Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Misztikus kisplasztikák, emlékpénzek

Ismét Sopronban alkot Kutas László szobrászművész és felesége, Hoffmann Henriette festőművész. A soproni kötődésű művészházaspárnak kiállítása nyílt az Erdészeti Múzeumban.
József Attila mellszobra, a holokauszt-emlékmű, Thurner Mihály szobra a városháza árkádjai alatt. Csak néhány példa azon köztéri alkotások közül, melyek Kutas László szobrászművész keze munkáját dicsérik. A soproni származású alkotó munkái bécsi, fizenzei, New York-i, londoni köz- és magángyűjteményekben csodálhatók meg, kisplasztikái pedig – ezúttal – Sopronban is. Feleségével, Hoffmann Henriette-tel a közelmúltban visszatértek a hűség városába, ahol kiállítást is nyitottak alkotásaikból. Kutas László misztikus, megmagyarázhatatlanul titokzatos hangulatú kisplasztikáin kívül érmeket, ezüst és arany emlékpénzeket is készít, melyek szintén megtekinthetők az Erdészeti Múzeumban.
– Köztéri alkotásaim közül talán a holokauszt-emlékműhöz köt szoros szál, szép, nemes feladat volt elkészíteni – mondta el Kutas László a kiállításmegnyitón. Csak Sopronban összesen tizenhét köztéri munkája látható, amiért 2003-ban Pro Kultúra Sopron díjjal tüntették ki. – Bronz kisplasztikáim, melyekből körülbelül százhúszféle létezik, javarészt a szentendrei galériában vannak kiállítva, ott meg is vásárolhatók.
A Sopronban kiállított bronzszobrocskák mérete körülbelül 20–50 centiméter. A tárlat június 28-ig tekinthető meg, szerda kivételével naponta 10–17 óráig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom