Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Mellény - A BRFK-n a Vona elleni feljelentés

A Jobbik elnöke ellen az igazságügyi miniszter a kormány nevében tett feljelentést mert Vona gárdamellényben tette le esküjét a parlament alakuló ülésén.

Megérkezett a feljelentés Vona Gábor ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságra - erősítette meg a BRFK Kommunikációs Osztálya az MTI érdeklődésére hétfőn este.

A közlemény szerint "a BRFK a továbbiakban a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el."

A Jobbik elnöke ellen Bajnai Gordon kérésére az igazságügyi miniszter a kormány nevében tett feljelentést amiatt, hogy Vona Gábor gárdamellényben tette le képviselői esküjét a parlament alakuló ülésén. A leköszönő miniszterelnök az Országgyűlés alakuló ülésén felidézte: bíróság mondta ki, hogy ezek a jelképek félelmet keltenek, ezért a szervezet működése, a gárdista egyenruha viselése jogszabályellenes. Bajnai Gordon hangsúlyozta: a törvény mindenkire vonatkozik, és tízszeresen, százszorosan vonatkozik a törvényhozás tagjaira.

Az országgyűlési képviselőket mentelmi jog illeti meg, így Vona Gábor csak azt követően vonható felelősségre, ha az Országgyűlés kétharmados döntése megvonja tőle mentelmi jogát. A felmentést a legfőbb ügyész indítványozhatja a parlament elnökénél, majd ezt követően a mentelmi bizottság dönt a képviselő sorsáról.

Olvasóink írták

 • 15. fióka 2010. május 28. 15:08
  „ismét egy cikk amelynek semmi értelme,de figyelemelterelésnek tökéletes csak azt nem veszik észre ezek a begyepesedett agyuak akik a Jobbik lejárató kampányát csinálják ,hogy szépen lassan a saját sírjukat ássák mert igaz,hogy sok hülye ember él itt ,de mégtöbb aki átlát a szitán és a számuk hála isten egyre növekszik”
 • 14. adalfold 2010. május 27. 14:12
  „hagyjuk ezt a zsidózást.

  vona feladja mentelmi jogát, és kifizeti a szabálysértési bírságot.
  A gárda-rendelet alkotmánybíróságon van már rég.

  nincs szó törvénysértésről, ez egy miniszteri rendelet, ami elég problémás.

  ettől függetlenül a gárda fel van oszlatva, de létrejött egy másik.
  és ezzel nincs probléma, jogilag lehetséges, a gárda pedig karitatív (ld árvizek, véradás).
  remélem orbán elintézi ,hogy ne kelljen gárda.
  ezenkívül minden gárda-gyalázás, hazugság, politikai kampányfogás.”
 • 13. vonLichthofen 2010. május 26. 05:42
  „meir, öreg barát,
  bökjél már rá bütykös ujjaddal arra a részre ahol kolombela a dávidcsillagról szól.

  puncher, valahogy én nem is igen akarnék különbözni a Jobbikosoktól. Amitől irtóznék de cudarul az az volna, ha NEM különböznék olyannyira tőled. Az biza mélységes szomorúsággal és reménytelen kétségbeeséssel töltene el hátralévő napjaimra. Még a gondolat is sértő számomra, hogy bármiben is nem lennénk különbözőek, te meg én.
  puncher <moderálva>
  A süket demagogiával nem lehet a magyar népet örökké etetni.”
 • 12. meir 2010. május 26. 03:39
  „11-es!! ulj le fiam .....
  Nekunk NINCS "csillagunk"!!!!!! nem is volt soha!!!!
  ugyanis-(moderálva...)-a szo -"Maguen David"- NEM David csillagot,hanem DAVID PAJZS-ot jelent!!!”
 • 11. kolombela 2010. május 25. 22:42
  „8. hozzászólás meir 2010.05.25. 14:58
  Amit te gárda címernek nevezel, az Árpád-ház címere és az országház gyűléstermében is fel van szegezve a falra.
  Egyébként ha már jelképekről neszélünk a ti hatágú csillagotokat is úgy loptátok a sumerektől, ami az ő ősi vallásukat szimbolizálta.”
 • 10. pancser 2010. május 25. 21:32
  „9.hez! Semmiben sem különbözöl a jobbikososktól, sőt. Te kérsz pártatlanságot? Nem tudtad, hogy a gárda be van tiltva, vele együtt minden cafrangja. Aki egy betiltott egyesületet reklámoz, magasztal, dícsér, nagyon helyesen ki kell moderálni az ilyesmit, hiszen a törvény és a bírósági határozat ellen nem lehet legálisan szembe menni, sőt provokálni a Köztársaság bíróságát. Bizony Vonának kijár a büntetés.”
 • 9. vonLichthofen 2010. május 25. 15:03
  „Miként lehet az,
  hogy ha én valakire itt sértő megjegyzést teszek, akkor a moderátor vagy törli az egész hozzászólásomat /joggal - tegyem hozzá/, vagy kiátkoz a kisalfold.hu v- ról örök időkre plusz 1 nap.
  Ugyanakkor egyesek -vagy nullák, ha már számokat használunk - tisztességes magyar emberek csoportját illetik gyűlöletkeltő, kirekesztő, derogatív és legfőképpen hazug jelzőkkel akkor az zavartalanul közölheti zavaros véleményét.
  Csak emlékeztetőül mindenkinek, hogy a Jobbik egy törvényesen bejegyzett, a Magyar Köztársaság törvényei szerint alakult, szervezett és irányított párt.
  A szavazói, támogatói és tagjai tisztességes magyar emberek. A Parlamentbe úgy került be, hogy hazug, tisztességtelen és külföldről pénzelt rágalomhadjárat ellen kellett küzdenie.
  Az egész mellény hajcihő meg nevetséges.
  Most tiltsunk ki mindenkit a Parlamentből aki öltönyt visel mert annak idején Hitler, Kun Béla, de néha még Szamuely Tibor sőt a nagy vezér Sztálin is viselt öltönyt?

  Moderátor, pártatlan moderálást minden tekintetben!”
 • 8. meir 2010. május 25. 14:58
  „De nagyon odaig vannak itt egyesek azert a lajbiert!!
  de hat nem is a ruhadarabbal volt ott a baj!!!!-hanem az azon levo gardacimerrel!!!!”
 • 7. borosné551201 2010. május 25. 12:21
  „Vona Gábornak a kisújjában több esze van mint a Bajnainak az egész fejében!
  Nem a mellény félelemkeltő hanem amit ő tett -annak idején pl.:a szerencsétlen ,,libásokkal"”
 • 6. janika 2010. május 25. 11:26
  „Szerintem az efféle pancsereket és és a"libajnai" fogdmegjeit illő lenne már elzavarni melegebb éghajlatra pl.:Szibériába!”
 • 5. k2968 2010. május 24. 22:49
  „Üdv. Úgy ahogy van az egész hisztéria nevetséges.Bennem nem kelt félelmet.A Magyar Gárda egyenruháját tiltották be.EGYENRUHÁT.Nem csak mellényből áll.Szó szerint nem tudom ídézni az idevonatkozó törvényt de valahogy így szól:Nyilvános rendezvényen tilos viselni!!!Az országgyűlés nem nyilvános rendezvény ugyan is átlagember nem mehet be oda amikor akar.Az egyenruha több részből áll.Sapka, kabát ,mellény ,nadrág, bakancs.Vagy amit használnak helyette.Rendőrsapkát is szabad hordani ha nem adod ki magad rendőrnek.szerintem csak a mellény nem egyenruha.Majd az okoskodók eldöntik.De tényleg ez a mai Magyarország legnagyobb gondja most?Engem ami megrémít ez a porhintés.”
 • 4. Dörgés 2010. május 24. 22:00
  „Köpönyegforgatók merénylete a mellényesek ellen. Paródia az egész... Nem hogy az országgal lennének elfoglalva. Egymást marják de nem ezért vannak ott és nem erre esküdtek fel. Mode in: magyar politikusok”
 • 3. SC 2010. május 24. 21:59
  „pancser!A fasiszták Olaszországban voltak,vannak.Az utolsó magyar nyilas is van már 85 éves minimum,ilyen Jobbikos képviselő nincs a Parlamentben. :-)
  Felejtsd el már ezt a trágya nácinyilasfasiszta dumát...:-)”
 • 2. Lárika 2010. május 24. 21:34
  „Annyira jó lenne, ha Vona mellénye lenne a legnagyobb gond az országban! Pancser, gondolkodj el: miért szavaztak ennyien erre a pártra? Sokat köszönhetnek az Mszp-nek :-((((((((((”
 • 1. pancser 2010. május 24. 21:31
  „Be kell tiltani a pártját is és kész. <moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy kriptát

Kiraboltak egy kriptát a Békés megyei Gádoroson - közölte az MTI-vel a rendőrség. Tovább olvasom