Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Miskolc polgármestere átfogó vizsgálatot kezdeményez

Miskolc polgármestere mindenre kiterjedő, átfogó vizsgálatot kezdeményez a szennyezett ivóvíz ügyében, azt követően, hogy a helyzet normalizálódik a város fertőzött részén - ezt a városvezető nyilatkozta az MTI-nek szerdán.
Egy ilyen rendkívüli helyzetben azt tartjuk fontosnak, hogy az rendeződjék, természetesen azt követően, hogy a vízellátásban nem lesz gond, egy széles körű vizsgálatot indítok - mondta Káli Sándor.

"Az egész folyamatot végig kell néznünk, meg kell néznünk, hogy jelenleg milyen színvonalon van a monitoring, és azonnal elrendelem a vízbázis védelmének terveztetését", a projekt megvalósítása milliárdos nagyságrendű lesz - mondta.

A polgármester egyébként úgy vélte, hogy a szennyeződés egyes számú oka: a rendkívüli időjárási helyzet, mivel ennek következményében került a szennyeződés a rendszerbe.

A megbetegedett és kórházba került, a munkájukból kiesett emberek kártérítésére vonatkozó kérdésre azt válaszolta: "a munkakieséseket a társadalombiztosítás finanszírozza".

Közlése szerint a fertőzött területen élő lakosságnak a megnövekedett energiaköltségek - a vizet villannyal, gázzal forralni kell, a számla ezáltal megnő - okozta többletköltségek esetleges átvállalása, a kárenyhítés is csak az átfogó vizsgálat után kerülhet napirendre.

Káli Sándor arra a kérdésre, hogy véleménye szerint mikorra normalizálódhat a helyzet Miskolcon, azt mondta: amikorra az ÁNTSZ kijelenti, hogy minden adat negatív, ám hogy ez mikorra várható, pontosan még nem tudni.

Miskolc első számú vezetője megjegyezte azt is, hogy az esetről értesítette mind a miniszterelnököt, mind az egészségügyi, mind pedig az önkormányzati és területfejlesztési minisztert, akik maximális segítséget ígértek. Nincs tudomása azonban arról, hogy több tárca kvázi vizsgálóbizottságot állított volna össze a miskolci ügy felderítésére - ahogyan erről az MTI szerdán megbízható forrásból értesült.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekrajzok tárlata

A rajkai Békefi Ernő Általános Iskola tanulóinak a tanév során készített rajzaiból nyílt kiállítás… Tovább olvasom