Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Menekülő autóra lőttek a rendőrök - szakszerűen tették

Szakszerűen és jogszerűen használta fegyverét az a rendőr, aki több lövést is leadott egy autósra múlt szombaton a Pest megyei Érden - ezt állapította meg a rendőrségi vizsgálat. Ahogy korábban a Független Hírügynökség is beszámolt róla, egy autós megpróbált elmenekülni az egyenruhások elől, eközben egyiküket elsodorta, társát pedig egy vascsővel fenyegette. A leadott lövések közül kettő a sofőrt találta el, megsebesült a lábán és a hátán is.
Jogszerű és szakszerű volt a fegyverhasználat múlt szombaton Érden a rendőrség szerint. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggeli közleménye ezt azzal indokolja, hogy nem lehetett másként elhárítani a lövéseket leadó rendőr és társának életét, illetve testi épségét veszélyeztető támadásokat. Közvetlen veszélyben voltak ugyanis.

Az intézkedő rendőr a jogszabályi előírásoknak és a törvényi kötelezettségeinek megfelelően, "az arányosság követelményét betartva" járt el - írja a közlemény. A történteket vizsgáló Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője korábban a Független Hírügynökségnek elmondta - és a rendőrségi közlemény is úgy írja le a történteket -, hogy egy autós a Pest megyei településen haladt, és bár a rendőrök többször is meg akarták állítani, mindig elmenekült. Dél körül a Balatoni úton akarták igazoltatni, ám a sofőr az egyik járőrt többször elsodorta, társát pedig egy vascsővel próbálta megütni. Az egyik rendőr először egy figyelmeztetőlövést adott le, mivel azonban ennek nem volt hatása, többször rálőtt az akkor már mozgásban lévő autó kerekeire, négy célt is talált. Újabb három lövést adott le ezután, ezek közül kettő a kocsi utasterébe csapódott, a sofőrt a lábán és hátán találta el.

A rendőrségi közlemény szerint azért tévesztett célt ez a két lövés, mert a rendőrt az autó elsodorta és kibillentette egyensúlyából. Az ügyészég egyébként a sofőr ellen indított eljárást hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt. Az ügyészek mindamellett vizsgálják azt is, hogy a rendőr fegyverhasználata jogszerű és szakszerű volt-e.

Olvasóink írták

 • 15. mat 2009. május 02. 16:55
  „Ha életem, testi épségem közvetlen veszélyeztetik egy jogtalan támadás során, akkor jogom van megvédeni magam. Ez a jogos védelem. Annak a rendőrnek joga van az élethez, feltehetően várja haza a családja. Véleményem szerint helyesen cselekedtek. Egyébként feltételezem, hogy aki a hozzászólásában elítéli a rendőrök magatartását, hasonló helyzetben ősem tenne mást, vagy elvárná a rendőrségtől, hogy megvédjék. Az is feltételezhető, hogy oka volt a gépkocsi vezetőjének arra, hogy meneküljön. Aki látott képeket a médiában tudja, hogy melyik részen történt. NEM VAGYOK RASSZISTA.”
 • 14. dokitomi 2009. május 02. 13:18
  „Kitüntetést a rendőröknek!”
 • 13. pampus 2009. május 01. 08:41
  „Szerintem kár a drága lőszerért! Vannak bőven, akik egyetértenek a szabálysértők megregulázásában! Adni kell nekik egy görcsös bunkósbotot és megbízni Őket a végrehajtással. Egy egy jól irányzott ütés és azzal is meg lehet a jövőt építeni, alapozni.
  Szerintem úgy is hiány van a derék rendőreink soraiban, fel kell venni állományba a szadista hajlamú olvasótársaimat is! Ez is egyfajta bűn és szabálysértés megelőzés lehet e rendszerben.”
 • 12. mega 2009. május 01. 07:51
  „Igen -igen , csak így tovább .

  Dicséret a rendőröknek . Bár sokkal több ilyen "tökös " rendőr lenne.
  Rendnek kell lenni ebben az országban , a becsületes magyar embereknek nincs félnivalója a rendőrtől.
  A bűnözőkkel meg igen is szigorúan és következetesen kell fellépni.

  Fejre állt ez az ország , épp itt az ideje hogy visszaállítsák a talpára - minden tekintetben.”
 • 11. pampus 2009. május 01. 07:38
  „A hóhérok is dicséretet érdemelnek a jól végzett munkájuk után egy efféle rendszerben. Derék rendőreink, pedig ha nem tudják elfogni, megelőzni az ilyen eseteket, akkor minden áron lőnek, lőhetnek, hisz a szabályt megsértő emberek ebben az országban fogyóeszköznek számítanak. Kevesebb lesz a munkanélküli, kevesebb segélyt kell osztogatni sőt kevesebb munkahelyet kell e kormánynak teremtetni. Sőt még táppénzt sem kell fizetni, no meg nyugdíjat sem,m annak idején, ha jól céloznak derék rendőreink!”
 • 10. pancser 2009. április 30. 23:58
  „Helyesen tette a rendőr, amit tett. Kár ragozni, ha valaki nem áll meg a felszólításra lőni kell, így helyes. Egy mozgó autóra lőni pisztollyal nem egyszerű, könnyű célt téveszteni. Aki most a mocskok védelmére kell, lehet vezetés közben is öklöt rázni, enni, telefonálni, miért ne lehetne vascsővel fenyegetőzni?”
 • 9. fortuna54 2009. április 30. 16:41
  „Még szeretném tudni,hány rendör löt? Elöször lötek,utánna löt,hát ez egy kicsit furcsa.Talán többbet is kupán
  vágot a veszéllyes bandita?”
 • 8. Reális 2009. április 30. 16:40
  „Te 6-os gyerek!Amikor a magyarokat ütik a yardok,akkor meg tapsolsz,te mocsok!”
 • 7. fortuna54 2009. április 30. 16:32
  „Asher. Nem halottál még háromkezü banditárol?Igenis hös volt a rendör,a 3 méteres csövet az utánfutóbol
  kapta elö,harmadik kezével. Igy már érthetö? Ha téged olyan csövel fejbe kolintanának,tudnál célozni?”
 • 6. ASHER 2009. április 30. 15:26
  „-"a tarsat pedig egy vas csovel fenyegette"-
  hogyan??? vezetes kozben???
  Mi ez a marhasag kerem!!!azt irja; el akart menekulni!! ezekszerint meglehetosen gyorsan hajtott,ugy meg mind
  ket kezere szuksege volt a manoverezesnel!!hogy a francba tudott igy barkit is "fenyegetni egy vas csovel"???”
 • 5. kisis 2009. április 30. 13:41
  „Zene füleimnek!!!!”
 • 4. gagarin 2009. április 30. 12:47
  „Keveset lőtt az a derék rendőr!!! Ott a cigó pikniken is lett volna kire! Az USA-ba az összes a motorháztetőkön lett volna matrica! Vagy B U M M!!!”
 • 3. Kiskun 2009. április 30. 12:40
  „Szerintem a népes family ellen is indulhatna eljárás: úgymint hamis tanúzás, rágalmazás (agyonverték a rendőrök a szegíny roma nőt, aki saját lábán állva, harciasan nyilatkozott a Mokka tv2-nek), a tesó ellen hivatalos személy elleni erőszak ( lökdösődés) valamint egy APEH vizsgálat (miből épült a szíp ház)”
 • 2. omm 2009. április 30. 12:29
  „Ha meg 100%-os a találat, a rendőr börtönbüntetését fizetheted.”
 • 1. AHA. 2009. április 30. 11:36
  „A döntés helyes.
  Azért a rendőr annyiban hibás, hogy nem találta el 100%-osan!
  Így majd fizethetjük neki a rokkantnyugdíjat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőautó karambolozott a 86-os főúton

A 86-os főúton Kisunyom térségében történt a baleset szerda este. A mentőápoló súlyos sérülést… Tovább olvasom