is.


19.25 - Morvai Krisztina zárszava

Hálásan köszönöm a remek kérdéseket és a "beszélgetést". Fontos nekem, hogy folyamatosan eszmét cseréljünk és kérem is, hogy segítsék Európai Parlamenti munkámat. Most egy konkrét kérésem is van. Jövő szerdán Strasbourgban nemzetközi sajtótájékoztatónk lesz, a hazai rendőri brutalitásokról, jogtiprásokról. Akinek jól használható képe vagy rövid, frappáns klippje van (2006 ősze, Clark Ádám tér, március 15., július 4., Vona Gábor őrizetbe vétele, stb.) kérem küldje el a következő e-mail címre: krisztina.morvai@europarl.europa.eu
Előre is nagyon köszönöm. Isten óvja és vezesse Magyarországot!

Kelemen 76 - Miért midig angolul szólal fel, s miért nem magyarul?

Morvai Krisztina - A magyart úgy tolmácsolják, hogy először egy világnyelvre, s aztán tovább a "kis" nyelvekre. Mondanivalóm és szenvedélyem nagy része a tolmácsok szakszerűsége és jószándéka ellenére is odaveszne. Most azt szeretném megoldani, hogy a hazai érdeklődőknek felszólalásaimat. rendszeresen magam "szinkronizáljam".

imibá - Amennyiben a 2010-es választások után parlamenti, esetleg kormányzati felhatalmazást kapnak a választóiktól, folytatják-e azt a hagyományt, mely szerint minden eleve rossz, amit a másik fél eddig létrehozott, illetve létrehozni szeretne? A Jobbik kapcsán mindig felmerül a zsidó illetve cigány/roma ellenesség kérdése. Várható-e hogy egyértelművé teszik az ezekkel a kérdésekkel kapcsolatos álláspontjukat?

Morvai Krisztina - Izgatottan várom, hogy imibá megjelöljön valamit, amit 2002 óta a jelenlegi hatalom létrehozott, s ami nem eleve rossz. Ha találunk ilyet, akkor ezt nem fogjuk elutasítani. A romaellenesség vádjáról ma már beszéltem. A zsidókérdésről: amikor azt mondjuk, hogy a fennálló igazságtalan világrend ellen lépünk fel, akkor antiszemitának bélyegeznek bennünket. Mi lehet ennek az alapja?
 
Túrabakancs - Mekkora annak az esélye, hogy a liberális irányítású kormányunk és bíróságunk a 2010-es választások előtt nem sokkal esetleg megpróbálja ellehetetleníteni, megszüntetni a Jobbikot mint pártot? Lát erre való veszélyt? Van erre megfelelő válaszuk, jogi védelmük?


Morvai Krisztina - A nemzetközi nagytőke és hazai helytartói számára rettenetes csapás a Jobbik váratlan győzelme az EP-választásokon. Ez nem szerepelt a forgatókönyvben. Láthatóan elkeseredetten kapkodnak, antiszemitáznak, rasszistáznak, fasisztáznak és trapistáznak :), az idejük azonban lejárt. A világon mindenhol az emberek túlnyomó többségének halálosan elegük van belőlük, a bankjaikból, a családi gazdákat, kisvállalkozásokat tönkretevő hipertmarket láncaikból, a velejéig romlott és igazságtalan rendszerükből. Elég volt abból, hogy a hasznot privatizálják, a költséget és a kárt pedig államosítják és a tisztességes munkából élő emberekkel fizettetik meg. Ismétlem, idejük lejárt, világszerte valódi rendszerváltásra van szükség. A Jobbik az új erő, ebben igen jelentős szerepet tölt be, és a folyamat feltartózhatatlan. 

Intel - Hogyan akar a Jobbik úgy gazdaságot építeni, hogy közben elüldözi a külföldi tőkét? Látható módon az euro árfolyamnak nagyon nem mindegy, és közben sok sok családnak sem. Hogyan akarják megoldani a kisebbség kérdését? Mivel az csak szavazat szerzésre jó, hogy azt mondják ki kell őket irtani... Na és mennyire fél Orbán Viktor politikájától, mivel mindenki tudja, hogy Orbán nem nézi tétlenül, hogy egy kisebb párt rövid időn belül megerősödjön... Mit gondol arról, hogy se Önök ellen, se Önök mellett nem szólal meg?

Morvai Krisztina - A magyar gazdaság érdeke, hogy a MAGYAR mezőgazdaság, élelmiszer feldolgozás, gyógyturizmus és a magyar kis- és középvállalkozások megerősödjenek. Gyalázat, hogy a Magyarországon megtermelt profit túlnyomó része kikerül az országból s szinte egy kiszolgáltatott gyarmat sorsára jutottunk. Ennek a helyzetnek valóban véget akarunk vetni, mert azt valljuk, hogy Magyarország nem a globalizált, multinacionális tőkéé, hanem Magyarország a magyaroké.


todoer - Jó poénnak tartja - e hogy egyik elvbarátja az Ön férje fényképével is gyárt lábtörlőt " Törölje lábát a mocsokba " és ehhez hasonló feliratokkal ? Lehet hogy férjként nem vált be de mégis csak a gyerekei apja aki gondolom tisztességgel eltartotta a családját .Ugyan ilyen gusztustalan dolog lenne ha valaki az Ön vagy Vona fényképét használná ilyen célra . Pár éve Ön a melegek vagy a bántalmazott nők érdekében lépett fel mint elismert jogvédő , mitől változott meg a véleménye ? Az ENSZ bizottsági visszahívása az oka hogy ilyen mérhetetlenül gyűlöli a baloldal t ?

Morvai Krisztina - Nem tudom melyik elvbarátomra céloz. Arcképpel díszített lábtörlőt nem tartok jó poénnak, ez csupán a folyamatos sárbatiprásokkal szembeni elkeseredett dühreakció. Ehelyett az országot kifosztó, magyarok szemét kilövető gyalázatos országromboló erők (a már összeomlott SZDSZ után az MSZP is!) és ordas eszméik végleges eltüntetésére van szükségünk. Ez a megoldás, s az hogy Magyarországot végre olyanok vezessék, akik ezt az országot szeretik, felvirágoztatni és nem kirabolni hívánják. Erre kell koncentrálnunk, minden lábtörlőgyártás csak látszólagos indulatlevezetés.
Ma is büszke vagyok arra, hogy Freddy Mercury-díjat kaptam a nemzetközi vöröskereszttől a HIV fertőzöttek és AIDS betegek emberi méltóságának és jogainak védelméért. Hasonlóan büszke vagyok arra, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő nők, gyerekek, idősek bántálmazása ellen szót és tollat emeltem, s az ENSZ-ben is (független szakértőként) harcolhattam a nők méltóságáért és jogaiért. "Visszahívásomra" azért került sor, mert kiálltam a palesztin nőkkel szembeni gyalázatos izraeli bánásmód ellen. Mindebből látszik, hogy mindig az emberi méltóságért, emberi jogokért és a valódi szabadságért küzdöttem. Ezért veszek most részt a magyar nemzeti radikális mozgalomban és vagyok a Jobbik EP képviselője. 

neduddgi  - Mit lehet tenni a magyarok hátrányos megkülönböztetése ellen,ha a Jobbik bent lesz a parlamentben?
Megszüntetik-e egy népcsoport pozitív diszkriminációját és azt hogyan képzelik el lebonyolítani?

Morvai Krisztina - Úgy sejtem, hogy a Jobbiknak a magyarországi cigánysággal kapcsolatos elképzeléseire céloz. A két legfontosabb dolog szerintem a következő. A cigányság jelenlegi illegitim és korrupt vezetői helyett valódi képviselőkre van szüksége, akik hajlandóak leülni és átbeszélni, hogy mi a cigányság SAJÁT elképzelése a magyarországi jövőjükről. A másik: munkaképes és egészséges embereknek munkát kell biztosítani és ez kell, hogy a megélhetés forrása legyen. Magyarországon rengeteg munkalehetőség van, az útépítéstől az erdősítésen, gátépítésen át (természetesen az agysebészetig). E munkavégzés kell hogy felváltsa a segélyezés mai gyakorlatát, amely végtelenül igazságtalan, mind az adófizetőkkel szemben, mind pedig azokkal a gyerekekkel, akik otthon egy céltalan és dologtalan életforma szemlélői és áldozatai.

t-a-ibi - Eddig betartotta ígéretét, ugye így folytatja tovább? Ugye kitartanak, amíg Magyarország a Magyaroké lesz, és a Magyar-föld a hazai gazdáké? Harcolnak a kettős állampolgárságért azoknak, akik Magyarföldön születtek és magyar az anyanyelvük!
Végre valaki, aki nem hunyászkodik meg, igenis kitart a magyarság védelmében. Már egy német képviselő-nő, tapasztalhatta, hogy figyelni kell önre, hogy a magyarságon nem vigyorogni kell.

Morvai Krisztina - Nagyon köszönöm az elismerést, és kérem, hogy továbbra is kövesse figyelemmel a munkámat. Jövő héten Strassbuorgban a plenáris ülésen is felszólalok a magyarországi ember jogi válsághelyzetről pedig ugyanott nemzetközi sajtótájékoztatót tartunk. A múlt héten mezőgazdasági bizottságban két hosszabb felszólalásom is volt, a magyar gazdák helyzetéről. Mindez az interneten látható és hallható.

Tapmancs - Harmadik, egyben utolsó kérdésem hogy van-e jogi lehetőség arra hogy a választások után felelősségre vonják a most hatalmon lévőket sikkasztás, hűtlen kezelés, illetve hasonló jogcímeken? Mi várható vajon a Fidesz részéről az ügyben?

Morvai Krisztina - Büntetőjogászként meggyőződésem, hogy a bűnt büntetésnek kell követnie. Emellett kardoskodtam már a "rendszerváltozás" után is, amikor azt mondtam, hogy az '56-os sortüzek elkövetőivel szemben igenis helye van "visszamenőleges" igazságtételnek, azaz a formális elévülésre tekintet nélküli felelősségrevonásnak. Nagy hiba volt, hogy ez nem igazán történt meg - a fiatalabb korosztálynak ajánlom kutatási feladatként annak felfrissítését, hogy mely pártok tiltakoztak az igazságtétel ellen.

Tapmancs - Másik kérdésem hogy az idősebb korosztályt hogy tervezik megszólítani a következő választási kampányban? A neten jó a Jobbik, de az idősebb emberekhez más csatornákon lehet eljutni. Lesz-e arra lehetőségük hogy minden háztartásba programfüzetet juttassanak el, hasonlóan a sok milliárdot kampányra költő nagy pártokhoz?

Morvai Krisztina - Az idősebbek számára tapasztalataim szerint az a legfontosabb, hogy felnőtt gyermekeik és unokáik ne menjenek külföldre a reménytelenség miatt, hanem Magyarországon tervezzék a jövőjüket, és a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt maradhassanak. Éppen ezért, a Jobbik programjának EGÉSZE- hiszen hazánk megmentéséről és talpraállításáról szól - az idősek számára is vonzó és hiteles. A drága füzetek házhoz juttatása jó ötlet, ebben kisvállalkozók anyagi támogatása és önkéntesek munkája lehet segítségünkre.

Tapmancs - Szeretném megkérdezni hogy lehet-e, és ha igen, tervezi-e a Jobbik hogy jogi úton elégtételt vesz a külföldi sajtóban rendszeresen megjelenő rágalmak miatt. Gondolok itt például a svéd SVT2-ben megjelenő riportra, ahol Mohácsi Viktória a Ku Klx Klánhoz hasonlítja a Gárdát, illetve azt állítja a riporter hogy "kimondatlanul is" a Jobbikot, illetve a Gárdát gyanúsítják a cigánygyilkosságokkal. De számtalan, a külföldi nyomtatott sajtóban (Spiegel, FAZ, Die Presse,...) megelent rágalmazó, egyoldalú, légbőlkapott feltételezéseken alapuló cikket említhetnék, ami a Jobbikot fajgyűlölőnek, rasszistának állítja be.

Morvai Krisztina - Teljesen igaza van Önnek: ezeket a lapokat és tévécsatornákat sorra be kellene perelni, és mind a Jobbik, mind a Magyar Gárda meggazdagodna a kártérítésekből. Jogászi kapacitásainkat azonban a kormányt kiszolgáló rendőrség által összefogdosott, bebörtönzött illetve 2006 őszére visszatekintve, összevert és meglődözött, börtönökben megkínzott hazafiak védelme és képviselete köti le. Szinte minden nemzeti érzelmű jogász "harcban áll" a tömegesen induló és folyó koncepciós eljárásokban, illetve a jogsértettek kártérítési ügyeiben. Azzal együtt, ami kési, nem múlik, lehet, hogy egyszer ezek a hazudozó lapok és tévék is sorra kerülnek.

Deir_Yassin - Milyen jogi lépéseket lehet megtenni Szlovákiával szemben a most bevezetett nyelvtörvény miatt?

Morvai Krisztina - Amikor az első érintettett ténylegesen megbüntetik, az ügyet a Staussbuorgi Emberi Jogi Bíróságra kell vinni. A közel száz nemzeti érzelmű ügyvédet a csonkaországból és az elszakított területekről összefogó Nemzeti Jogvédő Szolgálat ezt a fontos eljárást egész biztosan elvállalja és sikerre viszi. Ugyanis nem csupán politikai kérdésről van szó, hanem az emberi jogok, így a szólásszabadság és a személyes önrendelkezés megsértéséről.

Patriot - Brüsszelből nézve is olyan kilátástalan az országhelyzete mint itthon megélve? Illetve mit tapasztalt,hogyan viszonyulnak ehhez a levitézlett posztkomcsi kormányhoz?

Morvai Kriszina - A "levitézletteknek", akik az országot kifosztották, és a tiltakozók szemét kilövették, lényegesen jobb a nemzetközi sajtójuk, mint nekünk, nemzeti radikálisoknak, akik mindezzel szembeszálltunk. Egyik fő célunk, hogy kinyissuk a megtévesztett világ szemét.


tódi - A kérdésem a következő : Az igazságügyi vagy a belügyminisztériumot vezeti jövőre ?

Morvai Krisztina - Bízom benne, hogy a Jobbik komoly erőkkel kerül az új országgyűlésbe, és a kormányalakításban is részt vesz. Sőt ezekben biztos is vagyok. Ugyanakkor én magam nem szeretnék miniszter lenni, szeretném kitölteni öt éves mandátumomat, itt az EP-ben. Hisezk benne, hogy itt is sokat tehetek Magyarországért.

pamplona - Ön szerint a magyar rendőrség miért viselkedik olyan degeneráltan mint pl.-ul Galgagyörkön? Nem a bünelkövetési szándékkal összegyűlt cigányokat igazoltatták, hanem a veszélyben lévők hivására megjelenő gárdistákat. Meg az is furcsa ,hogy a rendőrség a segélyhívásra nem ment ki megfelelő erővel,hanem csak akkor mikor a Gárda megjelent a helyszinen! Kérem fejtse ki erről a véleményét!

Morvai Krisztina - 2006 ősze óta a magyar rendőrség szinte kizárólag a politikai szabadságjogaikat gyakorló állampolgárok (főként tüntetők) fegyelmezésével, bántalmazásával, megfélemlítésével van elfoglalva. Emellett mintha se idejük, se erejük, se szaktudásuk nem maradna eredeti hivatásukra, a bűnmegelőzésre és bűnüldözésre. A megoldást az azonnal kormányváltásban látom, olyanoknak kell az országot vezetni, akik a magyar emberek méltóságát és jogait védeni és kiteljesíteni nem pedig megtaposni kívánják. Nemzeti jogvédőként és politikusként egyaránt a rendőri terror ellen, és a bűnözésnek kitett magyarok védélméért harcolok.


18.10 óra - Megérkeztünk Morvai Krisztina brüsszeli irodájába. A képviselő azonnal válaszol a kérdésekre.

Előzmények

Morvai Krisztina a júniusi Európai Parlamenti Választásokon a Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben listavezetőként szerzett mandátumot.

A képviselő szeptember 8-án (kedd) délután 6 órától Brüsszelből válaszol a kisalfold.hu olvasóinak kérdéseire!

Kérdezzen már most a cikk hozzászólásaiban! Tudjon meg mindent a Jobbik képviselőjétől! Tudjon meg mindent Morvai Krisztináról! Ismerje meg a képviselő véleményét a magyar és az európai politikáról!


Morvai Krisztina
Morvai Krisztina


Olvasóink írták

134 hozzászólás
 • 134. fortuna54 2009. szeptember 12. 12:59
  „Morvai Krisztina,jelenleg el van foglalva, az euró árfolyammal.Azt is szokni kell,ha kb.tizszeressé válik a fizetés.”
 • 133. load 2009. szeptember 11. 01:09
  „126. Tapmancs
  Ha tudod, hogy mi a különbség a két mondat között, akkor nyilván azt is tudod, hogy melyik nem igaz.
  Ha valaki felszólal egy ügy érdekében, tegye azt tárgyilagosan, a tényekre hivatkozva és ne hazugságokkal az indulatokra apellálva.
  Morvainak, mint jogásznak ezt tudnia kellene, de ő már nem jogász, hanem politikus.
  Ezért is érzheti úgy, hogy hazudoznia kötelező egy akármilyen fontos ügy érdekében.
  Gyurcsány is ezt fejtegette három éve Öszödön.
  A módszert illetően mi a különbség?
  Tőlem ne várj semmiféle bizonyítékot a Jobbikkal kapcsolatban, én ugyanis olyat soha nem állítottam.
  Te kérdezted morvaitól a következőt:
  ,,Tapmancs - Szeretném megkérdezni hogy lehet-e, és ha igen, tervezi-e a Jobbik hogy jogi úton elégtételt vesz a külföldi sajtóban rendszeresen megjelenő rágalmak miatt. Gondolok itt például a svéd SVT2-ben megjelenő riportra, ahol Mohácsi Viktória a Ku Klx Klánhoz hasonlítja a Gárdát, illetve azt állítja a riporter hogy "kimondatlanul is" a Jobbikot, illetve a Gárdát gyanúsítják a cigánygyilkosságokkal. De számtalan, a külföldi nyomtatott sajtóban (Spiegel, FAZ, Die Presse,...) megelent rágalmazó, egyoldalú, légbőlkapott feltételezéseken alapuló cikket említhetnék, ami a Jobbikot fajgyűlölőnek, rasszistának állítja be.
  Erre mondta Morvai, hogy lehetne, de nincs rá idejük.
  Én meg azt, hogy ha megpróbálják egy európai bíróság előtt a kártérítési keresetüknek nem fognak helyt adni.
  Ennyi a történet és nem több.
  A mezőgazdasági kvótákat természetesen újra lehet tárgyalni az EU-val, de ezzel együtt újratárgyalásra kerülhetnek az EU-s támogatások mértéke is. 2004 előtt a csatlakozási tárgyalásokkor elsősorban a lengyelek meghátrálása miatt voltunk kénytelenek mi is lefaragni az igényeinkből, nem tudom hogy ami akkor a kilenc csatlakozónak közösen nem sikerült, abban most mit érne el Magyarország egyedül.
  Meg lehet próbálni.
  Legfeljebb megint nem sikerül.
  A romák foglalkoztatásával kapcsolatban elég részletesen kifejtettem az érveimet. Ennél világosabban nem tudok fogalmazni.
  Sajnálom hogy nem értetted meg.
  Végül beszéljünk a sunyi megjegyzésedről!
  Erről: ,,(Ja, azt elfelejtettem hogy csak komcsi rendezvényekre jársz, de tegyük fel.)"
  Ne tegyél fel semmit!
  Nem járok pártrendezvényekre, soha sem jártam.
  Az összes közösségi megjelenésem a színházra és a filharmóniára korlátozódik.
  Olyannyira nem járok, hogy még a képviselői fogadóórákra sem megyek el, mert ott is valami pártfőhülyével kellene vitatkoznom, amitől irtózok.
  Engedj meg azért egy személyes megjegyzést.
  Undorító és visszataszító az ide írogató jobbikosok azon folyamatos igyekezete, hogy aki velük a legcsekélyebb mértékben egyet nem értőket, lezsidózzák és lekommunistázzák.
  Tudom, hogy akinek nincs elegendő esze és intelligenciája, annak csak arra futja, hogy ,,Szebb jövőt!", mert beböfögni valami otrombaságot, zsidózni, cigányozni könnyebb, mint gondolkodni és évelni, de hidd el, hogy ez a lenin-fiús, komisszár tempó nem hoz túl sok hívet a pártodnak.
  A magyarok józan többsége nem olyan ostoba, hogy ezt primitív pártpropagandát, amivel egyesek itt nap mint nap nyomulnak bevegye.
  Onnan egyszer - nem olyan régen - már megjöttünk.”
 • 132. kolombela 2009. szeptember 10. 11:39
  „Szerintem és még nagyon sokak szerint is, karanténba a jelenlegi hatalmon levőket és álellenzékét kell zárni.
  Ha azt kérdeznéd, hogy miért, akkor a választ már magad adtad meg, az alábbi modósítással: sajnos a pusztitó járvány már szét terjedt az egész országban a jelelnlegi parlamenti pártoknak és tagjainak köszönhetően.”
 • 131. Phobos 2009. szeptember 10. 11:35
  „moderálva sértő”
 • 130. pancser 2009. szeptember 10. 10:10
  „A Jobbik karanténba zárva, mint annak idején a vesztegzár, nehogy továbbterjedjen a pusztító járvány, kolera pestis meg hasonlók. Attól hogy valaki hőzöng az még semmi, ebből még nincs baj de amit kifordult lekű emberek tennének abból lenne igazi baj!”
 • 129. *Soolya* 2009. szeptember 10. 09:33
  „Pancser.
  Ha a jobbik katasztrófába sodorja az országot, akkor hol élsz te most? A holdon?A fidesz is meg az mszp is bizonyíthatott volna!Igen, bármit mondasz is.Sza*ban az ország, mégis mit remélsz mikor már lassan nincs mit tönkretenni?Igenis jöjjön a Jobbik, és mutassa meg amit tud.
  <moderálva>
  Hajrá Jobbik!Szebb jövőt!”
 • 128. Phobos 2009. szeptember 10. 09:10
  „Pancser megosztanád velük, hogy akkor kire szavazzunk mert csak azt írod meg, hogy kire ne.”
 • 127. Tapmancs 2009. szeptember 10. 07:59
  „Load,

  Még annyit tennék hozzá hogy a Bethlen Program helyett (mivel az csak egy vitaindító, és a választási programot januárban mutatják be), olvasd el az EP-programot (letölthető), abban is a mezőgazdaságról szóló részt (42. oldalon kezdődik, de előtte is vannak vele kapcsolatos dolgok). Itt bővebben ki van fejtve a dolog.”
 • 126. Tapmancs 2009. szeptember 10. 07:54
  „119. load

  ,,...és a tiltakozók szemét kilövették," - tudom mi a különbség a két mondat között, viszont azt nem veszed észre hogy Morvai azokért szólal(t) fel, akik békésen, nagyrészt a Fidesz rendezvényéről tartottak hazafelé, és megtámadták őket a rendőrök. Az oké hogy szerinted ez így teljesen rendben van (minek voltak ott, ugye), viszont ha Veled vagy valamelyik családtagoddal történt volna, akkor is így állnál-e hozzá. (Ja, azt elfelejtettem hogy csak komcsi rendezvényekre jársz, de tegyük fel.) Itt nem azon kéne rugóznod hogy egyvagy többes számban hangzott-e el a szemkilövetés, hanem az értelmetlen rendőri erőszakról van szó.

  FAZ, Spiegel - továbbra is várom a bizonyítékot arra hogy a Jobbik rasszista, antiszemita, stb. És lehetőleg ne azt hozd fel példának hogy fel merik emelni a szavukat a mértéktelen izraeli (minő véletlen) ingatlan-szerzések (pl Bp lakásberuházásainak 2/3-a "izraeli-magyar" vállakozás kezében van, de mondhatnám Sukorót, stb.) vagy a falvakban, idősek sérelmére elkövetett rablások, lopások ellen, amikre a rendőrség a füle botját sem mozdítja. Ez se nem antiszemitizmus, se nem romaellenesség. Eddig a legértelmesebb beszédeket romaügyben (pl Iván) a Jobbiktól hallottam.

  Mezőgazdaság - ez egy vitaindító írás amire hivatkozol, mellesleg ven benne egy nagyon fontos pont: "Az uniós csatlakozási szerződésben meghatározott mezőgazdasági kvóták újratárgyalása, a szerződés azon pontjainak felülvizsgálata, amelyek bizonyíthatóan kárt okoztak és okoznak a magyar gazdáknak és vállalkozásoknak. " - na ez az ami miatt a magyar gazák hátrányban vannak a Nyugat-európai társaikhoz képest. A mostani elitnek eszébe sem jut hogy ezen változtasson. Hogy is jutna eszébe, amikor ők "harcolták ki".

  Romák foglalkoztatása - A munkaképes embereket igenis dolgoztatni kéne közmunkásként, ugyanazért a segélyért amit most kapnak azért hogy a kocsmában ülnek. Ezen kívül nem kell kifizetni azt a vállalkozást, ami az adott munkát eddig csinálta. Szóval miben kerülne többe? Most duplán fizetünk (segély+külső cég). Lenne persze valamennyi plusz költség (szerszámok, munkavezető), de összességében sokkal olcsóbban kijönne, és ami a lényeg, rendben tartható lenne a környezet, utak, vízelvezető árkok, gátak, közterületek, ésatöbbi, ésatöbbi...”
 • 125. LAZA 2009. szeptember 10. 07:47
  „AMagyar Lakosság túlnyomó többségének nem az a baja a multikkal,hogy itt vannak hanem az,hogy előjogokat kapnak a magyar válalkozások kárára!A megszerzett profitjuk túlnyomó többségét kiviszik az országból.
  Úgyanez vonatkozik a külföldi tulajdonú bankokra is!
  A mindenkori regnáló hatalom hathatós együttmüködésével!”
 • 124. vonLichthofen 2009. szeptember 10. 05:55
  „Urak, csak egy elborult elme /moderálva.../ állíthatja azt, hogy a Képviselő Asszony csúsztatott a válaszaiban és válaszaival.
  Ezek ....... valós ellenérvek híján és nagy kínjukban jönnek elő ilyen jól beváltnak hitt /és egy más törzstől tanult/ trükkökkel.
  Az egyik ápolt azt írja, hogy....Azok éppen úgy lopnak hazudnak mint a többi....
  A vicces csak az, hogy a TÖBBIRŐl tudjuk, hogy ők lopnak/loptak világ életükben. Morvai Krisztina Asszonyról, Vona Gábor Elnök Úrról és a többi Jobbikosról/Gárdistáról eddig ilyet csak néhány McDonalds rajongó ír - talán Coca-Cola mámorban.
  Tegyünk ezekre egy jó adaggal, szavazzunk a Jobbikra, szavazzunk arra a pártra, amelyik képes felderíteni a bajok valódi okait, amelyik képes egy, a szarból kivezető programot kidolgozni, és amelyik képes normális embereket, hazafiakat maga mögé toborozni. És amelyik nem fél rámutatni a bajok okozóira.

  Szebb Jövőt!”
 • 123. kolombela 2009. szeptember 10. 00:05
  „122. pancser 2009.09.09. 23:59
  Te már megint fikázol olyan embereket, akiket nem is ismersz. Miből gondolod, hogy a jobbikosok kivétel nélkűl "szegény, elkeseredett emberek"? Ha te ezt így gondolod, akkor igencsak szúk látókörű vagy és teljes mértékben rászolgálsz "nevedre". Sorban állítod ki a szellemi és jellembeli szegénységi bizonyítványokat magadról.”
 • 122. pancser 2009. szeptember 09. 23:59
  „120-hoz! Azt hiszed a Jobbikban angyalok vannak? Azok éppen úgy lopnak hazudak mint a többi, csak a szegény, elkeseredett embereket tudják megtéveszteni. Azt hiszitek akkor majd nem kell dolgozni, azt hiszitek akkor majd megmutatjuk a magyar virtust a szomszédoknak? Elkergetitek a multikat, hogy majd aki a helyükre lép jó árat fizet a tejért a parasztnak és a városi nép meg olcsóbban kapja stb. Ezek illúziók, mai vagy végrehajthatatlan vagy katasztrófába sodorja az országot.”
 • 121. kolombela 2009. szeptember 09. 23:20
  „118. LAZA 2009.09.09. 21:46
  Egyet értek. Sokaknak meg nem tetszik a fidesz vagy az mszp. Akkor ennek alapján őket is ki kell tíltani a parlamentből. Pont pancser szidja a Jobbikot, hogy mennyira rasszista, fajgyülölő, kirekesztő, hungarista párt. Azt nem veszi észre, hogy az ő hozzászólásaiban mennyire kiolvashatók ezek a jellemvonások.”
 • 120. kolombela 2009. szeptember 09. 23:15
  „117. pancser 2009.09.09. 20:32
  Marhaságaid ráhuzhatók a fideszre is változtatás nélkűl. Ha azt hiszed hogy Viktor jobb lesz a jelenleg hatalmat bitorló hazaárulóknál, akkor nagyon tévedsz.
  Jobb nem lesz, csak más, a lényeg, hogy mindkét párt ugyannak a Mammonnak a seggét nyalja, de azt igencsak fényesre.”
 • 119. load 2009. szeptember 09. 22:17
  „102. Tapmancs

  ,,...és a tiltakozók szemét kilövették,"
  Ezek Morvai szavai.
  Mondhatta volna azt is, hogy<...és egy tiltakozó szemét kilőtték>.
  De nem ezt mondta.
  Tényleg nem tudod, hogy mi a különbség a két mondat között?
  Szólj, mert ha szövegértelmezésben ekkora problémáid vannak, én inkább feladom.

  A FAZ, Spiegel ügyben az a blöff, hogy - Morvai szerint - állítólag hatalmas pénzeket lehetne keresni, de a nemzeti érzelmű ügyvédek nagyon elfoglaltak a tiltakozók peres ügyeivel. Ha annyira nagyok ezek a pénzek, nem lenne érdemes legalább egy-kettőjüknek megpróbálkozni vele?
  Bizony nem, mert a nyugati kiforrott demokráciákban azt tartják, hogy ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy tipeg mint egy kacsa, és úgy hápog mint egy kacsa, akkor az kacsa.
  Ha valaki homofób, rasszista és antiszemita, akkor az nem nemzeti érzelmű, hanem homofób, rasszista és antiszemita. A bíróság előtt is.

  A Jobbik honlapján a Bethlen Gábor Programban a mezőgazdaságról öt mondat van.
  http://www.jobbik.hu/rovatok/bethlen_gabor_program
  Ez lenne a magyar mezőgazdaság felvirágoztatásának útja?
  Na ne viccelj!

  A mélyszegénységben élő - mostanra már évtizedek óta munkanélküli - romák munkaképessége nem piacképes.
  Annyira alacsony színvonalú, hogy még a minimálbért sem adják meg érte.
  Egy szakképzettséget nem igénylő munka esetén a nem roma segédmunkás ugyanazt a feladatot rövidebb idő alatt és jobb minőségben végzi el, mint egy munkakultúrával és gyakorlattal nem rendelkező roma.
  Mit gondolsz, akinek esze van és számolni is tud, kivel végezteti el ezt a munkát?
  Vajon miért van, hogy az álláshirdetések nyertesei - ha a jelentkezők között roma is van - általában a nem roma jelentkező?
  Gondolom, soha nem volt alkalmazottad, ha ilyeneket írogatsz: ,,A munkaerő nem kerülne szinte semmibe,"
  A munkaerő sajnos nagyon drága Tapmancs.
  Minél képzetlenebb, annál drágább.
  Ha a romákat nem tudják iskolába járatni és szakmát tanítani nekik, a roma foglalkoztatás a következő évtizedekben is csak jámbor óhaj marad.
  Még Morvai Krisztinának is”
 • 118. LAZA 2009. szeptember 09. 21:46
  „Azért az nem semmi,hogy a Kisalföld.hu szerkesztősége fel merte vállalni ezt az online interjút!
  Köszönet érte.
  Nem úgy néhány hozzászolónak.Pl. Milyen alapon nem lehet a Jobbik parlamenti párt?
  Azért mert vannak akiknek nem tetszik?
  Nem hiszem,hogy egy demokráciában ez elegendő indok lehet!
  Persze ott is lesz és méghozzá nem kevés képviselővel!
  Szerintem a választások idejére már az az Mszp is anyira leamorizálódik,hogy a Jobbiknak több képviselője lesz!Többek között Morvai Krisztának köszönhetően is!Szerintem Ő a magyarMRS.Pritchard!
  Elég volt az összevissza hazudozó,választások idején egymást túllicitáló igérgető pártokból.Akik aztán ott lopnak csalnak hazudnak ahol tudnak és éppen akarnak!
  Mk.itt az oldalon és egyébként is elmondja,hogy mi is a valós probléma az országunkban és probál megoldást is kezdeményzni.
  Persze,hogy ez nem tetszik a jelenleg regnálóknak ők úgy képzelik,hogy az előjogaik végtelen időkig fennmaradnak! Hát Nem!”
 • 117. pancser 2009. szeptember 09. 20:32
  „A Jobbik nem lehet parlamenti párt, több okból sem. El kell szigetelni, sőt ha nem változik be kell tiltani! Nincsen nekünk ilyesmire szükségünk. Sok naív ember valami csodát remél tőle mint 1917-ben az oroszok a bolsevikoktól, vagy németek 1933-ban a nemzetiszocializmustól. Tudjuk mi lett mind a kettőből. Morvairól meg van a véleményem, sima női szeszélyből állt be a Jobbikhoz, meg akarta mutatni a balos, szadeszes, homofan társaságnak ahova tartozott, hogy viszi valamire akkor is, ha összeveszett velük és hazaküldték!”
 • 116. t-a-ibi 2009. szeptember 09. 19:55
  „Azért, elgondolkodtató; kérdések feltevésére buzdítják a fórumozókat, egy e.u. parlamenti képviselőhöz.
  Idáig rendben, de az újságban egy szó sem jelenik meg róla!
  Szégyen! - a hiteles tájékoztatás ezt követeli.
  Helyette a jobboldalt a Jobbikot gyalázó, becsmérlő írást közöl, a szélsőséges, komcsi-libsi,-cionista beállítottságú "politikal kapital" vezérétől !”
 • 115. Árpád-házi 2009. szeptember 09. 19:43
  „Rablót fogott a Magyar Gárda
  2009. Szeptember 09.

  Az esemény szeptember 8-án estefelé 19.40-kor történt Szalkszentmárton határánál.

  Budapest felől tartottunk hazafelé két bajtársammal, Kovács Lajossal és Horváth Györggyel. A kocsilámpa fényénél a padkán rohanó és kiabáló két személyre lettünk figyelmesek. Természetesen a menekülő cigány volt, az üldöző, pedig magyar! Gyorsan megálltunk és polgártársunk segítségére siettünk. A kiabálásból az derült ki, fogjuk meg, mert kirabolta a kocsijukat! Míg mi a méretes cigányt befogtuk, addig Horváth György a mi kocsinkat biztosította. Kiderült, hárman voltak, de a két társuk a BMW-jükkel elmenekültek.

  Közben megérkezett polgártársunk felesége és közölte, hogy a bolt területére bementek és pakolják az ő céges kocsijukból a BMW-jükbe a különböző autóalkatrészeket. Mivel ők megzavarták a rablókat, így nem tudták befejezni a rablást. Telefonáltak a rendőrségre, hogy a Magyar Gárda segítségével elfogták az egyik kan cigány elkövetőt. Kb. 5 perc múlva 3, azaz három járőrkocsi ott termett. Megjegyzem, nem nagyon korlátoztuk az elkövetők mozgási szabadságát csak ,,egy kicsit". A rendőri intézkedést inkább kihagytuk...

  A kirabolt házaspár nagyon megköszönte a segítségünket, és mi tovább folytattuk utunkat hazafelé.

  Kiszl Tibor

  Tolna megye kapitánya”
134 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhatárolódnak a szakértők a Malina Hedvig-ügyben készített új jelentéstől

Több szakértő is elhatárolódott attól a jelentéstől, amelyet a pozsonyi Komensky Egyetem orvosi… Tovább olvasom