Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Megszépítenék

a kópházi körfogalmat

• Csivi! Fogjunk össze és parkosítsuk a kópháziak körforgalmát. Az első bokrot felajánlom. Csatlakozzatok!

• Kópházi körforgalom: igaza van Csivinek. Biztosan az ország leggazosabb körforgalma címre pályáznak.
Esetünk lehet kiragadott, lehet általános. A Magyar Közút Kht. munkatársai kapacitásuk és pénzügyi keretük függvényében évente kétszer-háromszor nyírják az utak menti árkokat, körforgalmakat. Idén eddig szerencsések voltak, az aszályos nyárnak köszönhetően a gaz is lassabban nőtt. Külterületen az árokparti gaz kétszeri nyírását még tudomásul veszik az emberek, a körforgalmak gondozatlansága viszont sokakat zavar. Ilyen például a kópházi is. Pedig nem kellene sok pénz és idő szebbé tenni. Naponta több ezren fordulnak meg itt, környékbeliek, hazai és külföldi turisták. Egyáltalán nem mindegy, milyen kép fogadja őket. A gondozott, szép körforgalom mégiscsak kedvezőbb képet fest a településről, az országról.
Szerkesztőségünkbe több SMS is érkezett, melyben javasolják: ha az út kezelőjének és a településnek nincs pénze, fogjon össze a lakosság, a társadalmi szervezetek és közösen tegyék rendbe a körforgalmat.
– A kópházi önkormányzat erkölcsi segítséget nyújthat a kezdeményezéshez – mondta el Pilsits Mária polgármester. – Egyetlen közmunkást alkalmaz a település. Egyedül nem bírja a közterületeink gondozását, ezért külső vállalkozót is megbíztunk. Pályáztunk a Belügyminisztérium közmunkaprogramjára, de nem nyertünk. Tudjuk, a körforgalom a település határában található, de ez a közútkezelő üzemeltetésében van. A kivezető út közvilágításának számláit egyébként az önkormányzatunk fizeti, így a parkosításra már nem futja.
Szőnyi Zsolt, a Magyar Közút Kht. szóvivője diplomatikusan fogalmazott: – A megyében sok helyen van megállapodásunk a körforgalmi csomópontok növényzetgondozására önkormányzatokkal, helyi társadalmi szervezetekkel. Ilyen egyebek mellett Győr, Csorna, Vitnyéd, ahol lehetőségeik szerint szépítik, beültetik oda illő virágokkal, bokrokkal, és vállalják ezek gondozását is. Természetesen Kópháza sem lesz kivétel, ha a településről megkeresik megyei területi igazgatóságunkat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A létesítmény védi az ivóvizet és a levegőt is

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom