Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

Megkezdődött a Széchenyi felújítása

Megkezdődött a Széchenyi István Gimnázium Templom utcai épületének felújítása. Az átadás időpontja 2007. szeptember elseje, az összes költség 562 millió 765 ezer forint. Jelenleg a bontás, a burkolatok és a tetőtér hőszigetelésének eltávolításánál tartanak.
A legfrissebb információk szerint akár jövő év szeptemberére átadhatják a Széchenyi-gimnázium felújított Templom utcai épületét. Ezzel visszaköltözhetne az épületbe a jelenleg a Győri úti Matáv-oktatóközpontban „állomásozó” 585 diák és 56 pedagógus. Mint a Sopron Holding zrt. ingatlangazdálkodási divíziójánál megtudtuk, a munkálatok a közelmúltban megkezdődtek, jelenleg a burkolatok és a tetőtér hőszigetelésének eltávolításánál tartanak. A kivitelezőt a másodszori pályáztatás során sikerült kiválasztani, a FÉSZ Zrt.-vel október 10-én köttetett meg a szerződés. A felújítás végső határideje hivatalosan 2008 márciusa, de minden valószínűség szerint ennél korábban befejeződik a felújítás.
– Legfrissebb információim szerint akár jövő tanévtől visszakapnánk a Templom utcai épületünket – mondta el a Kisalföldnek Szabó Miklós, a gimnázium igazgatója. – A munkálatok már a területátadás másnapján gőzerővel megkezdődtek, és biztató jel, hogy a szakemberek hétvégén is dolgoznak a felújításon. Így januárban már a másik, a bebútorozásra vonatkozó közbeszerzést is ki lehetne írni. Az utóbbi két hónap egyébként elégnek bizonyult az új helyzet megszokásához. Szeretnénk azonban még néhány tantermet, hogy ne a folyosón kelljen megtartani egyes tanórákat, illetve dolgozunk a tornaterem „bérlésének” ügyén is. Ez ügyben valószínűleg a Papréti tornacsarnok vagy más középiskolák tornaterme lesz az áthidaló megoldás.
A kivitelezővel kötött szerződés szerint a felújítási munkálatok a pince, a földszint, az első és második emelet rekonstrukciójára terjednek ki. A meglévő húsz tanteremből huszonegy tantermet, kilenc szaktantermet, könyvtárt, nagytermet, szociális és raktárhelyiségeket, valamint orvosi szobát alakítanak ki. A munka befejeztével három lépcsőház, illetve lift áll rendelkezésre. A tetőtér beépítésével a jelenlegi 4092 négyzetméteres alapterület csaknem 4900-re növekszik. A belső udvar új térburkolatot kap és sportpályát is kialakítanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másnap: kárfelmérés, takarítás

és indulatos parlamenti ülés

Tovább olvasom