Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

MK: Megyei elnök a bizottság élén

Horváth Cs. Attilát választották az MLSZ Magyar Kupa-bizottsága vezetőjének. Az elnök a kupasorozat presztízsét szeretné megteremteni.

labdarúgás

A napokban Horváth Cs. Attilát, az MLSZ elnökségi tagját, a megyei labdarúgó-szövetség elnökét választották meg a Magyar Kupa-bizottság első emberének. A frissen kinevezett elnök elmondta, megtisztelőnek érzi megválasztását, s nem akármilyen örökséget vehetett át, hiszen elődje az a nemzetközileg elismert sportvezető, dr. Szi-

lágyi György volt, aki hosszú ideig eredményes munkát végzett. Az elnök és a héttagú bizottság – Szepesi György, Mészöly Kálmán, Pálfalvi Gábor, Kovács István, Csende Sándor, Vajkai János és Csiki Károly – elsősorban a Magyar Kupa presztízsét szeretné megteremteni, ezáltal olyan rangra emelni a sorozatot, mint az az e téren nagyobb hagyományokkal rendelkező országokban, Spanyolországban, Angliában tapasztalható. Első lépésként a bizottság minden csapat részére kötelezőként írja elő az indulást a sorozatban, megyénkben egyébként ez már nyolc éve így működik. A liga elnökével, Kisteleki Istvánnal az ügyben sikerült egyeztetni, hogy a Magyar Kupa találkozói a képernyőre kerüljenek.
A tervek közt szerepel, hogy a Magyar Kupának és a korábban Szabad Föld-kupaként rangot szerzett, most már amatőrkupaként jegyzett sorozatnak névadó szponzort találjanak. A befolyt összegből a bizottság a megyei szövetségeket, illetve, hogy ne csak erkölcsi elismerésben részesüljenek, az országos főtáblán szereplő csapatokat támogatná.
Fontos cél a Magyar Kupa döntőjének rangjához méltó körülményeket, programokat – helyszín, televíziós közvetítés – teremteni, a bizottság szeretné például, ha a mindenkori köztársasági elnök adná át a kupát a sorozat végső győztesének.
Természetesen újításokat is terveznek. Az MLSZ elnöke, dr. Bozóky Imre támogatásával szeretnék, ha a már két említett sorozat mellett újabbak – ilyen lehet a ligakupa vagy a másodosztályú együttesek kupája – szerveződnének. Ehhez várják a részt vevő együttesek észrevételeit, javaslatait. A folyamat kezdeteként Horváth Cs. Attila az MLSZ és kupabizottság nevében elismerő levelet küldött az összes főtáblára jutott együttesnek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom