Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Melegfelvonulás: Szabadlábon védekeznek az előállított osztrákok

Megerősítette a rendőrség vasárnap az MTI-nek, hogy két külföldit is előállítottak szombaton az esti órákban; előzőleg az osztrák hírügynökség számolt be arról, hogy az Osztrák Felsőoktatási Hallgatói Önkormányzat (ÖH) szerint két aktivistájukat előállították.

 

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel összefüggésben annyit közölt, hogy szombaton az esti órákban két külföldi férfit állítottak elő az V. kerületi rendőrkapitányságra garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt. A két férfi ellen a további eljárást a BRFK folytatja, szabadlábon védekezhetnek.

Az osztrák hírügynökség azt közölte: az ÖH állítása szerint előállították két aktivistájukat a budapesti meleg méltóság menetén, holott ők maguk neonácik támadásának áldozatai voltak. Az ÖH arról tájékoztatta az osztrák hírügynökséget, hogy mintegy ötven aktivistájuk vett részt szombaton a budapesti melegfelvonuláson. A felvonulás után az osztrákok az autóbuszukhoz tartottak, amikor mintegy 15 "neonáci" "rettenetesen bűzlő" spray-kkel rájuk támadt - állt az APA vasárnap éjszaka kiadott jelentéseiben. Az ÖH közlése szerint az odaérkező rendőröknek a támadók azt állították, hogy az osztrák aktivisták támadtak rájuk. Az időközben a buszba menekült aktivistákat a rendőrök "brutálisan kirángatták" a járműből.

Miután az osztrákokat szembesítették a "neonácikkal", az utóbbiak kettejüket "önkényesen" vélt támadókként azonosították. Ezután az osztrák csoport nagy része hazatért Ausztriába, míg a két "azonosított" osztrákot előállították a magyar rendőrök. A hallgatói szervezet közlése szerint az előállítottak a késő esti órákban még a rendőrségen voltak - írta az osztrák hírügynökség. Az MTI szombat este arról számolt be, hogy a melegfelvonulással kapcsolatban négy embert állítottak elő. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője vasárnap az MTI-nek azt mondta: a négy előállított szabadlábon védekezhet. Egyiküket közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt vonták eljárás alá, egy embert rendbontással gyanúsítanak, két emberrel szemben pedig hivatalos személy elleni erőszak gyanúja merült fel.

Szombaton:

Négy embert állított elő a rendőrség a melegfelvonulással kapcsolatban, elszámoltatásuk még szombat este 9 órakor is tartott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A BRFK tudatta: a rendezvényen, annak teljes időtartama alatt, a rendőrség törvényesen, szakszerűen eljárva garantálta a menetben résztvevők biztonságát, ebbe beletartozott az is, hogy a rendőrség az előzetesen jelzett útvonal megváltoztatását javasolta, amellyel az esemény szervezői egyetértettek.

Az MTI tudósítói azt látták, hogy amikor a felvonulókat folyamatosan szidalmazó ellentüntetők észrevették, hogy a menet módosított útvonalon halad, és megpróbálták áttörni a kordonokat, üvegekkel dobálva a rendőröket, akkor a rendőrök könnygázzal fújtak le több embert, és néhányat kiemeltek a tömegből. A rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg is bontják a kordonokat, ám a forgalom már mindenütt zavartalan.

Galéria! Fotók: MTI


Korábban:

Komolyabb incidensek nélkül ért véget a demonstráció

Komolyabb incidensek nélkül ért véget szombat este a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) szervezésében tartott melegfelvonulás Budapesten. Mintegy másfél ezer ember részvételével indult el szombat délután az idei Budapest Pride rendezvény keretében szervezett meleg méltóság menete a Hősök tere torkolatától.

A felvonulást több száz rendőr biztosította. Három kamion mögött sorakoztak fel a megmozdulás résztvevői, akik között több közéleti személyiség és politikus is megjelent. Az Oktogonnál csoportosuló ötszáz ellendemonstráló miatt a teret megkerülve, módosított útvonalon érkeztek az Alkotmány utcába. Az ellentüntetők megpróbálták áttörni a kordonokat, ezért a rendőrök könnygázzal fújtak le több embert.

A lezárt utakon át végigkísérték és folyamatosan szidalmazták a felvonulókat, de a fémkordonokon és a rendőri sorfalon át nem tudtak a felvonulók közé jutni. A Kossuth téren szintén több mint száz ellendemonstráló gyűlt össze, és a felvonuláson résztvevőket bekiabálásokkal gyalázták, a felszólalókat pedig füttyszóval próbálták megzavarni.

A feleket itt szintén fémkordonok és teljes védőfelszerelést viselő rendőrök sorfala választotta el. Stuart Milk, a Harvey Milk Alapítvány vezetője a felvonulás kezdetén tartott beszédében úgy fogalmazott: lehet, hogy megpróbálták megállítani és diszkriminálni őket, de mégis megtartják a Pride-ot. Szavai szerint lehet, hogy megpróbáltak diszkriminatív rendelkezéseket írni az alkotmányba, de mégis itt vannak, hogy elmondják: egyenlőek. Beszéde végén felolvasta Barack Obama közleményét, amelyben az amerikai elnök az ENSZ pénteki, az LMBT-közösség tagjainak alapvető jogaiért kiálló határozatát üdvözölte.

Galéria! Fotók: MTI


Az Amnesty International Európai Irodájának igazgatója emlékeztetett arra, hogy februárban is felszólaltak, amikor a rendőrség nem akarta engedélyezni a Pride útvonalát. Nicolas Beger arra kért minden jelenlevőt, hogy emlékezzenek meg azokról, akik nem tehetik meg, hogy nyíltan vállalják önmagukat. Elszomorítónak nevezte, hogy az új magyar alaptörvényből kimaradt a szexuális orientáció alapú diszkrimináció tilalma és, hogy rendkívül szűk módon határozták meg a házasság fogalmát. A rendezvény végén felszólalók bírálták a nemrégiben elfogadott új alaptörvényt, amely csak az ellenkező neműek közötti házasságot ismeri el, a szervezők álláspontja szerint a házasság intézménye mindenkit megillet. Göncz Kinga szocialista EP-képviselő hangot adott annak a véleményének is, hogy Magyarország hamarosan "újra európai lesz", ahol senkinek sem kell félnie vagy megkülönböztetést elszenvednie.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete továbbra is értelmetlennek és a célkitűzéseit tekintve zavarosnak tartja a homoszexuálisok felvonulását, véleményük szerint a házassághoz két igen kell és két nem. Stágel Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke szombaton az MTI-nek azt mondta, bár a békés gyülekezéshez való alkotmányos alapjog mindenkit megillet, az európai homoszexuális szervezetek évről évre megrendezésre kerülő európai "road-show"-ja számos európai nagyvárosban csak komoly rendőri jelenlét mellett biztosítható.

A BRFK a felvonulás miatt már péntek estétől fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban. A rendőrség térfigyelő kamerákat szerelt az oszlopokra, és szalagokkal zárta le a felvonulás teljes útvonalán a parkolóhelyeket. Az útkereszteződéseknél motoros rendőrök és járőrautók álltak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 77 gépkocsit helyeztek át a rendőrök a lezárt területekről a környező utcákba. A tulajdonosok az elszállított járművükről a 06-1/267-46-73 telefonszámon érdeklődhetnek. Incidensek nélkül zajlott le a melegfelvonulás szombaton Bécsben, Szófiában, illetve Zágrábban is. Bécsben az esős idő ellenére több tízezren vonultak fel.

A szervezők délután százezerre becsülték a résztvevők számát, a rendőrség egyelőre nem közölt adatokat. A bolgár fővárosban csaknem 300-350-en gyűltek össze a menet indulására, jóllehet a szervezők idén 1000 fölötti számú résztvevőre számítottak. Zágrábban mintegy 4 ezerre becsülte az APA osztrák hírügynökség a szombati melegfelvonulás résztvevőinek a számát. A hírügynökség szerint a felvonulást csaknem 1500 rendőr biztosította, hogy megakadályozzák az egy héttel ezelőtti spliti felvonuláson történtek megismétlődését. A horvát tengerparti városban akkor tüntetők támadták meg a menet mintegy 400 résztvevőjét.

Az emberei jogok védelméről és a valós esélyegyenlőségről beszéltek az idei meleg méltóság menet végén felszólaló szónokok a mintegy másfél ezres tömeg előtt szombaton a Parlament előtti Alkotmány utcában, ahová jelentős rendőri biztosítással, ellentüntetők kíséretében érkeztek meg a Hősök terétől. A leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) szervezésében tartott megmozdulás résztvevői valós esélyegyenlőséget, az LMBT-közösség emberi jogainak érvényesülését követelték. A felszólalók bírálták a nemrégiben elfogadott új alaptörvényt, amely csak az ellenkező neműek közötti házasságát ismeri el, és szervezők álláspontja szerint a házasság intézménye mindenkit megillet.

Göncz Kinga EP-képviselő beszédében úgy fogalmazott: azért jó, hogy a melegfelvonulás az Alkotmány utcában ért véget, mert "az új alkotmánnyal még bőven lesz tennivalónk". A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy 2008-ig a melegfelvonulások lebonyolításához nem volt szükség rendőri védelemre. Reményei szerint a mostani helyzet is csak átmeneti, amit szavai szerint a fiatalok változtathatnak majd meg. Magyarország azért csatlakozott Európához, hogy az európai értékeket itthon is lássák - jegyezte meg.

Az Oktogon téri mintegy ötszáz ellendemonstráló miatt a teret kikerülve, módosított útvonalon érkezett a parlament közeli Alkotmány utcába az idei meleg méltóság menete. A felvonulókat folyamatosan szidalmazták az ellentüntetők, akik csak a kordonokkal lezárt és rendőrök sorfalával is biztosított Andrássy út első keresztutcájáig juthattak Az ellentüntetők, azt követően, hogy észrevették, a menet módosított útvonalon halad, megpróbálták áttörni a kordonokat, ezért a rendőrök könnygázzal fújtak le több embert.

Az ellendemonstrálók a lezárt utakon át végigkísérték a felvonulókat, de a fémkordonokon és a rendőri sorfalon át nem tudtak bemenni a felvonulók közé. A Kossuth téren szintén több mint száz ellendemonstráló gyűlt össze. A felvonuláson résztvevőket bekiabálásokkal gyalázták, és füttyszóval próbálták megzavarni a Kossuth tér tér torkolatában felállított színpadon szónoklókat. A melegfelvonulás részvevőit és az ellendemonstrálókat itt szintén fémkordonok és teljes védőfelszerelést viselő rendőrök sorfala választotta el. A beszédek végén a rendezők ismertették, hogy a felvonulás részvevői milyen útvonalon hagyhatják el biztonságban az Alkotmány utcát.


A Budapest Pride

Szivárványszínű zászlókkal és esernyőkkel mintegy másfél ezer ember részvételével elindult az idei Budapest Pride rendezvény keretében szervezett meleg méltóság menete szombaton délután a Hősök tere torkolatából. A résztvevők megtöltik az Andrássy út - Hősök tere - Rippl Rónai utca közötti térséget. A felvonulást több száz rendőr biztosítja. Három kamion mögött sorakoznak fel a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) szervezésében tartott megmozdulás résztvevői, akik között több közéleti személyiség és politikus is megjelent.

Göncz Kinga szerint a kormánynak is vonulnia kellene

Az Alkotmány utcában felszólalt Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő, aki azt mondta, hogy a magyar kormány tagjainak is vonulniuk kellene. Azt is mondta, "jó, hogy az Alkotmány utcába jöttünk, mert sok dolgunk lesz az alkotmánnyal".A menet előtt és két oldalt rendőrök sorfala áll, és a vonulást rendőrautók kísérik a szervizúton. Stuart Milk, a Harvey Milk Alapítvány vezetője beszédében úgy fogalmazott: lehet, hogy megpróbálták megállítani és diszkriminálni őket, de mégis megtartják a Pride-ot. Szavai szerint lehet, hogy megpróbáltak diszkriminatív rendelkezéseket írni az alkotmányba, de mégis itt vannak, hogy elmondják, hogy egyenlőek.

Rohamrendőrök gyűrűjében állnak az idei Budapest Pride rendezvény keretében szervezett meleg méltóság menete ellen tüntetők az Oktogonon. MTI Fotó: Mohai Balázs
Rohamrendőrök gyűrűjében állnak az idei Budapest Pride rendezvény keretében szervezett meleg méltóság menete ellen tüntetők az Oktogonon. MTI Fotó: Mohai Balázs


Hozzátette, lehet, hogy megpróbálták úgy definiálni a házasságot, hogy megtagadják tőlük, hogy ugyanolyan jogokkal szeressenek, mint mások, de ők mégis így fognak tenni. Beszéde végén felolvasta Barack Obama közleményét, amelyben az amerikai elnök az ENSZ pénteki, az LMBT-közösség tagjainak alapvető jogaiért kiálló határozatát üdvözölte.

Az Amnesty International Európai Irodájának igazgatója azt hangsúlyozta, hogy szervezetük Magyarországon is támogatja az LMBT-közösség jogait. Nicolas Beger emlékeztetett arra, hogy februárban is felszólaltak, amikor a rendőrség nem akarta engedélyezni a Pride útvonalát. Arra kért minden jelenlevőt, hogy emlékezzenek meg azokról, akik nem tehetik meg, hogy nyíltan vállalják önmagukat. Mint mondta: Európában még nem sikerült véget vetni a homofóbiának.

Galéria! Fotók: MTI


Elszomorítónak nevezte, hogy az új magyar alaptörvényből kimaradt a szexuális orientáció alapú diszkrimináció tilalma és, hogy rendkívül szűk módon határozták meg a házasság fogalmát. Véleménye szerint a magyar EU-elnökség kudarcot vallott abban a tekintetben, amikor érvényesítenie kellett volna a diszkriminációellenességet. Mint mondta: azért gyűltek szombaton össze, hogy határozott üzenetet küldjenek Európának, keményebb törvényekkel kell fellépni a diszkrimináció ellen.

 Az ellentüntetők miatt módosítják a menet útvonalát

Módosítják a melegfelvonulás útvonalát, hogy kikerüljék az Oktogont, ahol ellendemonstrációt tartanak különböző szervezetek - mondták az MTI tudósítójának a felvonulás szervezői azt hangsúlyozva, erre a menet résztvevőinek biztonsága miatt van szükség.

Az Andrássy út Hősök tere felőli végéből indult mintegy másfél ezer fős menet a tervek szerint az Oktogonon át Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül érkezne az Alkotmány utcába, hogy tiltakozását fejezze ki a nemrégiben elfogadott új alaptörvény ellen. A felvonulás szervezőinek közlése szerint az Oktogonnál zajló ellendemonstráció miatt a Csengeri utcánál elhaladva elkerülik a teret, és majd az Operánál térnek vissza az Andrássy útra. Az Andrássy út valamennyi utcáját a rendőrök fémkordonokkal zárták le,

és előttük teljes védőfelszerelést viselő rendőrök állnak sorfalat. Az Oktogon téren mintegy 500 ember gyűlt össze, nagyon sok a kopaszra borotvált, katonai gyakorlóruhát viselő fiatal. A tömegből melegeket szidalmazó bekiabálásokat lehet hallani. Több rendőrcsapatot van a helyszínen, tagjai teljes védőfelszerelésben, és több kutyás rendőr is megjelent. Az Aradi utca Teréz körúton vonult el a tömeg az ellentüntetők mellett, a tüntetők közül kisebb csoportok füttyszóval és bekiabálásokkal fogadták a demonstrálókat. A menet a Jókai térnél kanyarodott vissza az előre tervezett útvonalra, az Andrássy útra. Az Andrássy úton az éttermek és kávézók teraszairól többen mosolyogva integetnek a felvonulóknak.

Olvasóink írták

143 hozzászólás
 • 143. háté 2011. június 20. 17:42
  „70 millió forintunkba került a fartúrók utcai vonaglása

  Stágel Bence (KDNP) ma azt kérdezte a Parlamentben, hogy mennyiért biztosította a rendőrség szombaton a "meleg méltóság menetét". Stágel elítéli az erőszakot és az agresszív tiltakozást, de szerinte látni kell, hogy csak kordonokkal és térfigyelő kamerákkal biztosítható a főleg külföldiek által látogatott felvonulás.
  Kontrát Károly belügyi államtitkár azt mondta, hogy 70 millió forintért biztosították rendezvényt - ebben az üzemanyagtól a műszerek költségéig minden benne van. Stágel Bence szerint meg kellene fontolni, hogy a szervezők is hozzájáruljanak a költségekhez, ne csak az adófizetők.
  (Origó nyomán)

  132-es mit jajgatsz? - hát én tehetek róla, ha közéjük tartozol?
  - látom töröltettél is.”
 • 142. zeta62 2011. június 20. 01:03
  „135. pancser 2011.06.19. 19:23

  Azzal tennétek a legeslegjobbat az élhető Magyarországért, ha a pártoltaitokkal együtt összeköltöznétek egy elkerített területre, és addig ki sem jönnétek, míg ott tettekkel nem bizonyítanátok, hogy is kell békében élni egymással a jordán-homo-barna féléknek!
  Ha sikerül egy élhető modellt felmutatnotok, esküszöm, én leszek az első, aki pártolni fogom!”
 • 141. elemér 2011. június 20. 00:39
  „Melegek is a szabad megnyilvánulást és kifejezést keresik.
  http://snipurl.com/24xiqy”
 • 140. Túrabakancs 2011. június 19. 23:05
  „Yoav-Ben-Meir! /121/
  "és hogy jönnek ide a zsidók,"...
  Nem tudom, de jó gyorsan! :)
  Egyébként ők a nagy támogatók /szervezők/ sokszor ilyen
  rendezvényeken, tehát azt hiszem itt a válasz a kérdésedre.
  Hogy miért? Ezt neked kell jobban tudni.”
 • 139. RickCartman 2011. június 19. 20:48
  „A Rendőrség szintén tanúbizonyságát adta igazságértelmezésének. Néhány, a melegfelvonuláson részt vevő osztrákot szélsőségesek lefújtak gázspray-vel, amiért a rendvédelmi szerv a sértettekkel szemben eljárást indított.

  A logikai levezetés rém egyszerű: ha egy politikai csoport több tagja aznap agresszívan viselkedett, rendőrökkel szemben is, illetve e csoport néhány tagja fegyvert (gázspray-t) hordott, sőt használt külföldi látogatókkal szemben - akik egy egész nap békésen viselkedő csoport tagjai voltak -, logikus, hogy a fegyverhasználókat megtámadták a fegyverrel nem rendelkezők, akik a saját fegyver-nem-használatuk miatt megsérültek. A konklúziót itt nem írom ki.”
 • 138. Túrabakancs 2011. június 19. 20:45
  „Legalább az urulógusoknak mindig lesz egy kis munkájuk,
  csak hogy a pozitív oldalát is nézzük a dolgoknak. :)”
 • 137. Beex 2011. június 19. 20:35
  „135. pancser 2011.06.19. 19:23
  akkor javaslom költöztessünk be hozzátok 1-2 homot, meg pedofilt is!

  Végülis mindegyik betegség :)”
 • 136. WTF 2011. június 19. 20:26
  „Amíg a saját lyukam biztonságban érzem, addig semmi bajom a homokosokkal!”
 • 135. pancser 2011. június 19. 19:23
  „zeta62! Csak azt szeretném, ha ebben az országban minden állampolgár jól érezné magát, ti az ellenkezőjét akarjátok, megutáltatni a magyart!”
 • 134. knifemaster 2011. június 19. 18:58
  „127. gjozsi88 2011.06.19. 13:15

  Jó lenne nem összekeverni a jogaikért harcolást azzal,mikor belemászik a képembe.
  Mond a ez a melegfelvonulás,milyen jogaikat is érvényesíti?A szabad gyülekezés jogán kívül.
  A jogokért lehet harcolni,a megfelelő fórumokon,de nem sz@ros kloákavillogatással a főúton.
  Az Oroszoknál meg nemrégiben elverték őket mint a lovat.”
 • 133. zeta62 2011. június 19. 18:26
  „Háté!

  Miniroberta/pancser érintett, ne vedd zokon a kifakadását! Ugyanilyen elánnal védte roberta faj-elvtársát is. :)
  Minő véletlen, még jordán pozitív is! :D”
 • 132. pancser 2011. június 19. 17:00
  „moderálva”
 • 131. Yoav-Ben-Meir 2011. június 19. 15:43
  „124-es/Sagittarius!
  a Torah azon belul is a Sanhedrin Gadol,Vilagosan leir mindent az egynemuek testi kapcsolataval szemben!!
  azt UTALATOS-nak,es FOBENJARO BUN-nek belyegzi meg,amiert ugyanaz a Buntetes jart regen mint a Hazassagtoresert,; MEGKOVEZES!!!
  -"az egynemuek testi kapcsolata az UR elott Utalatos cselekedet es eppenezert Megbocsajthatatlan Bun...´"-
  -irja a szoveg!!”
 • 130. elemér 2011. június 19. 15:17
  „Amerikában ezt is kihasznállják a választásokon. Bush sikerét ennek köszönhette. Azt fujták rádión a latinoknak hogy ha az ellenfél nyer, akkor szentesittik a buziházasságot. Ez elösször eredményes volt és sikerült is neki. A buziházasság és az abortusz elleni harc, meg a hazafiasság amit magukévá tesznek. O.V. is ezt az utvonalat követi, meg a komcsik elleni harcot. Közben a fidesz-ben elég szépen vannak volt komcsik.”
 • 129. háté 2011. június 19. 14:05
  „Ellehet gondolkodni, a magyar az emberiség dolgozik,-küzd,-harcol, hogy az élet az emberiség fennmaradjon, ezek meg élősködnek.
  Kiváltságosok, eltartottak: - b@zik, zs...., kr@olok, b@ntuk.
  Láttam olyan képet ahol kb. tízéves gyermek(lány) látható a buzik.... között, remélem a gyermek védők határozottak lesznek és elveszik <moderálva...>”
 • 128. Lone_wolf.. 2011. június 19. 13:25
  „Csak jelképes biztosítást kellene adni és nem nagyon sietni a fellépő rendbontás felszámolásával.Ez elvenné a kedvét <moderálva>”
 • 127. gjozsi88 2011. június 19. 13:15
  „Ők addig fogják az utcán magukat mutogatni, mig ekkora ellenállást találnak......!
  Ettől még ők olyanok, amilyenek!
  Nem fognak változni!
  Majd ha természetes lesz, hogy ők is vannak ,léteznek.....mert vannak, akkor nem lesz szükségük jogaikért történő harcra!”
 • 126. jirzi 2011. június 19. 13:06
  „Milyen aranyos kis bébik vonultak föl .Annyira jó nézni ahogy szeretik egymást.Hát ha még én is beszálok:)”
 • 125. fl 2011. június 19. 11:45
  „Megértem, hogy vannak b u z i k, de azt sosem fogom megérteni, hogy miért kell ezt reklámozni, miért kell ilyen felvonulásokat rendezni. Jobb lenne, ha ezek a beteg emberek a szexuális abberációjukat otthon, a négy fal között tartanák. Hányingerem van ezektől a felvonulásoktól.
  Gondolom nem vagyok ezzel egyedül.”
 • 124. Sagittarius 2011. június 19. 11:23
  „121. Yoav-Ben-Meir 2011.06.19. 09:44

  Tudod, hogy szinte egyetlen kérdésben sem, de a .uzikérdésben egyetértek veled! Azt is tudod, hogy az itt kommentelők közül sokan ugyan így vélekednek. Azt hogy a zsidők, és a melegek közt az átlagosnál nagyobb kapcsolati összefüggés fedezhető fel viszont tényállás, és nem mi alakítottuk így, sőt nem is mi szorgalmazzuk azt. Gondolom, Te sem! Ahogy én sem veszem magamra, ha lenyilasoznak (akár a nickem, akár Magyarságom miatt) jelen esetben neked sem szerencsés a származásod miatt magadra venni a jelzőket. Ha ezt teszed, éppen saját magad, saját magadat diszkriminálod. Ne tedd!”
143 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumok éjszakája - Több ezren a székesfehérvári programokon

Több ezren vettek részt a 14 szervezet és kulturális intézmény összefogásával megrendezett Múzeumok… Tovább olvasom