Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Megpróbáltak kilakoltatni Budapesten egy női átmeneti szállót

A főváros megkísérelte birtokba venni az ingatlant, ám az Oltalom Karitatív Egyesület ellenállása miatt ez nem sikerült.
Sikertelenül próbálták kilakoltatni az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) által működtetett József nádor téri női átmeneti szállót a főváros munkatársai hétfőn Budapesten.

Az akció annak ellenére kudarcba fulladt, hogy a Fővárosi Közgyűlés még márciusban döntött arról, hogy augusztus végével felmondja az OKE-vel a 2000-ben kötött ingatlanhasználati szerződést, a szálló 64 lakójának elhelyezéséről pedig egy Gyáli úti munkásszálló egyik emeletén gondoskodik.

Iványi Gábor, az egyesület elnöke a sikertelen kiürítést követően az MTI-nek a helyszínen elmondta, a 2000-ben aláírt szerződésben az szerepel: amennyiben a főváros más célra kívánja hasznosítani az ingatlant, akkor az egyesület számára csereingatlant biztosít.

Vagyis a Gyáli úti elhelyezés szerződésellenes, hiszen ahhoz az ingatlanhoz az OKE-t semmilyen jogviszony nem fűzi, illetve a döntés előtt nem is tárgyalt az egyesülettel a főváros - tette hozzá.

Az intézkedés végül azzal zárult, hogy aláírtak egy jegyzőkönyvet, miszerint a főváros megkísérelte birtokba venni az ingatlant, ám az egyesület ellenállása miatt ez nem sikerült - ismertette a történteket Iványi Gábor.

A helyszínen számos civil aktivista megjelent az átmeneti szálló védelme érdekében, illetve az MSZP több politikusa is: Kunhalmi Ágnes, Korózs Lajos, Lendvai Ildikó és Steiner Pál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbantással fenyegette meg a rendőrkapitányságot egy dühös férfi

A férfi azt mondta, gránátot robbant a XVIII. kerületi rendőrségen, ha nem kerítik elő a fiát. Tovább olvasom