Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Megvannak a pótfelvételi ponthatárai

Megvannak a pótfelvételi ponthatárai
Nézze meg, hogy a második körben bejutott-e a választott felsőoktatási intézménybe!
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon péntek délután.

A 7364 pótfelvételiző közül 5097-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Az Oktatási Hivatal (OH) MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: alapképzésre 3296, felsőoktatási szakképzésre 831, osztatlan mesterképzésre 457, mesterképzésre pedig 513 jelentkezőt vettek fel.
    
Mindenki csak egy szakra és egy intézménybe jelentkezhetett, és nagyrészt önköltséges képzésekből választhatott. Ösztöndíjas formában a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre és három felsőoktatási intézmény ápoló mesterképzésére lehetett jelentkezni, utóbbira 62 embert vettek fel.

A pótfelvételi során azok adhattak be kérelmet, akiket a rendes eljárásban nem vettek fel sehová, vagy akik korábban nem jelentkeztek egyetemre, főiskolára. Jelentkezni az e-felvételi rendszerében lehetett, egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére. A pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indultak, ez alól kivételt képzett az ápolás mesterképzési szak három felsőoktatási intézményben, valamint kivételek voltak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyes képzései is.
    
A pótfelvételi ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározottaknál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, vagy a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280 pont, felsőoktatási szakképzésen 240 pont, mesterképzésen 50 pont), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.
    
A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják a Teréz körúti robbantót

Terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják a Teréz körúti robbantót
P. László életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat tettért. Tovább olvasom