Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Megújul a kultúrház

Több mint harmincmillió forintot fordít idén fejlesztésekre a balfi részönkormányzat. A Sopronhoz tartozó településen megújul két játszótér, és július közepén elkezdődik a művelődési ház felújítása.
– Július közepén megkezdődik a balfi művelődési ház felújítása – tudtuk meg Kóczán Zoltántól, a részönkormányzat vezetőjétől. – Az évekig kocsmaként működött balfi tánc- és muzsikaházon tavaly már elvégeztük a legalapvetőbb felújításokat, de a teljes felújítás elodázhatatlan volt. A közbeszerzési eljárás már megindult, és a napokban fogjuk kiválasztani a kivitelezőt. A tervek szerint az épület november közepére lesz teljesen kész.
A soproni képviselő-testület az idei költségvetésben 30 millió forintot szavazott meg a művelődési ház rekonstrukciójára. Az épület teljesen megújul majd.
– Sajnos az idő vasfoga meglátszik a muzsika házán – tette hozzá Kóczán Zoltán. – A tetőszerkezet teljes cseréje mellett rendbe kell hozni a víz- és villanyvezetékeket. Az épületnek egyáltalán nincs hőszigetelése, de a fűtést is ki kell építeni, mert eddig az sem volt megoldva.
A településen tavasszal a Balf Alapítvány tagjai felújítottak egy játszóteret, amihez az önkormányzat csak az anyagot biztosította. Psszel egy másik játszótér is elkészül majd, amely szintén az uniós előírásoknak megfelelően kerül felújításra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó pont a motivációs levél

Tovább olvasom