Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Melinda és Melinda

Új filmjében Woody Allen ismét az általa kedvelt problémákat boncolgatja.

Főszereplők: Chiwetel Ejiofor, Will Ferrell, Jonny Lee Miller, Radha Mitchell, Amanda Peet, Chlöe Sevigny, Wallace Shawn

A Melinda és Melinda sajátos módon ötvözi a romantikus komédia és a tragédia elemeit. Új filmjében Woody Allen ismét az általa kedvelt problémákat boncolgatja: személyes küzdelmét az erkölccsel, a származással, a nemiséggel, a féltékenységgel és a szerelemmel.

A film alapkérdését már az első jelenetben megismerhetjük, ahol négy művelt New York-i vacsorázik egy esős éjszakán, és a beszélgetés közben elhangzó egyik anekdota heves vitát vált ki az író, Max (Larry Pine) és Sy (Wallace Shawn) között az emberi drámák kettősségéről. Végül is mulatságos jelenet kerekedik ki a vitából, melyben egy rejtélyes, Melinda nevű nő is említésre kerül. Talán éppen az a legérdekesebb kérdés a filmben, hogy a „Melinda-történet", akár komikus vagy tragikus, valóságos-e.

Az igazi Woody Allen-film nagyszerű humorérzékkel boncolgatja azt a kérdést, hogy életünk tragédiáit mi okozzuk, vagy történnek velünk. Mi döntjük-e el, hogy milyen életet élünk. Ez a film olyan, mint az élet: rövid, aztán vége. Lehet élvezni is, és lehet keseregni is rajta.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovákiai királynő: Csaplár Erika

Egy autót és egy televíziót is nyert a Szépség Határok Nélkül szlovákiai szupergyőztese. Tovább olvasom