Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Megyei pártvezetők reagálásai

Reformkoalíció

– A szocialista párt kongresszusán tulajdonképpen arra adtunk megbízást, hogy reformkoalíció jöjjön létre – mondta el lapunknak Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke és hozzátette: olyan nyilatkozatot fogadott el a baloldali párt, amely a miniszterelnök-jelöltet megbízza, készítsen az elkövetkező 1,5–2 év jelentős változásai érdekében tervezetet, terjessze azt az Országgyűlés elé. A szocialisták azt szeretnék Molnár Csaba tájékoztatása szerint, hogy mielőbb elkezdődjenek a változások. Többek közt az állam, a közigazgatás egyszerűsítésének, a regionális területi felosztás reformja, a politikai reform, az önkormányzati és az országgyűlési képviselők számának, a politikusok juttatásainak, kiváltságainak csökkentése.


A jobboldali legnagyobb párt szintén hétvégén tartott kongresszusát az elnök nem kívánta kommentálni.

Jobboldali építkezés

– A Fidesz kongresszusa irányt mutatott abból a szempontból, hogy bizalmat biztosított a párt elnökségének. Örülök neki, mert az építkezést, amit a párt elkezdett két és fél, három éve, folytatni kell, hogy a következő választásokon eredményesebben vehessük fel a küzdelmet. A szövetség építését folytatni kell, Győrben is az a cél, hogy a jobboldalon szélesebb összefogás jöjjön létre. Erre mondott szerintem igent a kongresszus – nyilatkozta a Kisalföldnek Szijjártó Péter, a Fidesz megyei alelnöke.
Az MSZP-kongresszus kapcsán elmondta: a szocialistáknak és a szabad demokratáknak el kellene kezdeniük a munkát, mert a választások óta 28 nap telt el és mindennap 4 milliárd forinttal nő az államadósság. Úgy véli, lassan alakul a kormány és ez a parlamentet is megbénítja. „Jó lenne megnevezni a felelősöket, akik miatt az ország ilyen állapotba került, mert a kampány alatt a baloldal azt kommunikálta, minden rendben van, most pedig megszorításokra készül” – szögezte le Szijjártó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyolország 1982

Tovább olvasom