Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Megszüntették Szima Judit előzetes letartóztatását

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkára ellen többek között sikkasztás miatt emeltek vádat.
Megszüntette Szima Juditnak, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárának előzetes letartóztatását a Szekszárdi Törvényszék - közölte a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Csullag Józsefné elmondta: a törvényszék a tanácsülésen hozott csütörtöki végzésével a Szekszárdi Városi Bíróság döntését bírálta felül.

A városi bíróság május 23-án a Szima Judit ellen folyó eljárásban az ügydöntő határozat kihirdetéséig fenntartotta az előzetes letartóztatást. A végzés ellen Szima Judit fellebbezett.

Mint a szóvivő elmondta, a városi bíróság a bűnismétlés veszélyével és az eljárás befolyásolásának lehetőségével indokolta a döntést. A törvényszék - tekintettel a csaknem nyolc hónapos fogva tartásra - nem tartotta indokoltnak sem előzetes letartóztatás, sem enyhébb kényszerintézkedés - házi őrizet, lakhelyelhagyási tilalom - fenntartását - tette hozzá Csullag Józsefné.

Szima Judit ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és többrendbeli magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat. A Szekszárdi Városi Bíróságon folyó perben összesen tíz embert vádolnak különböző bűncselekményekkel.

A vád szerint a főtitkár többek között fiktív útiköltség-elszámolásokkal nyolcmillió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, lakásában, amely a szakszervezet székhelye volt, 18 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére. Két társának szintén fiktív hivatali útiköltség-elszámolásokkal másfél millió forintot utalt át.

Szima Judit 2011. november 27-től volt előzetes letartóztatásban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfojthatták Bándy Katát: középkorú férfit keres a rendőrség Pécsen

A 25 éves lányt feltehetően nem ott gyilkolták meg, ahol megtalálták, hanem autóval vihették később a helyszínre. Tovább olvasom