Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

Miért a másik nőt hibáztatjuk, ha a férfi félrelép?

A nők mindig a másik nőt hibáztatják, amikor egy férfi félrelép, majd pedig azon siránkoznak, hogy egy ilyen gyengeakaratú, passzív fickóra pazarolták az idejüket. Ez a megcsalt nők sajátos viselkedése. Azonban van, aki úgy gondolja, hogy a férfiak nem táskák, nem lehet csak úgy felvenni, ellopni őket és elsétálni velük.
Az előkelő környéken felnőtt Christine Hilliard felfedezte, hogy a vőlegényének viszonya van a szomszédjukkal, az elbűvölő Jenny Kinch-csel. Christine rettenetesen felbőszült, 50 levelet írt, és be is dobta a környék postaládáiba. Ráadásul mindenkinek elmondta, hogy Jenny egy olcsó, feslett erkölcsű nő és férfilopó. Ami megjósolható volt: Hilliard kisasszony mérhetetlen utálatának tárgya nem a tévelygő vőlegény, Paul Muldoon lesz. A lány mindössze annyit tett, hogy segítette összepakolni a férfi dolgait – Kinch kisasszony lakásán.

Lenyúlta a barátját

Ez a megcsalt nők sajátos viselkedése. Amikor Kylie Minogue rajtakapta volt és egyben jelenlegi barátját, Olivier Martinezt Sarai Givati színésznővel, a nők szerte a világon bedühödtek és felháborodtak Kylie nevében, és mindannyian azt mondták: a színésznő „lenyúlta", ellopta Kylie barátját.

Hiába jelentette ki Givati, hogy a férfiak nem táskák, nem lehet csak úgy felvenni, ellopni őket és elsétálni velük. Igazából senki nem volt kíváncsi a védekezésére és kifogásaira. Eközben Martinez semmit nem mondott.

Megcsalás – számokban

A Blikk és a TNS Hungary közös felmérése szerint a magyarok többsége úgy véli, minden második kapcsolatban előfordul félrelépés – a férfiak 30, a nők 48 százaléka szerint nagyon gyakran. A fiatalok lazább kapcsolatait jól jelzi, hogy a 25 év alattiak jóval több félrelépést feltételeznek, mint a 26-35 év közötti, már elkötelezettebb korosztály tagjai.

A megkérdezettek 64 százaléka elítéli a megcsalást, és 41 százalék szerint teljesen mindegy, hogy a nő vagy férfi lép félre,  a megcsalás ugyanúgy bűn marad.

Aniston és Jolie csapata

Amikor Brad Pitt elhagyta Jennifer Anistont, és hazavitte Angelina Jolie-t, a nők szerte az Egyesült Államokban olyan pólót hordtak, amelynek felirata egyértelműen elárulta, hogy „Aniston csapata" vagy „Jolie csapata" tagjai közé tartoznak. Természetesen előbbiek voltak többen. Tehát még egyszer: egy szó sem esett Bradről, aki csak sétálgatott az utcán, miközben ragyogó, nagyszerű nők harcoltak érte.

Volt persze ennél sokkal híresebb eset is, amikor idén augusztusban a Diana hercegnő tiszteletére rendezett megemlékezésről távol maradt Kamilla, Cornwall hercegnője – Diana házasságának harmadik szereplője. Kamillát Károly herceg kérte arra, ne vegyen részt a megemlékezéseken, a legjobb pedig, amit tehetett, hogy tényleg nem ment el. De nem egy szemöldök szaladt fel csodálkozva Kamilla viselkedésén – annak ellenére, hogy nem Kamilla, hanem Károly volt az, aki szent ígéretet tett Dianának az esküvőn, és aztán megszegte azt: megcsalta Dianát, és ezzel összetörte a szívét.

Van valami középkori ebben, hogy a nők mindig a másik nőt hibáztatják, amikor egy férfi félrelép. Amiért ezeknek az eseményeknek az interpretációját illetően a nők hibáznak, az nagyon is érthető. Ha egy nő „ellop" egy férfit, akkor a férfi nem tud segíteni önmagán.

A másik nő

Ha az egyik embert ellopja egy másik –, ahogyan Sarai Givati tette, mintha valaki más táskájával sétált volna az utcán –, akkor kénytelenek vagyunk arra gondolni, hogy érdemes volt-e egy ilyen gyengeakaratú, passzív fickóra pazarolni az időnket. És ami még ennél is bonyolultabb: ha elfogadjuk, hogy a másik nő is ember, mint mi, akkor ebből még egy kérdés következik: milye van neki, ami nekünk nincs?

A legnagyobb hibát akkor követjük el, ha méltóságon aluli módon elkezdünk csapkodni, mint a cséphadaró, ahogyan Christine Hilliard is tette, akkor ez a kérdés mások fejében is felmerül.

Egyébként bármikor is összehasonlítottam magam az újságban látott Jenny Kinch-csel, és elgondolkodtam, rájöttem, hogy a félrelépő vőlegény miért csábult el.

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy egy nőnek túl kell lépnie azon, hogy gyűlöli a riválisát. A kezdeti féltékenység, amit az ember az új nővel szemben érezhet, elvezet a veszteség felismeréséig, és ez gyűlöletbe csaphat át. Ez pedig természetes, és az ilyen érzelmeket meg kell bocsátani, míg a világ világ.

Daily Mail, Carol Sarler
Fordította: Nyemcsok Éva

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesekönyvben a Nílus völgyének királynője

Kleopátra - Csillogó mesekönyv, csillogó matricákkal. A szépségéről és intelligenciájáról híres… Tovább olvasom