Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Megkezdték a kutyák elszállítását

Folytatás az 1. oldalról.

A Soproni Rendőrkapitányság épülete előtt kordonnal biztosítottak parkolási lehetőséget tegnap délelőtt azoknak a járműveknek, amelyek az ország megannyi részéből érkeztek az állatkínzással gyanúsított soproni férfi bűnjelként lefoglalt kutyáinak elszállítására. A kapitányság zászlósa, Kelemenné Zsirai Krisztina felvezetésével a konvoj először az Új utcai épületekhez indult, ahol a már mikrocsippel ellátott és jegyzőkönyvezett kutyák kerültek az autókba.
– Hat kutyát szándékozunk elvinni Sopronból – mondta érdeklődésünkre Fazekas Ilona, a tízéves múltra visszatekintő tököli alapítványi állatmenhely képviselője.
– Jóllehet egy kicsit össze kell zsúfolni az állományt, hogy befogadhassuk a szerencsétlen új jövevényeket, megoldjuk a problémát. Karanténba zárjuk majd a kutyákat, hogy ne érintkezhessenek a többiekkel.
– Reggel fél 7-kor indultunk Szegedről, szerencsére jók voltak az útviszonyok, így már tizenegy óra előtt ideértünk – tudtuk meg a szegedi Tappancs Alapítvány aktivistájától, Farkas Gabriellától.
„ Menhelyünkön több mint kétszáz állatot gondozunk, viszont úgy érezzük, három-négy kutyus még elfér nálunk. Az viszont kissé megnehezíti a dolgunkat, hogy „bűnjelként” nem lehet őket örökbe adni, s lehet, hogy hosszú ideig kell tartani az állatokat. Ettől függetlenül lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk segíteni.”
A bőnyi Csizmás Kandúr Alapítványi Állatmenhely képviseletében Pesti Borbála, a Nyugat-Magyarországi Egyetem vadgazdamérnök-hallgatója segédkezett az állatok elszállításában. Mint mondta, állatmenhelyükön mintegy hetven macska és – Romániából nemrég érkezett – húsz-huszonöt kutya talált otthonra. Úgy gondolják, tíz-tizenöt kutyának még mindig tudnának helyet biztosítani...
– Megdöbbentő, hogy mennyire elhanyagolt kutyákkal találkoztunk a nap folyamán – ezt már a Budai Kisállatklinika állatorvosától, dr. Juhász Csabától tudjuk, aki részletezte: az Új utcai épületekben lévő kutyák is rettenetes higiénés körülmények között tengődtek.
– Keddig bezáróan százhatvannégy kutyát sikerült mikrocsippel ellátni és jegyzőkönyvezni, ebből kilencvennégyet szállítottak el bejegyzett állatmenhelyekre – tájékoztatott dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a bűnügyi osztály vezetője, aki elmondta azt is: szerdán folytatják a tenyészet kutyáinak egyedi azonosítását és az állatok elszállításának szervezését. A további tartási és az állatmenhelyeken szükségképpen felvetődő állatorvosi költségek kérdésében hatósági egyeztetésekre kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves uniós útiterv a nemek közötti egyenlőtlenség ellen

Az EU a nemek közötti egyenlőség központjának felállításával és egy ötéves „útiterv"… Tovább olvasom