Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Milliárdok az ipari parkok támogatására

Az ipari parkok és az oda betelepült, illetve azt szándékozó vállalkozások infrastrukturális támogatására 2007-ben több tízmilliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre – hangzott el a soproni inkubátorházban rendezett tanácskozáson.
A gazdasági minisztériummal karöltve, a soproni Délkeleti Ipari Park és a Soproni Ipari és Innovációs Park fórumot rendezett az ipari parkokba betelepült, illetve azt szándékozó kis- és középvállalkozások számára. A szervezők részéről Kiss Ferenc, a Délkeleti Ipari Park ügyvezetője elmondta: a munkaértekezlet elsődleges célja volt, hogy hiteles és valós információkkal szolgáljon az érintett vállalkozások számára a gazdasági minisztérium által koordinált hazai és uniós – és az ipari parkokkal kapcsolatos – pályázatokról. A Délkeleti Ipari Parkban jelenleg hét vállalkozás működik, négy további cég kezdte el beruházását. A jelenleg 34 hektáron működő ipari park az elképzelések szerint nyár végére 165 hektárra bővül. A park vezetői hosszú távban gondolkodnak: remélik, öt-tíz év alatt 60–70 százalékos lesz a park vállalkozói „lefedettsége”.
– A soproni fórum elsődleges haszna a személyre szabott kérdésekben és a konkrét minisztériumi válaszokban keresendő – nyugtázta a tájékoztató eredményét Kaufman Ilona, a soproni innovációs park ügyvezető igazgatója. – Parkunkban tavasszal további négy cég kezdi meg a beruházását. Az inkubátorház még kiadható irodáira is folyamatos a pályázás, elsősorban a kezdő innovatív vállalkozások jelentkezését várjuk.
– A kormányzat pályázat útján tudja segíteni az ipari parkokba betelepülni szándékozó kis- és középvállalkozásokat – fejtette ki dr. Nikodemus Antal, a gazdasági minisztérium osztályvezetője. A 2007-es strukturális alapra – ipari parkok fejlesztésére – legalább ötmilliárd forint, logisztikára körülbelül ugyanennyi, technológiai korszerűsítésre több tízmilliárd forint áll rendelkezésre a kis- és középvállalkozói szektorban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önarckép

Jánossomorja. Ma este 6 órakor Önarckép címmel kiállítás nyílik az öt éve elhunyt Kurucz Béla László… Tovább olvasom