Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -4°C | 4°C Még több cikk.

Megkezdődött az MSZP választmányi ülése

Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke az ülés elején kijelentette: rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon.

Szombaton délelőtt megkezdődött a szocialista párt választmányi ülése; Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke az ülés elején kijelentette: rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon. A választmányi elnök úgy fogalmazott: az elmúlt hetek a nagy szereplések és a "nagy blama" időszaka volt. Az ülés elején a választmányi tagoknak levetítettek egy kisfilmet Orbán Viktor beszédéről, melyet az Európai Unió Parlamentjének plenáris ülésén mondott el, és ahol több EP-képviselő bírálatát fogalmazta meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban. Simon Gábor üdvözölte, hogy például a médiatörvény miatt a civil világ képes megmozdulni, képes véleményt nyilvánítani.

A választmányi elnök szólt arról is, hogy még két napig lehet nyilatkozni a magánynyugdíjpénztárban való maradásról. Mint kiemelte, a Fidesz hárommillió magánynyugdíjpénztár tagot "zsarolt meg". A mostani kormány egyebek közt csorbította az Alkotmánybíróság jogkörét és a sztrájktörvényt, alkotmány módosítási dömping indult meg, és átszabta a választási rendszert is - sorolta a szocialista politikus. Hangsúlyozta azt is: a bevezetett új adórendszer a legtehetősebbek zsebébe tesz plusz pénzt.

Simon Gábor beszédében megemlítette, hogy az elmúlt hónapokban több időközi választáson is jó eredményt értek el a párt által támogatott jelöltek. A választmányi elnök beszéde után zárt ajtók mögött tárgyal az MSZP választmánya egyebek közt a párt ideológiai alapelveiről. A testület elé kerül A változás ideje című vitaanyag, amely az MSZP szellemi örököseként az 1948 előtti Magyarországi Szociáldemokrata Pártot nevezi meg, ugyanakkor a többi között kitér arra, hogy a szocialista párt politikájának középpontjában a fiatalok állnak. A dokumentum az ideológiai és közjogi kérdések mellett külön fejezetben foglalkozik a gazdaságpolitikával, a fenntartható fejlődéssel és az ifjúságpolitikával.

Olvasóink írták

 • 2. LAZA 2011. január 29. 12:29
  „Hát igen!
  A zárt ajtók mögött!
  Tulajdonképpen ott lenne a kutya elhantolva.
  Leszámolni a múlt örökségével-
  Legfőképpen a gyurcsány korszakkal!
  Kisöpörni végre a hegyekbe csúcsosodott liberális szemetet.
  Az idegen érdekek kiszolgálása után végre a Magyar Emberekért kéne dolgozni!
  Őnzetlenül!
  Most lesz rá idő ellenzékben!”
 • 1. Julianusz 2011. január 29. 11:43
  „A vaskordont megépítették???? A készenléti rohamrendőrség felsorakozott, TELJES felszerelésben???? A vízágyúk fel vannak töltve??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszkótragédia - Razzia több budapesti szórakozóhelyen

Rendőrök jártak a Gödörben, a Trocadéróban, a LivingRoomban és a Rock Caféban. Tovább olvasom