Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Mindenütt nő

Az ifjú, sikeres divattervezőnő kezét megkéri az ország legjobb partija, a polgármester asszony egyszem fia, akivel imádják egymást. Igent is mond, csakhogy van egy kis bibi: már van egy férje. Ideje tehát hazatérni és végleg lezárni a múltat - csakhogy ez nem olyan egyszerű...  

Ilyen nincs! Melanie (Reese Witherspoon) gyönyörű, New York egyik legmenőbb ifjú divattervezője és most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye (Patrick Dempsey), aki történetesen nagyon gazdag is: a polgármester fia. Mindez olyan tökéletesen hangzik, hogy az már gyanús. Kell, hogy legyen benne valami kis hiba.
Melanie vőlegénye nélkül akar hazautazni, hogy falusi szüleivel közölje a jó hírt. Már csak azért is, mert egyúttal a férjétől is el szeretne válni. Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, otthon hozzáment az egyik borostás, nagyhangú, neveletlen, sörissza sráchoz. Mielőtt megérkezik a városi vőlegény, muszáj nyélbe ütni a vidéki válópert...

Andy Tennant rendező:

„Tetszik, nem tetszik, bele kell törődnünk, hogy igazi csak egy van, és hogy ki ő, azt a szívünk súgja meg, nem az. Megpróbálhatjuk ugyan irányítani a sorsunkat, a szerelem azonban mindent összezavar. Egy olyan szerelmes filmet akartam készíteni, amelyben a hősnőt a sors a létező legnehezebb döntés elé állítja: választania kell a tökéletes férfi és az igazi között.
Több, mint egy évtizede ismerem Reese-t, a szemem láttára érett kislányból gyönyörű nővé, és azt kell mondanom, hogy amióta a kisbabája megszületett, még szebb, sugárzóbb és viccesebb, mint azelőtt. Néhány éve már dolgoztunk együtt, és ahogy a karrierje egyre magasabbra ívelt, szívósan kerestem a lehetőséget, hogy újból összehozzak vele valamilyen közös munkát. Örülök, hogy végre sikerült."

Reese Witherspoon: 
 
 

„A film a nagy Ő kereséséről szól, és arról a zűrzavarról, amit ezzel a kereséssel időnként a nyakunkba zúdítunk. Szól ezen kívül az önismeret fontosságáról, és arról, hogyan tanulhatunk meg békében élni önmagunkkal. Úgy gondolom, mindannyian ezt szeretnénk. Iszonyúan küzdünk azért, hogy a világ elfogadjon bennünket, és sikereket arassunk, de mégsem érünk célt, mert megcsaljuk önmagunkat. Amikor aztán harmóniába kerülünk valódi énünkkel, hirtelen minden a helyére zökken, és a világ új értelmet kap. A film ezt a folyamatot egy mulatságos, bájos és szívhez szóló történet keretében mutatja be.

A történet számos párhuzamot mutat a saját életemmel. Én is Délen nőttem fel, aztán Északra költöztem egy nagyvárosba, ami kívül-belül teljesen átformált, és utána roppant furcsa volt visszatérni a szülővárosomba. Amikor Andy megmutatta a könyvet, számtalan emlék tolult fel bennem, és azonnal igen mondtam a felkérésre.
Mindig tanulságos megfigyelni, hogy az emberek viselkedését mennyire befolyásolja a környezetük. A filmben a New York-iak viselkedése teljesen eltér az alabamaiakétól, és Melanie már teljesen új környezetéhez alkalmazkodott. Roppant vicces, ahogy odahaza aztán az új viselkedési szokásai a régiekkel ütköznek."


Eljegyzés Tiffanynál

A New York-i helyszínek kiválasztása során Neal Moritz producer és Andy Tennant rendező arra törekedett, hogy a felvételek teljes fényében és nagyszerségében mutassák be a világ fővárosát, ezt a nyüzsgő metropolist.
A leánykérési jelenetben pedig valami egészen különleges élménnyel akarták megajándékozni a film nézőit, ezért rábeszélték a világhírű Tiffany & Co. ékszerész céget, hogy nyissa meg előttük luxusüzletének ajtóit. Ebben a kegyben korábban csak az Álom luxuskivitelben és a Harry és Sally forgatócsoportja részesült. A Tiffany esküvői kollekciója pedig eddig még soha nem jelent meg mozivásznon: ez az első film, mely a pazar ékszereket a világ elé tárja.

"A Tiffany-név az elegancia és az osztályon felüli minőség szinonímája - magyarázza Tennant. - Amikor eszünkbe jutott, rögtön tudtuk, hogy más helyszín szóba se jöhet. Nehezen álltak kötélnek, de miután beadták a derekukat, már nagyon szívélyesek és segítőkészek voltak. A drágakövek mögül azonban egy tapodtat sem voltak hajlandók elmozdulni, így aztán végül az volt a legegyszerűbb, ha ők játsszák saját magukat a filmben. Úgyhogy akiket a nézők az eljegyzési jelenetben látnak, nem színészek, hanem a Tiffany ékszerészei."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívet azért mégsem cseréltek

Ezerötszáz jelentős – már elhunyt és még élő – magyar személyiség életrajzát,… Tovább olvasom