Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Minőségdíjat kapott a Handler

A Közoktatás Minőségéért Díj kiválóság kategóriájának bronz fokozatát vehette át a Handler Nándor Szakközépiskola Magyar Bálint oktatási minisztertől a napokban. Az intézmény a díjat pályázat útján nyerte el és négy évig „büszkélkedhet” vele.
Az oktatási intézmények négy éve alapított minőségfejlesztési díját, a Közoktatás Minőségéért Díjat vehette át a közelmúltban a Handler Nándor Szakközépiskola igazgatója, Králik Tibor. A pályázat útján elnyerhető kitüntetést négyévente mindössze két-három intézmény kaphatja meg az országban.
– A kiválóság kategória bronz fokozatával tüntették ki iskolánkat – tudtuk meg az igazgatótól. – A tanév folyamán az Oktatási Minisztériumhoz pályázatot adtunk be, melyben be kellett mutatni az iskola adottságait, eredményeit, emellett rendkívül szigorú formai szempontoknak is meg kellett felelni. Azért pályáztunk a díjra, mert úgy éreztük, hogy az iskola elért olyan eredményeket, amelyek feljogosítják arra, hogy országos szinten is megméresse magát.
A pályázat bírálatát független szakértőkből álló bizottság végezte, a legmagasabb pontszámot elért öt intézményben pedig helyszíni szemlét tartottak, melynek során összevetették a pályázatban leírtakat az iskla tényleges működésével. Rögtönzött interjúkat készítettek a pedagógusokkal, diákokkal és az intézményekben dolgozó technikai dolgozókkal is.
– Az eredményhirdetés indoklásában elhangzott, példaértékű iskolánk folyamatos pedagógiai és módszertani megújulása – tette hozzá az igazgató. – Ennek érdekében számos módszert és eszközt honosított meg működésében. Örülünk a díjnak, mely anyagi támogatással ugyan nem jár, pusztán emeli intézményünk presztízsét. A bírálóbizottság elnökének javaslatára fontolgatjuk, hogy a díj uniós megfelelőjére is pályázunk, mely talán nagyobb munkát, ugyanakkor még nagyobb elismerést is jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyolország 1982

Tovább olvasom