Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Megyei pártelnökök az első fordulóról

Megyei pártelnökököket kérdeztünk az első választási fordulóról, van aki elégedett, van aki csalódott.

Molnár Csaba (Magyar Szocialista Párt):
– Egyértelmű a siker. A MSZP a választások első fordulóját nagyobb arányban nyerte meg, mint 2002-ben! Koalíciós partnerünk az SZDSZ is bejutott a Parlamentbe, így 10-el több helyet szereztünk mint ellenfeleink. A megyében Mosonmagyaróváron és a győri 03-as körzetben vezet a jelöltünk, és a 02 körzetben is nagyon szoros az eredmény.  A következő két hétben tartok attól, a FIDESZ durván fog kampányolni. Az MSZP-nek elegendő lesz az ereje, hogy minden durvaságot elkerüljön, és sikeres legyen a második fordulóban is.

Szakács Imre (Fidesz – MPSZ–Kereszténydemokrata Néppárt):
– Büszke vagyok a megyére, az itt élő emberekre, akik közül sokan gondolták úgy, hogy bele tudnak szólni szavazatukkal sorsuk alakításába. Nem volt meglepetés számomra, hogy három körzetben is győztünk az első fordulóban Medgyasszay László, Áder János és Ivanics Ferenc révén. Ezek a körzetek korábban is jobboldali elkötelezettségűek voltak, s erről meggyőzött bennünket a Nemzeti Konzultáció is. A legnagyobb meglepetést Szijjártó Péter remek szereplése jelenti, ez is mutatja, hogy a győriek változást szeretnének.

Mohos Antal (Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt):
– Nagyon örülök, hogy hat százalék felett vagyunk, azaz ott leszünk a parlamentben. Nagyon szoros küzdelem lesz a második fordulóban a két nagy párt között, az első forduló gyakorlatilag nem döntött el semmit. Ami az MDF-et illeti, Dávid Ibolya hiába lebegtette, hogy nem fog koalícióra lépni egyik nagy párttal sem, teljesen természetesnek tartom, hogy a Fidesszel közösen kormányozna, ha lehetősége lenne rá. Ennek ellenkezőjét egy percig sem hittük el a kampány során sem. Ettől függetlenül nem baj, hogy színesebb lesz a magyar parlament.

Szabó Miklós (Magyar Demokrata Fórum):
– Nagyon örülök az MDF országos és a megyei eredményének is. A választók bölcsen döntöttek. Amit ígérhetünk: a Magyar Demokrata Fórum ezt követően is él és nem visszaél a választók bizalmával. A versenyben maradt képviselők ma ülnek le, hogy döntenek a folytatásról: egyelőre nincs konkrét döntés arról ki és kinek a  javára lép esetleg vissza. A pártok közötti tárgyalások döntik el a folytatást. Gratulálok a megyei jelölteknek, akik a vártnál is jobb eredményt értek el, s egyben köszönöm a választók bizalmát és szavazatát.  

Bieder Sándor (MIÉP-Jobbik a Harmadik Út):
– Pontosan ilyen szorosnak gondoltam a választás eredményét. Arra az egyre nem számítottam, hogy az SZDSZ hat-hét százalék között teljesít. Sokkal inkább egy olyan „nyögvenyelős" bejutónak gondoltam, mint amilyen az MDF lett. Magunktól egyébként többet vártam, de kiderült, aki nincs médiaközelben, nem boldogul. Látva az eredményt, Orbán Viktornak el kéne gondolkoznia, jó volt-e arra biztatni az embereket, ne szavazzanak a  jobboldali kis pártokra. Valószínű, hogy újra az eddigi koalíció kormányoz majd, bár a második fordulóban még sok minden változhat.

Sipőcz Sándor (Magyar Kommunista Munkáspárt):
– Csalódott vagyok, többet vártam a pártomtól. Végre volt olyan programunk, amellyel a kisembert is meg tudtuk szólítani, s bíztam egy tisztes, 1,5–2 százalékos eredményben. Nehéz volt, mivel a nagy pártok próbálták a kicsiket ellehetetleníteni, összeszedték előlünk a kopogtatócédulákat, s többet költöttek kampányra is, mint amennyit a törvény engedett. Nehéz lesz a folytatás, az biztos, át kell gondolni a jövőt, a szervezeti kereteket. A lelkiismeretünk tiszta lehet, mindent tőlünk telhetőt megtettünk. 

Rátz Ottó (Kereszténydemokratapárt):
– Kissé csalódottak vagyunk, mert nyilvánvalóan arra számítottunk, hogy országosan és a megyében is egy százalék körüli eredményt érünk el. Sajnos alatta maradtunk a kitűzött célnak. Másfél hónap alatt sikerült országos listát állítanunk. Úgy terveztük, hogy tizennégy-tizenöt területi listát állítunk, ehelyett csak kilencet tudtunk. Örülök annak, hogy nagyon sok választópolgár ment el szavazni, és köszönetet mondok mindazoknak, akik a Kereszténydemokratapártra és jelöltjeire voksoltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fideszes jelöltek szereztek mandátumot

Megyénk hét választási körzetéből háromban már biztos nincs szükség második fordulóra. A Fidesz-KDNP jelöltjei közül dr. Medgyasszai László, dr. Áder János és Ivanics Ferenc első körben megszerezte parlamenti mandátumát. A választókörzetek, listák részletes eredményeit összeállításunkból megismerheti. >>> Tovább olvasom