Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Megszűnhet a Sulinet adókedvezménye?

A kormány által az adórendszer reformjának javaslatait kidolgozó neves szakemberek szerint szükségtelen a Sulinet kedvezmény.
Az Adóreform Bizottság a pénzügyminiszter által felkért szakértőkből, különböző érdekképviseleti és szakmai szervezetek delegáltjaiból jött létre. A különböző bizottságokban közel 100 szakember dolgozott, és közleményük szerint viszonylag jól sikerült feltárniuk az adórendszer változtatásainak lehetőségeit.

A bizottság az adórendszer átalakítására vonatkozó javaslatában azt javasolta, hogy szüntessék meg a Sulinet kedvezményt annak fogyasztást ösztönző hatásai miatt. A szakértők a kedvezmények igénybe vehetőségét más szempontból is korlátozni javasolják, véleményük szerint a személyi jövedelemadó sávhatár lényeges emeléséhez kapcsolódva indokolt lenne az ezen jövedelmet elérők teljes kizárása a jövedelemadó keretében fennmaradó kedvezményekből.

Tanulmányuk szerint indokolt az adómentes, illetve kedvezményesen adózó természetbeni juttatások és más pénzbeli támogatások összesített korlátozása is, azaz egy - a bér százalékában meghatározott, illetve abszolút összegben limitált - mérték feletti részre e juttatásokra is érvényesíteni kell az általános adó és járulék kötelezettségeket. Fontos kiemelni, hogy tanulmányuk mindössze alternatív lehetőségeket mutat be az adórendszer középtávú reformjának ajánlott koncepciójára, de mindenképpen figyelmeztetés lehet az informatikai és az oktatási tárca számára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csülkös lepénykék

Tovább olvasom