Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Meleg és büszke: 43 előállítás

Hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és garázdaság miatt indul eljárás. Két rendőr megsérült.

Melegfelvonulás - éjfélig 43 embert állítottak elő a rendőrök

Szombat éjfélig 43 embert állítottak elő a rendőrök a melegfelvonulással kapcsolatban, ellenük hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és garázdaság miatt indul eljárás; két rendőr könnyebben megsérült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya az MTI-vel.

A meleg méltóság menete miatt, a budapesti rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzés és a vonulásos rendezvény biztosítási feladatat ellátása során összesen 43 embert állítottak elő a szombat éjfélig összesített adatok szerint.

A BRFK közlése szerint az Andrássy úton vonulókat nem érte támadás, azonban a Deák tér, Városháza park és az Astoria közelében több esetben „ellenséges érzelmű tömeg gyülekezett, amely intenzíven támadta a rendőröket", különféle tárgyakkal dobálták őket, ezért több személyt előállítottak hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és garázdaság miatt. A délután folyamán két rendőr könnyebben megsérült.
Az Astóriánál 3-4 ismeretlen bántalmazott egy fiatal nőt, aki a meleg méltóság menetéről tartott hazafelé, ezért a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást, és megkezdték a tanúk kihallgatását, a körülmények tisztázását.

A tájékoztatás szerint este hat órára helyreállt a forgalom a fővárosban, a rendőrség a meleg méltóság menete elhaladtával folyamatosan adta vissza az addig lezárt területeket a járműveknek és a gyalogosoknak.
A Blaha Lujza téren, ahol a szombat délutáni meleg méltóság menetét követő késő esti rendezvényt tartják a Corvin tetőn, mintegy 60 ember gyűlt össze kora este, többségük késő éjjelig maradt. A téren lévő bevásárlóközpont előtti parkolóban legalább ötven, teljes védőfelszerelést viselő rendőr állt sorfalat a szórakozóhelyhez vezető bekötőúton, a tér teljes területén igazoltatások folytak. A tér közelében több mikrobusszal és csapatszállító teherautókkal várakoztak a rohamrendőrök.

Az MTI tudósítója azt látta, hogy éjjel egy óra után is mintegy tucatnyi fekete ruhás, kopaszra borotvált fiatal várakozott a Blaha Lujza téren, és szidalmazta a Corvin tetőre érkezőket. A rendőrök egyenként igazoltatták a csoportosulókat, több embert előállítottak.

A téren összegyűlt emberek újságíróknak azt mondták: arra várnak, hogy vége legyen a Corvin tetőn zajló rendezvények, és a résztvevők hazafelé induljanak.

A szórakozóhelyen zajló rendezvényen mintegy másfél száz ember vesz részt.

Szombat - 32 embert állítottak elő

Szombat kora estig 32 embert állítottak elő a rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tafferner Éva az MTI-vel.

A meleg méltóság menete kezdete előtt, a budapesti rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzés nyomán két embert állítottak elő a rendőrök; egyiküknél közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, vadászcsúzlit találtak, a másik személy pedig eltűnés miatt körözés hatálya alatt állt.

A felvonulás előtt az Anker köznél egy húszfős csoport szóváltásba keveredett egy angol állampolgárral, akit meg is ütöttek, a rendőrök megfékezték a verekedést és három embert innen is előállítottak.Egy embert azért állítottak elő, mert 8 centiméternél hosszabb pengehosszúságú kést tartott magánál. Egy férfit garázdaság miatt, egyet pedig azért állítottak elő, mert ellenszegült a rendőri intézkedésnek, a rendőri felszólításnak nem tett eleget. Két további férfit igazoltatás végett állítottak elő a rendőrök.

Továbbá egy embert azért állítottak elő, mert bejelentést tett a BRFK központi ügyletére, hogy bombát helyezett el a Hősök tere - Andrássy út vonalán. Őt a kerületi járőrök a telefonfülkénél fogták el.
A Városháza parkban a tömeg ellenséges fellépése kapcsán több embert is előállítottak.

A rendbontók kövekkel dobáltak meg egy parkoló rendőrautót a Rákóczi úton, a rendőrség üldözőbe vette az elkövetőket és 11 embert előállított.

ÖSSZEFOGLALÓ - Különösebb rendbontás nélkül ért véget a meleg méltóság menete

Hatalmas rendőri biztosítás mellett vonult fel a meleg méltóság menete szombaton délután a fővárosban; a rendezvény után az ellentüntetők rátámadtak a rendőrökre a Városház parknál.

Rendzavarások a Rákóczi úton

Megvertek egy fiatal nőt szombaton késő délután az Astoria téren lévő villamosmegállóban; az áldozat a nem sokkal korábban véget ért melegfelvonulás pólóját viselte - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A támadók - két-három férfi - a Kossuth Lajos utcai árkádok alól bukkant elő, átrohant a villamosmegállóban álló nőhöz, és szó nélkül ütlegelni kezdték. Az ütésektől a szemüveges nő a földre esett, bántalmazói ekkor bele is rúgtak. A megtámadott nő a fején és karján sérült meg.
Nem sokkal korábban kővel dobáltak meg a rendzavarók egy rendőrautót a Rákóczi út és a Kazinczy utca sarkán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az esetről kiadott közleményében azt írta, a rendőrautó a Rákóczi úton parkolt, amikor az Astoria felől érkező csoport tagjai megrongáltak, ablakát betörték.
A rendőrök üldözőbe vették az elkövetőket, és az akció osztály munkatársai segítségével összesesen 11 embert fogtak el és állítottak elő - olvasható a BRFK közleményében.

A rendbontók az MTI információi szerint ugyancsak megrongáltak egy civil autót a Gyulai Pál utcában.
A mintegy másfél ezer ember nem sokkal délután 3 óra előtt indult el a Hősök teréről a fémkordonokkal teljesen lezárt Andrássy úton, rohamrendőrök gyűrűjében az Erzsébet térre. A menet élén egy majd hatvanméteres szivárványszínű zászlót vittek, a menet felett rendőrségi helikopter körözött.

A felvonuláson több ismert politikus és közéleti személyiség is megjelent, mint például Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és felesége, Eörsi Mátyás (SZDSZ) országgyűlési képviselő, Bauer Tamás volt szabaddemokrata képviselő, Kende Péter író és Léderer András, az SZDSZ Új Generációjának volt elnöke. A menetben képviseltette magát az Amnesty International, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, a Demokratikus Charta, illetve több jogvédő és civil szervezet. Néhány ellentüntető szidalmazta Gyurcsány Ferencet, aki az újságírók kérdéseire mindössze annyit mondott, hogy az emberi jogok melletti kiállás valamennyi állampolgár kötelessége.

A kis földalatti teljes vonalát lezárták a felvonulás idejére, és jelentős forgalomkorlátozások voltak az V., VI. és a VII. kerületben. Az Andrássy útba futó mellékutcákban civil ruhás rendőrök és teljes védőfelszerelést viselő rohamrendőrök igazoltattak.

A menetet többször próbálták megzavarni, de a támadók mindig a rendőrökbe ütköztek.

A rendzavarók párhuzamosan haladtak a meleg méltóság menetével a Deák tér felé és folyamatosan gyalázták a felvonulókat. A Teréz körút és az Aradi utca találkozásánál mintegy 250-300 rendzavaró ledöntötte felvonulás biztosítására felállított kordont, de a rendőrök gyorsan újraállították az ideiglenes fémkerítést.

A felvonulók délután négy óra előtt érkeztek meg az Erzsébet térre, a Bazilika tövénél a kordon túloldalán 100 fős tömeg fütyült és gyalázta a menetben haladókat. A résztvevők szervezett formában tudták elhagyni az Erzsébet teret: csak a melegfelvonulás résztvevőit engedték le a Deák téri metróállomásra, ahonnan külön metrószerelvények szállították el őket, egy ideig a menetrend szerint közlekedő metrószerelvények nem állnak meg a Deák téren.

A Városháza parknál mintegy 500 rendzavaró gyűlt össze és rátámadtak a rendőrökre, amikor a rendőrök egyike, egy rendőrnő elesett. A rendőrök gumibotokkal, könnygázzal szálltak szembe a támadókkal, majd az Astoria irányába kezdték kiszorítani a tömeget a Károly körúton. A rendzavarók köveket és üvegeket dobáltak, többen sállal takarták el arcukat és sok volt köztük a kopaszra nyírt fiatal.

Délután fél öt körül a rendőrök ismét megpróbálták a Deák tér közeléből kiszorítani azokat a rendzavarókat, akik a Károly körút mellékutcáiból szivárogtak vissza a térre. A rendőrök sorfallal szorították az Astoria irányába a mintegy 300-400 fős tömeget. A rendzavarók közül a rendőrség két embert kiemelt, a tömegből csúzlival lőtték, kövekkel és sörösüvegekkel dobálták a rendőröket.

A Deák tér és a Bárczy István utca találkozásánál felsorakozott rendőrsorfal előtt alig egy méterrel a szombat esti Magyarország-Svédország labdarúgó mérkőzésre érkezett, kék-sárga mezt és sálat viselő svéd szurkolók kis csoportja békésen sörözött. A környéken nagyon sok svéd szurkolót lehetett látni, akik vélhetően városnézés közben találkoztak össze a meleg méltóság menetével és a felvonulókat biztosító rendőrökkel.

A rendőrség nem sokkal délután 5 óra előtt elbontotta a kordont a Deák tér és a Károly körút találkozásánál, ahol hamarosan megindulhatott a forgalom. Ezzel egy időben a rendőrök buszra szállnak és elhagyták a Deák teret, mindössze tucatnyi rohamrendőr maradt a Városháza park és a Deák tér környékén.

A felvonulás előtt az Anker köznél egy húszfős csoport szóváltásba keveredett egy angol állampolgárral, akit meg is ütöttek, a rendőrök azonban megfékezték a verekedést és három embert előállítottak. A felvonulást követően Kossuth Lajos utca és a Semmelweis utca sarkáról vittek el a rendőrök két rendzavarót, a mentők pedig egy harmadik embert. A főváros területén elrendelt fokozott ellenőrzés során két embert állított elő a rendőrség; egyikük mert közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, vadászcsúzlit tartott magánál, a másik személy pedig eltűnés miatt körözés hatálya alatt állt.

Előzmények - A rendőrség elbontotta a kordont

A rendőrség elbontotta a kordont a Deák tér és a Károly körút találkozásánál, hamarosan megindulhat a forgalom - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

A rendőrség teherautókra rakta és elszállította a térről a fémkordonokat, nem sokkal délután 5 óra előtt.

A rendőrség is levonul a Deák térről, a rendőrök buszra szállnak és elhagyják a helyszínt, mindössze tucatnyi rohamrendőr maradt a Városháza park és a Deák tér környékén.

A Deák téri metróállomást is megnyitották.

Két rendzavarót a rendőrök, egyet a mentők vittek el a Kossuth Lajos utcából

A meleg méltóság menetének megzavarására összegyűlt mintegy 300-400 fős tömeget korábban a Városháza parkból szorította ki a rohamrendőrök sorfala az Astoria irányába.

Ismét kiszorítás

Ismét megpróbálják a Deák tér közeléből kiszorítani a rendőrök azokat a rendzavarókat, akik a Károly körút mellékutcáiból szivárogtak vissza a térre - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A rendőrök sorfallal szorítják a Károly körúton az Astoria irányába a mintegy 300-400 fős tömeget.

A rendzavarók közül a rendőrség két embert kiemelt, a tömegből csúzlival lövik, sörösüvegekkel dobálják a rendőröket.

Megérkeztek a felvonulók az Erzsébet térre

Megérkeztek a melegfelvonulás résztvevői a fővárosi Erzsébet térre szombaton, nem sokkal délután négy óra előtt. A mintegy másfél ezer résztvevő egy színes léggömbökkel és szalagokkal feldíszített kamionról áradó zenére vonult végig az Andrássy úton, a menetben közéleti szereplők is részt vettek.

A felvonulás útvonalát mindkét oldalon kordonokkal zárta le a rendőrség, így ellentüntetők gyakorlatilag nem férkőzhettek a vonulók közelébe.
A Bazilika tövénél a kordon túloldalán 100 fős tömeg várta a felvonulókat, fütyültek és gyalázták a menetben haladókat. A felvonulók integetnek a bérházak lakóinak.

A melegfelvonulás során az MTI tudósítói semmilyen atrocitást nem tapasztaltak.

A rendzavarók a Teréz körút és Aradi utca kereszteződésében ledöntötték a kordont, de a rendőrök gyorsan újraállították az ideiglenes fémkerítést. A Károly körúton, a Városháza parknál volt egy kisebb összecsapás a rendőrök és a melegfelvonulást megzavarni próbálók között.

A felvonulás résztvevői szervezett formában tudják elhagyni az Erzsébet teret: megnyitják nekik a Deák téri metróállomást. A metró aluljárójában a rendőrök teljes védőfelszerelésben és kutyákkal vigyázzák a távozók biztonságát.

A BKV fődiszpécsere elmondta az MTI-nek, hogy a melegfelvonulás résztvevőit engedik le a Deák téri metróállomásra, ahonnan külön metrószerelvények szállítják el őket. A menetrend szerint közlekedő metrószerelvények nem állnak meg a Deák téren.

A 47-es és a 49-es villamosok csak a Szabadság hídig közlekednek.

A helyszín elhagyására szólították fel a rendőrök a Városház parkban összegyűlt rendzavarókat

A helyszín elhagyására szólították fel a rendőrök azt a 250-300 embert, aki a Károly körúton, a Városháza parkban gyűlt össze, hogy megzavarja a meleg méltóság menetét - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A rendzavarók között többen sállal takarták el arcukat. Sok köztük a kopaszra nyírt fiatal.

A helyszínen 600-700 rendőr tartózkodik, akik gázálarcot és sisakot viselnek.

Nem sokkal korábban a rendzavarók egy csoportja rátámadt az egyik rendőrre. A támadókat a többi rendőr gumibotokkal és könnygázzal oszlatta szét.

A Károly körúton a rendzavarók rátámadtak a rendőrökre

Rátámadtak a rendőrökre a meleg méltóság menetét megzavarni próbálók a Károly körúton, a Városház parknál - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A parkban mintegy 500 rendzavaró gyűlt össze, s amikor a velük szemben álló rohamrendőrök egyike elesett, a tömegből többen rátámadtak a földre került emberre. A rendőrök gumibotokkal, könnygázzal szálltak szembe a támadókkal, majd az Astoria irányába kezdték kiszorítani a tömeget.

A rendzavarók kövekkel és üvegekkel dobálják a rendőröket.

Eddig két embert állítottak elő a fokozott ellenőrzés során

A főváros területén elrendelt fokozott ellenőrzés során eddig két embert állított elő a rendőrség.

Az egyik embert azért állították elő, mert közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, vadászcsúzlit tartott magánál, a másik személy pedig eltűnés miatt körözés hatálya alatt állt.

A rendőrség közölte azt is, hogy nem sokkal 14 óra előtt egy 20 fős csoport gyülekezett az Anker köznél, ahol szóváltásba keveredtek egy angol állampolgárral, majd megütötték.

A rendőrök megfékezték a verekedést, mentőt hívtak a sértetthez, és előállítottak három személyt, akik részt vettek a bántalmazásban.

A Teréz körútnál rendzavarók ledöntötték a kordont

A Teréz körút és az Aradi utca találkozásánál mintegy 250-300 rendzavaró ledöntötte a budapesti melegfelvonulás biztosítására felállított kordont, de a rendőrök gyorsan újraállították az ideiglenes fémkerítést - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A menetet megzavarni próbálók sörösdobozokkal, kóláspalackokkal dobálták meg és szidalmazták a rendőröket. A Teréz körút másik oldalán mintegy hatvan ellentüntetővel néztek szembe a rohamrendőrök.
A rendzavarók párhuzamosan haladnak a meleg méltóság menetével a Deák tér felé és folyamatosan gyalázzák a felvonulókat.

Ellentüntetők a Nagykörúton

Az index beszámolója szerint az Oktogonnál megtorpant a melegfelvonulás. A portál felvonuló tudósítójának jelentése szerint a körúton az Aradi utcánál száz-százötven ellentüntető gyűlt össze. A tömegben Kerényi György és egyéb Kossuth téri figurák is feltüntek. Az ellentüntetők előtt és mögött is kordon van, rengeteg rendőr biztosítja a környéket.

Gyurcsány Ferenc a menetben

A Heti Válasz beszámolója szerint Gyurcsány Ferenc és felesége is részt vesz az Andrássy úti menetben. Az ellentüntetők trágár szavakat és síkosító termékek nevét kiabálták a volt kormányfő, Dobrev Klára, és az őket kísérő négy testőr felé. Gyurcsány egy mondatot ismételget az őt kérdező sajtómunkásoknak: „Az emberi jogok melletti kiállás valamennyi állampolgár kötelessége.".

Az index.hu információi szerint az Anker köznél már kiszorították az ellentüntetőket

Megkezdték az ellentüntetők kiszorítását a rendőrök a Deák térnél. Az Index tudósítójának jelentése szerint az Anker köznél összegyűlt nyolcvan-száz ellentüntetőt már elzavarták. Délebbre tolták a kordonokat is, most már a Deák téri református templom és a Király utca vonalánál tart a lezárás. A melegfelvonulás már az Oktogonnál tart, a tömeggel vonuló tudósítónk szerint a környék kihalt, nincs nyoma semmiféle veszélyforrásnak.

Elindult a melegek menete

A fémkordonokkal teljesen lezárt Andrássy úton rohamrendőrök gyűrűjében mennek a felvonulók. A menet élén egy majd hatvanméteres szivárványszínű zászlót visznek, ezt követi egy kamion, amelyről zene szól, a kamion mögött sorakoztak fel a zászlókkal, transzparensekkel a felvonulók. A menet felett rendőrségi helikopter köröz.

AZ IKSZ tiltakozik

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tiltakozik a Meleg Méltóság Menet megrendezése ellen - mondta Kállay Katalin, az IKSZ szervezője a tömörülés szombati fővárosi sajtótájékoztatóján. Kiemelte: a felvonulás biztosítása rengeteg anyagi eszközt emészt fel, korlátozza a forgalmat és megbotránkoztatja az embereket. "Jól látható, hogy a kormányzat évek óta nyomást gyakorol a budapesti rendőrségre, hogy engedélyezzék a menetet" - mondta Kállay Katalin.

A felvonuláson több ismert politikus és közéleti személyiség is látható. Megjelent Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és felesége, Eörsi Mátyás (SZDSZ) országgyűlési képviselő, Bauer Tamás volt szabaddemokrata képviselő, Kende Péter író és Léderer András, az SZDSZ Új Generációjának volt elnöke. A menetben képviselteti magát az Amnesty International, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, a Demokratikus Charta, illetve több jogvédő és civil szervezet.

Már állnak a kordonok a vonulás útvonalán

A Kodály-köröndnél jelentős rendőri egység áll, tucatnyi mikrobusszal és több járőrautóval várakoznak a rendőrök.

Már szombaton kora reggel felállította a rendőrség a fővárosi Andrássy út mindkét oldalán és annak bekötőútjain a fémkordonokat, amellyel biztosítják a délutáni melegfelvonulást; a városban fokozott a rendőri jelenlét.

Az MTI tudósítója délelőtt 10 óra előtt azt látta, hogy az Andrássy út mindkét oldalán, a szervizút melletti járdáknál állították fel a kordonokat, a bekötőutak kereszteződésénél szintén kordonok állnak, de a mellékutcákban még engedték a forgalmat.

A Kodály-köröndnél jelentős rendőri egység áll, tucatnyi mikrobusszal és több járőrautóval várakoznak a rendőrök. A Keleti pályaudvar közelében, a Fiumei út elején legalább 15 rendőrségi mikrobusz és több járőrautó áll, a Városháza parkban és az Erzsébet tér környékén legalább 60, teljes védőfelszerelést viselő rendőr várakozik mikrobuszokban, rendőrautókban, illetve a tereken.

Lendvai: a baloldal kiáll a méltóságteljes élethez való jogért

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a Magyar Helsinki Bizottságnak címzett levelében biztosította a szervezetet arról: "a baloldal kiáll minden polgártársunk jogáért a félelemmentes, méltóságteljes élethez". Lendvai Ildikó levelét - amelyet megküldött a meleg méltóság menetét szervező Szivárvány Misszió Alapítványnak is - szombaton hozta nyilvánosságra az MSZP.

A párt elnöke annak kapcsán írta meg levelét, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nyílt levélben hívta fel Sólyom László köztársasági elnököt és a parlamenti pártok vezetőit, ítéljék el a meleg méltóság menet elleni "megfélemlítő kezdeményezéseket".

"Meggyőződésünk változatlan" - szögezte le az MSZP elnöke, aki levelében hangsúlyozta: legyen szó bármilyen kisebbségről, bármilyen közösségről, "a baloldal tudja, mi az erkölcsi kötelessége és teszi is azt". Mint írta, az MSZP "abban hisz, hogy a modern és szabad Európában, a modern és szabad európai Magyarországon mindenkinek joga van ahhoz, hogy az lehessen, aki lenni akar: úgy és azzal keresse a boldogulását és a boldogságát, ahogy és akivel neki a szíve szerint való".

"Egy szabad országban a polgárok szabadságát csak a másik polgár joga és szabadsága korlátozhatja: tévhitek, kirekesztő szándékok, politikai hátsó szándékok nem" - szögezte le.

Megjegyezte: bízik abban, hogy az idei felvonulás résztvevőit nem fenyegeti majd semmilyen veszély, "a gyűlölet szavai és tettei ezúttal elmaradnak". A pártelnök bízik "a józan észben" és a rendőrségben, amely egyértelművé tette, hogy minden jogszerű eszközzel kész megvédeni a jogaikat gyakorlókat.

Lendvai Ildikó tájékoztatásul a rendezvényt szervező Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumi elnökének, Steigler Sándornak is megküldte a Magyar Helsinki Bizottsághoz írt levelét. Ebben a levélben úgy fogalmazott: "Ma nem önök vizsgáznak. Ma Magyarország vizsgázik. Vizsgázik jogtiszteletből, demokráciából, egymás iránti tiszteletből, emberségből".


Meleg és büszke: Délután indul a menet

A meleg méltóság menete zárja szombat délután az egyhetes Budapest Pride rendezvénysorozatot; a felvonulást a rendőrség biztosítja.

A leszbikusokból, melegekből, biszexuálisokból, transzneműekből és szimpatizánsaikból álló menet kora délután indul a Hősök teréről. A résztvevők végigvonulnak az Andrássy úton egészen az Erzsébet térig.

Az idei felvonulásra a tavalyinál több embert várnak; több európai "testvérszervezet" jelezte, hogy szeretnének részt venni a rendezvényen, így összesen 1.500-2.000 résztvevőre számítanak.

A meleg méltóság menete miatt ma 11 órától éjfélig lezárják az Erzsébet teret és a környező utcákat, a Bajcsy-Zsilinszky utca egy részét, az Andrássy utat és a vele párhuzamos Révay utcát, a Paulay Ede utcát, az Aradi utcát és a Délibáb utcát. Itt a keresztutcákat is lezárják az Andrássy úttól számított első kereszteződésig. Lezárják az Opera környékét, az Oktogont, a Kodály köröndöt, a Hősök terét és a Felvonulási teret is.

Olvasóink írták

220 hozzászólás
 • 220. load 2009. szeptember 08. 22:14
  „219. Sagittarius
  Hagyd a lélekbúvárkodást, az neked nem áll jól!
  Inkább induljunk el a formális logika alapján!
  Te összehasonlítod a meleg felvonulást a gárda vonulásokkal és a Jobbik rendezvényeivel.
  De összehasonlítani csak azonos tulajdonságokat és azonos kategóriájú dolgokat lehet.
  A vadászrepülőt például nem lehet összehasonlítani a vadászkutyával, mert nem azonos a funkciójuk.
  A Jobbik egy szervezett, bejegyzett párt, a Magyar Gárda a párt félkatonai szervezete. Tagokkal, tagdíjakkal, egyenruhával, programokkal.
  A meleg felvonulás meg egy spontán esemény. Olyan mint a majális, vagy a szüreti bál.
  Sajnos nem értettél meg.
  Én pont azt mondtam, hogy egy párt és egy esemény nem hasonlítható össze.
  Te ezt mégis megtetted.
  A lelked rajta.”
 • 219. Sagittarius 2009. szeptember 08. 21:57
  „218. load
  Ahogy ez már tőled megszokott, ismét csúsztatsz! Tudod, hogy ilyent nem mondtam, ezért is tettél kérdőjelet a mondatod végére. A kérdésedre adandó válaszomat viszont már nem vártad meg, inkább a következő mondatoddal megerősíted, nyomatékosítod, nekem tulajdonítod saját elméd torz felismerését. (nem vagy Te véletlenűl újságíró?)
  Láttál Te valaha is Gárdistákat, Jobbikosokat óvó-védő rohamrendőröket? Láttál Te már valagukat tekergető, pávatollas undorító giccshalmazba öltözött Gárdistákat?? Láttál Te már olyant, mikor a melegeket igazoltatja, és beviszi a rendőrség, nyilvánosan elkövetett közszemérem sértésért???
  Még is hol találsz Te a két oldal között közös vonásokat, vagy egyazon hangon pengő húrokat??
  Ember....
  Annak viszont örülök, hogy jó napot szereztem neked, még ha ezt gúnyolódásnak is szántad.”
 • 218. load 2009. szeptember 08. 15:51
  „214. Sagittarius
  A Gárda, a Jobbik és a melegfelvonulás egy kategória?!?
  Ez nagyon jó felismerés.
  El sem hiszed, hogy milyen jó napot szereztél nekem.”
 • 217. a.h.a. 2009. szeptember 08. 12:02
  „Sagittarius
  Na igen. Erre a buzik se igen nyomják a választ! Meg a buzimajmolók se.”
 • 216. lótusz 2009. szeptember 08. 10:47
  „sagittarius igazad van. pont ez a baj, amit egyeseknek lehet másoknak nem. hol itt a demokrácia.ráadásul a gárda jó célokért tüntet a melegek meg rossz utat mutatnak. kívánom az összes melegpártinak hogy kisfia úgy menjen az oviból hogy pistikébe szerelmes.”
 • 215. lótusz 2009. szeptember 08. 10:44
  „nahát. ez amit te mondasz csak a megtévesztő sajtó. de a másik szempont a valóság.majd ha cigánylakta településen élnél cigánybűnözők közt. ( aki nem az ne vegye magára) pl drávakeresztúr stb akkor kiabálnál a jobbik után. mert őket ez a kormány nem védi akik ott élnek. sőt védik a bűnözőket. de ha a magyar nem a járdán megy 40000 ft a bünti. amúgy tök mindegy szdsz mszp bűnözői közül már sok lebukott a többi eztán fog. ezért próbálják a jobbik ellen hangolni a népet de egyre nehezebb nekik.a jobbik még csak jót tett nem úgy mint a többi.”
 • 214. Sagittarius 2009. szeptember 07. 22:14
  „"Kedves homokos" fórumozók, és velük 1 tűznél melegedők. Elképesztő, mit össze nem bírtok hordani a felvonulás, valamint a "meleg" életvitel társadalomra erőltetése érdekében. Ti elvárjátok a "normálisaktól" hogy tízezrek nézzék, mosolyogva tapsoljanak, és maximálisan tolerálják a dolgaitokat. Mondjátok, Ti miért nem toleráljátok, és tapsoltok mosolyogva a Gárda, vagy a jobbik felvonulásának??????? Úgy tudom, ahogyan Ti sem bántottatok még senkit, úgy ők sem, és nem okoztak senkiben maradó károsodást! Ti miért nem vagytok toleránsak a más elvű, érzelmű honfitársaitokkal szemben??? Miért szítjátok a gyűlöletet??? Miért próbáltok ellenük hangolni mindenkit?? No, ez az amiért szégyenkezhettek, nem a másságotok!”
 • 213. Nahááát 2009. szeptember 07. 19:55
  „lótusz! Hol is nőtt a Jobbik népszerüsége? A legutóbbi közvéleménykutatások szerint csökkent. Jelenleg 5% körül van. De lesz az még 3% is! :)”
 • 212. fortuna54 2009. szeptember 07. 19:15
  „Hogy lehet,hogy hollandiában nem kell senkit megvédeni a rendörségnek a felvonulás alkalmábol.Tizezrek nézik,és mosolyogva tapsolnak.Ez a huszoeggyedik század,akinek nem tetszik,ne nézze,de ne is járassa a
  száját ellene.”
 • 211. lótusz 2009. szeptember 07. 17:58
  „és a jobbikosok nem annyira a melegek ellen vannak(ez nem azt jelenti hogy helyeslik) hanem a felvonulás ellen. mi pénzünkből finanszírozzák és védik a menetet. nem beszélve arról hogy másoknak meg jogellenesen betiltják a tüntetését.meg röhej ahogy a kormány és média a melegeket erőlteti a magyar népre. érdekes meleg filmet vetítenek, iskolásoknak azt oktatják szinte legyenek melegek. ebből normális ember nem eszik és küzd a hülyítés ellen. azt hogy ki hülyít remélem világos”
 • 210. lótusz 2009. szeptember 07. 17:52
  „azért egyet senki nem felejt el. egyedül a jobbiknak nincs takargatnivalója. megnézheted az szdsz mszp bűnözőit. orbán meg ölbetett kézzel ül vizet prédikál. mégis nő a jobbik népszerűsége hiába akarod ellene a közvéleményt. aki felébred tudja a helyes utat”
 • 209. vonLichthofen 2009. szeptember 07. 16:40
  „U.i.
  A szokatlannál is számosabb elütésekért elnézést kérek.”
 • 208. vonLichthofen 2009. szeptember 07. 16:39
  „vitriol2/207
  A német SA emlegetése egy meglehetősen régi és lejáratott trükk, annál azért jobb indokok kellenek a Jobbik lejáratására.

  Mint írod, célod valóban az, hogy a Jobbik ellen fordítsd a közvéleményt. Azért ahhoz több és világosabb politikai éleslátás, a jelenlegi tények objektiv elemzésére való képesség/tudás kell mint amit te éppen birtokolsz.

  Állításaid egytől egyig durva általánosítások, egyetlen bizonyítható példa nélkül.
  A jobboldal nem egyszerűen a cigánybűnözés ellen küzd, hanem az ellen amit az reprezentál - a káoszt, a törvénytelenséget, az igazságtalanságot és az ellen ami ennek a jelenségnek a következménye lesz/lehet.
  Az ország kormányozhatatlansága, a gazdaság totális összeomlása, a belső és külső /honvédelem/ biztonsági rendszer megszűnése. Az ország még jobban prédája lesz az ellen szervezkedett és szerveződő erőknek.

  Uram, add, hogy ne legyen igazam!”
 • 207. vitriol2 2009. szeptember 07. 06:38
  „192. vonLichthofen 2009.09.06. 17:53 ezt irtad:
  "vehemensen emlegeted Morvai Krisztina tanulmányát a nemileg eltévelyedettek érdekében. Nem hiszem, hogy e tény sűrű felmelegítése meghozná a kivánt eredményt - t.i. Morvai és a Jobbik ellen forditani a közvéleményt."
  " a vehemens emlegetés" elsőrendü oka az, hogy az a párt ahol egy Morvai vezéregyénüség lehet ill. az az oldal a szélsőjobb küzd elsősorban a másság és kisebbség ellen, és közben soraikban -mint a német SA-ba stb.- ugyanugy jelen vannak a" másságok"(homokosok,leszbikusok, és nem magyar nemzetiségüek)
  És ráadásul a Krisztina -pénzért, jo pénzért- ja meg dijért kiállt a homosexuálisok érdekében.Tudod én azért itélem el, mert a nönemü szélsöjobbikus- ki már megjárta az összes magyar párt oldalt(Fidesz?MSZP) kettös beszédet folytatt-
  És tudod a jobbikrol szolo tényeim "vehemens emlegetései"-nek célja tényleg az, hogy jobbik ellen forditsam a közvéleményt.
  Tudod azért az is furcsa-tudod sokszor"emlegettem", -hogy a szélsőjobbos csapatban kik "küzdenek" a cigánybünözés ellen szintén sok a bünözö és tudod az a röhej, hogy ez alvezéri szinten "borult ki"milyen lehet a "közlegényi "szint ,ott kötelezö "felvételi" szint a legalább egy jogerős biroi elitélés?
  a 191-hez. hát nem kizárt”
 • 206. lótusz 2009. szeptember 06. 22:07
  „hát isten áldd meg a magyart húzd ki ezeknek a karmai közül.”
 • 205. lótusz 2009. szeptember 06. 22:06
  „meleg filmek a művész moziban. kér leszbi zsidó lány egymásba szeret. na miért zsidó? találjátok ki. mert ők akarják hogy buzi legyen az összes magyar, ők meg közben telepeken szaporodnak. hát legyenek ők melegek és próbáljanak szaporodni. sok sikert hozzá.”
 • 204. Angel40 2009. szeptember 06. 21:56
  „Elnézést kérek a homokos védő és szimpatizáns fórumozóktól, de ez bűn, amit ezek az ..<moderálva>.... az egész társadalomra próbálnak ráerőltetni.

  Közpénzből a bűnt támogatni és védeni??????? Ez a mai liberális Magyarország. Szégyen.

  Kíváncsian várom az elpazarolt közpénzről a hiteles tájékoztatást a nagy gazdasági válság közepette.

  Őseink forognak a sírjukban, mivé vált ez a szerencsétlen ország.”
 • 203. lótusz 2009. szeptember 06. 21:36
  „szerintem a csőcselék buzik és pártolóik is vonuljanak magánterületen. mert ha az egyiktől elveszik a jogot aki a rendes oldaltól akkor miért nem veszik el a melegektől is. az én pénzemen ne vonuljanak. az egyik rendőrspicli meg barnabőrű besúgó volt. a kedves rendőrök fejberugdostak megint embereket, a hir tv riporterét megverték. és a buzivédő rtl behazudja hogy minden rendben volt.szóval magyarországon nem lehet nemzeti jeleket viselni de a bűnözőket védik.korrupció maffia szerte szét. az iskolában arra nevelnek hogy legyél meleg. egy kiút van ébresztő!”
 • 202. info2009* 2009. szeptember 06. 21:11
  „Mivel csodben van az orszag, az adofizetok penzen semmi nagyobb volumenu felvonulast nem kellene engedni. Ha valaki fel akar vonulgatni, akkor mondjuk valassza a Balaton kihalt partjat, ott a kutyat sem fogjak zavarni es nem kell egy hadsereg a vedelmukre. Egyebkent is, kinek van az az otlete, hogy az osszes felvonulast, gyulest a budapest belvarosban es az Andrassy uton kell csinalni? Mi ennek a valos oka? Hogy cirkusz legyen, minden alkalommal. Ez olyan atlatszo, hogy mar unalmas.”
 • 201. t-a-ibi 2009. szeptember 06. 20:29
  „moderálva”
220 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszúrta szobatársnőjét a munkásszállón

A 47 éves L. Lászlóné egy 7,5 centiméter pengehosszúságú késsel szívtájékon szúrta 53 éves… Tovább olvasom