Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Mérlegen

a könyvhét

Az elmúlt napokban a gyakran nekieredt eső és az átlagosan két-háromezer forintos árak visszafogták az érdeklődést a 77. ünnepi könyvhét kínálata iránt.
Tizenhét sátorban több mint háromszáz kiadvány várta június 8-tól néhány napig Győrött a könyvbarátokat. A szokatlanul gazdag kínálat ellenére az időjárás miatt visszafogott volt az érdeklődés, az emberek megszokott vásárlókedvét pedig a több ezer – átlag 2500–4000 – forintos könyvárak szegték. Persze, aki elszánta magát, az nem ment haza üres kézzel.
A győri Alexandra Baross úti boltjának standján például az Ady–Léda szerelemről írt könyv, Szabó Magda hangjátékai, Nagy Bandó András Sosemvolt Toscana című regénye volt a legnépszerűbb, de jócskán fogyott Esterházy Péter és Rakovszky Zsuzsa új kötetéből is. Varga Péterné boltvezető-helyettes érdeklődésünkre megjegyezte: a könyvhét állandó slágerkiadványainak – a Szép versek, a Rivalda és a Körkép – népszerűsége mintha idén csökkent volna.
A Püski könyvesbolt sátrában főként Nagy Gáspár és Kiss Iván 1956 fénylő arcai című közös könyvéből, illetve Kondor Katalin Névjegy-sorozatának 3. kötetéből fogyott a legtöbb. Sokan megvették Fekete Pál legújabb művét, amiben a II. világháborús mártíroknak állít emléket, hasonlóképpen népszerű Kiszely István Sírok, csontok, emberek című tanulmánykötete, valamint Kovács Sándor Vereckéről írt sajátos útikönyve is.
Egy sátor alatt árult idén is a győri városi, a megyei és az egyházmegyei levéltár. Kiadványaik közül az Apor Vilmos tanulmánykötetből, Slachta Etelka naplójából, a Győri Tanulmányok 28. kötetéből, Bana József Lövöldöző levélhordozó című könyvéből, Perger Gyula az újvárosi telekkönyvekről írt művéből, Horváth József végrendelet-gyűjteményéből, valamint a Győr vármegye települései 18–19. századi kéziratos térképeken című kötetből fogyott a legtöbb. S hogy mi volt e kiadványok népszerűsé-

gének titka? A válasz az árukban rejlik, hiszen többségüket már 500–1000 forint között megvásárolhatták az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet tejelne a Parmalatnak

Raktárat építene, létszámot is bővítene az alföldi – köztük Csongrád megyei – termelők… Tovább olvasom